Lali király fenékbe rúgta önmagát

Gyurcsány Ferenc elküldte Bokros Lajost melegebb éghajlatra. Így nem lesz összefogás a Modern Magyarország Mozgalom (MoMa) és a Demokratikus Koalíció között, noha – a magára előszeretettel politikai zseniként gondoló Lali király – hónapok óta büszkélkedett vele.

Pedig akár büszkélkedhetne is az újdonsült állapottal, hiszen, ahogy mondani szokták, ha nincs ellenséged, még nem vitted semmire. Ilyen alapon ugyanis Bokros nagyon is sokra vitte. A Horn-kormányból való „elcsomagoltatás” után Orbán Ottó versében „kőbaltás miniszterként” éltette a leszerepelt pénzügyért, Verebes és Kern pedig A főgonosz címmel készített róla kisfilmet. Nem kezelte őt barátként a Világbank sem, rövid úton elzavarta, majd Horvátország és Lengyelország döntött úgy, hogy ilyen kormánytanácsadóra semmi szükségük.

Csak Gyurcsány áltatta őt az utóbbi időben azzal, hogy milyen jól össze fog simulni a két párt a választásokon. Mi tagadás, ez nagyon jól jött volna a szabad szemmel nem látható, a népszerűségi listákon nem is jegyzett MoMának, mert ezzel a nulla politikai teljesítménnyel a DK hátán élősködve képviselői jövedelmet lehetett volna biztosítani a következő négy évre maguknak. Ferenc testvér azonban az utolsó pillanatban nem vállalta be a kockázatot. Azt, hogy a két párt összesen tíz százalékos támogatottságot szerezhet a választásokon, és ezért ajtót mutatott Bokrosnak. Igazából nem értem, miért van ezen Lali király megsértődve. Gyurcsány nyilván – biztonsági játékosként – jobban bízik a DK által megszerezhető minimum öt százalékban s így a párt parlamentbe jutásában, mint a nulla százalék hozománnyal érkező MoMával való közös indulásban, amellyel együtt viszont már tíz százalék volna az átugrandó bejutási küszöb. Ha ezt vesszük, akkor inkább Lali királynak kellene magába néznie, milyen pofátlanság volt részéről egyáltalán azt kérni Gyurcsánytól, hogy induljanak közösen.

Egy királynak azonban, ugye mindent szabad, erkölcsi megfontolások nem zavarhatják gondolatai szabad szárnyalását. Ezzel együtt számolnia kell azzal, hogy amikor eljön az igazság pillanata, akkor bizony – az erősebb kutya elvén – jól pofán vágják, ha király, ha nem, s elküldik melegebb éghajlatra. Nos, eljött a pillanat, pofán vágták, elküldték.

Ezt a DK szempontjából racionális lépést Bokros – Facebook bejegyzésében – sikamlós kifejezéssel Kirekesztésként értékelte. Emlékezhetünk, néhány évvel ezelőtt Karsai László adott ki Kirekesztők címen egy könyvet, amelyben antiszemita írásokat gyűjtött össze. Hogy van-e a két szóhasználat között bármi összefüggés, fogalmam sincs, de az emberek leggyakrabban talán akkor nyúlnak e megbélyegző kifejezéshez, ha nekik valami nagyon fáj, ezért nagyon oda akarnak dörgölni az ellenfél orra alá.

Bejegyzésében mossa is Lali király Gyurcsány száját rendesen. „Szándéka hamis volt, átvert bennünket.” Elemébe mégis akkor jön igazán, ha Gyurcsányék mellett Orbán rendszerét is gyalázhatja. „Régóta lemondtak az önkényuralom megdöntéséről és a fasisztoid kormány eltakarításáról. Nem akarják visszaállítani a jogállamot, mert jó nekik az is, ami most van. (…) A jelenlegi baloldallal nem lehet helyreállítani a demokráciát, nem lehet leváltani az önkényuralmat.”

Az nem feltétlenül fordul meg a fejében, hogy a DK e magatartásának talán az lehet az oka, hogy Magyarországon nincs az, ami ellen Bokros szómágiával nap mint nap szenvedélyesen küzd. Nincs önkényuralom, ezért fasisztoid kormány sincs. A jogállamot, a demokráciát pedig egyszerűen azért nem lehet visszaállítani, mert már 28 éve áll.

Lali király tehát egyedül maradt. Úgy érzi, jó oka van arra, hogy bosszút forraljon. Így aztán nagy garral bejelentette, hogy a MoMa számára nincs más út, mint indulni 2018-ban a választásokon. Nem indultak 2014-ben sem, hogy ne rontsák az ellenzéki összefogás esélyeit. Viszont, ha kétszer egymás után nem indulnak, akkor törlik őket a pártok sorából. Tehát a kormányoldali szavazók legnagyobb örömére indulnak, gyengítve a „demokratikus” ellenzék esélyeit. Bravó. Így kell magunkat kényszerpályára helyezni.

Azt persze nem tudom, fölmerül-e a magát folyamatosan zseniálisnak képzelő Bokrosban, hogy kár volt annak idején pártot alapítani. Ha most a MoMa néhány embere beállt volna az MSZP-be vagy a DK-ba, nem fájna a feje. Igaz, akkor a választásokon induló pártoknak járó állami támogatásból sem részesülhetett volna. Most viszont nagy a baj, mert az ellenzék is megszavazta, hogy az 1 százalékot el nem érő pártoknak vissza kell fizetni az állami támogatást. Hallatlan gonoszság!”– dohogta.

Lali király eddig el nem tudta volna képzelni, hogy rá kevesebben szavaznak a választók 1 százalékánál. Most azonban, ha mégsem jönne ki az egyszázalékos matek, akkor bizony vissza kellene csengetni az állami támogatást. Hogy visszaszorítsák a kamupártokat.

Ez nem kamu, ez a valóság.

És annak rövid története, hogy a magát politikai zseninek képzelő Lali királyt valójában nem is Gyurcsány billentette sejhajon, hanem ő rúgta fenékbe saját magát.

2
https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/47194/pics/lead_800x600.jpg
átverés,Bokros Lajos,DK,Gyurcsány Ferenc,Lali király,MoMa
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 2 db hozzászólás érkezett!
baviki69 2018-01-14 19:43:43
Lajoska ezért harcol a ceu-ért! Megélhetési bűnöző? :D
Válaszolok
Suarez jr 2018-01-13 22:36:50
Van egy mondásom : minden ember annyit ér amennyi , ami az agyában van ! Nos ennek a parazita, élősködő, ingyenélőnek az agyában csak gonoszság, uszítás, lázítás, anarchia keltés van ! Senki mással nem törődni - még mások letiprásán keresztül is - csak önmagával. Mivel másokat fasisztoidnak, nácinak,rasszistának titulál --holott mások meg őt tartják annak --elfordul tőle mindenki, a kutya sem kiváncsi rá , a kutyának sem kell !! De az értelme, bunkósága akkora , hogy azt ő nem tudja felfogni . És mert ilyen pofátlanul gonosz, ezért a történelem szemétdombjára került, ott fogja végezni a ganajtúrókkal együtt, velük !! Brávó emberek !!!!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?