Blogolj!

Vona egy típushiba

Két eset lehetséges. A frissében szépséges szakállat eresztő Vona Gábor nem ismeri Márai Sándor ”Olyan világ jön, amikor mindenki gyanús, aki szép” kezdetű versét vagy a Jobbik elnöke jól tudja magáról, hogy hiába nagyon szép (legalább saját maga számára), ugyanakkor egy sokszorosan köpönyegforgató fráter. Ergo az emberek inkább gyanús, mint szép fickónak tartják.

Hiába, no, a kampány az kampány, egy pártvezér ilyenkor különösen jó benyomást akar tenni erősen fogyatkozó szavazóira. S szépnek látja magát akkor is, ha lépten-nyomon különböző feliratú virtuális fekete foltok jelennek meg az arcán. Az egyiken hazugság szövegű csontvázakat látni, amint éppen dőlnek ki a szekrényéből, a másikon bűnös pártfinanszírozás olvasható, a harmadikon az öklét rázó Jobbik tagság ’Átvertél bennünket is’ feliratú táblát lobogtat.  

Nos, ez a gyanús alak volt bátor kimondani hétfő reggel a HírTv-ben, ha Orbán Viktor nem ad számot a parlamentben arról, hogy miért fogadott be Magyarország tavaly 1300 menekültet, akkor bebizonyosodik, hogy kamu az ország megvédéséről szóló fideszes kampány és a nemzeti konzultáció is. Szó szerint idézzük saját, veretes szavait is. „Három hónap van a választásig. Az egész kampány arra épül, hogy a kormány megvédi Magyarországot a migránsoktól. Ha a kormánynak nincs titkolnivalója, szégyellnivalója, vagy nem verte át az embereket, és ez nem Orbán Viktor őszödi beszéde, amivel most szembe találkozunk, akkor azt gondolom, hogy be kell jönni [a parlamentbe]. (…) Most próbálok magamból kiindulni: bemegyek, elmondom, hogy mi történt, mi a helyzet és felvállalom, amit tettem, de nem fogok bujkálni.”

A baj eleve ott kezdődik, hogy Vona Gábor Orbán Viktorhoz merészeli hasonlítani magát. Értem én, hogy küzd a bársonyszékért, mint malac a jégen, s képzeletben már nyilván számtalanszor fölvarrta gárdamellényére a miniszterelnöki rendfokozatot. Csak hát, azt kérem, ki kell érdemelni.

Orbánhoz azért sem illik hasonlítania magát, mert az ő választóinak töredékével a HírTv nyilvánosságán keresztül folytatott reggeli randibeszéde péntek óta okafogyott, alaptalan. Azzal, hogy Vona most Orbán hátára sokadszorra felkapaszkodva nagyfiúnak próbál látszódni, nem véve tudomást a kérdésére Szijjártó Péter szakminisztertől napokkal ezelőtt megadott válaszról, csak nevetségesebbé teszi magát. Még akkor is fölösleges a kormányfőnek válaszolnia számára, ha ő speciel személyesen Orbán Viktortól akarja hallani a választ. Mert? Ki vagy te, Vona Gábor, hogy ilyen igénnyel lépsz fel, holott tudod, hogy a Szijjártó-válasz megfelel a valóságnak? Mert szeretnél ujjal mutogatni, hogy valaki bujkál? Tudod, ez a kutya és farok története, ahol Te a farok vagy és nem tudod csóválni a kutyát.

Magyarországon ugyanis a miniszterelnöknek van kormánya, s nem a kormánynak miniszterelnöke. Így Orbán Viktor kormányának külügyminisztere sem mondhat mást, mint amit a kormányfő, azaz a valóságot.  

Szijjártó Péter pénteken jelezte országnak-világnak, hogy a genfi jogszabályok alapján menekültnek, oltalmazottnak minősülő személyeknek semmi közük nincs az Európai Unió kötelező betelepítési kvótája alapján idehozni szándékozott illegális bevándorlókhoz. Márpedig az 1300 menekült esetében ilyen emberekről van szó. „Tehát a kettőnek az égegyadta világon semmi köze egymáshoz. A genfi konvenció alapján a menekülteket mi nem titokban fogadjuk be, hanem ez egy folyamatos eljárás, amit minden ország végez gyakorlatilag nonstop, mert ha jön valaki és benyújt egy kérelmet, akkor azt el kell bírálni.”

Pont. Ennyi a lényeg.

A többi pusztán habverés, kampányfogás, Vona-féle bolhacirkusz, ami egyébként éppen a pártelnök lényegére mutat rá. Az vádolja a másikat hazugsággal, aki magából indul ki. Az pedig a hazudozásnak egy különösen figyelemre méltó, minősített esete, ha valaki nemcsak az állításban, hanem már a kérdés feltevésében is képes valótlanságot állítani.  

Milyen érdekes, hogy Márai mellett már az amerikai Emery Lord írónő is megénekelte Vona jellemét. „A szépség átok, elfedi előlünk a valódi szörnyetegeket.” Egyikőjük sem ismerhette Vonát. De a típushibát – mint láthatjuk – annál inkább.

1
https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/47245/pics/lead_800x600.png
hazugság,jobbik,Orbán Viktor,szakáll,Vona Gábor
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Suarez jr 2018-01-15 20:55:04
Ez a simlicskás Zanza egy nagyon, nagyon buta, gyáva, korlátozott bezakkant csávó ! Amikor megszólal, látszik rajta, hogy nincsenek otthon nála,csak egyre vigyáz, hogy az aznapra leírtakat /..simlicskáék bandája.../ makogás nélkül el tudja mondani !! Én úgy gondolom, hogy a 21.-ik század roncs emberei így néznek ki !! // ..a szeme kigúvad, forog, egyelöre nem a vérben..../ A lényeg : ez a szégyenteljes csicskás 2-3 év migránsinvázió után még nem tudja megkülönböztetni, hogy ki a menekült / oltalmazott / és ki a vándor / telepes, migráns ../ ?? És ez a maffiózó mameluk akar min.elnök jelölt lenni !!!??? Hol ? Mikor ??
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?