Blogolj!

A magyarok nem antiszemiták!

Másképpen szólna az a szöveg, amit a ’Stop Soros’ törvénycsomagról Vásárhelyi Mária szociológus vagy például Lányi András filozófus készítene, mint ahogy Pintér Sándor belügyminiszter és Kovács Zoltán kormányszóvívő szerdán beszámolt róla a kormányülés szünetében. Utóbbiak pontosan elmondták, hogy a társadalmi vitára kerülő előterjesztés adatszolgáltatásra kötelezné az illegális migráció támogatóit, 25 százalékos illetékkel terhelné a külföldről származó támogatásaikat, továbbá lehetővé tenné, hogy az idegenrendészeti távoltartás intézményével sújtsák a bevándorlást szervező állampolgárokat. (A diplomatákra, az ENSZ-képviselőkre, az említett területtel foglalkozó országgyűlési képviselőkre nem vonatkozna a távoltartás intézménye.) Mindezzel a kormány célja az, hogy ne érje meglepetés se a hivatalos szerveket, se az állampolgárokat, se az illegálisan érkezőket, se a törvénytelen migráció szervezőit.

A fenti lényeg nem biztos, hogy kihámozható lenne abból, amit Vásárhelyi Mária vagy Lányi András tárna az olvasók el. A jeles személyek ugyan váltig tagadják, hogy Soros Györgynek bármi köze is lenne az illegális migráció támogatásához, mégis minden alkalmat megragadnak arra, hogy Sorosra még a gyanú árnyéka se vetülhessen. S ha valaki mégis valami „kóros elmeháborodás” következtében rá merne gondolni erre az egyébként ezer bizonyítékkal alátámasztható tényre, akkor előhúzzák az antiszemita kártyát, a szerintük mindent ütő piros ászt. Azt a lapot, amelyet egyébként csak a Soros György hálózatához tartozó szervezetek használnak következetesen, mert be kellene vallaniuk, hogy a milliárdos finanszírozza őket.

Az is nyilvánvaló továbbá, hogy sem a kormány, se a jobboldali média még véletlenül sem említette soha Soros származását. Még a plakátkampányból is hiányzott ez az utalás. Egyszerűen azért, mert ez nem tartozik az ügy lényegéhez. Csak és kizárólag az a fontos, hogy valaki mit tesz Magyarország ellen vagy Magyarország érdekében. "Itt nem a vélemény szabadságáról, hanem nemzetbiztonságról van szó, és nekem fel kell lépnem" – fogalmazott Orbán Viktor. 

Vásárhelyi Mária például biztosan úgy beszélne a ’Stop-Sorosról’, hogy ez egy 87 éves, magyar származású filantróp milliárdossal szembeni fellépés, – aki nem mellesleg amerikai és zsidó származású – és aki az elmúlt harminc évben több száz milliárd forinttal támogatta a magyar oktatás, egészségügy és kultúra fejlődését. Szem nem marad szárazon. Legalábbis ezt írta a legutóbbi 168 órában például annak kapcsán, hogy a Fidesz adakozásra kérte föl támogatóit.

Lányi András pedig a következőképpen fogalmazna, beleszőve mondandójába természetesen a zsidósággal kapcsolatos kifejezést. „A belső ellenség üldözésének és megsemmisítésének módszertanát fasiszta és kommunista diktatúrák dolgozták ki, illiberális demokratáink már kész receptekkel dolgoznak. A régi vádiratba új nevek kerülnek. A hiányzó láncszemet régi és új között a liberális zsidóság világméretű összeesküvése adja, kimondva és kimondatlanul. Soros György aligha véletlenül került a célkeresztbe. (Pár százalékot ez is elhoz a Jobbik szavazótáborából, s az nem csekélység.)” Ezt a szöveget Lányi minap Facebook bejegyzéséből ollóztam, amelyben az „üldözött” civil szervezetek támogatására szólította fel a kormány ellen mindig szívesen felháborodó barátait. Mint például Gulyás Mártont és bandáját, aki ma éppen az Állami Számvevőszék előtt tüntizett és festette narancssárgára az intézmény belvárosi központjának falát és bejáratát.

Ezek az emberek epedve várják, hogy amit ők naponta sulykolnak a magyarok fejébe, az egyszer valóra váljon, hogy valakit tényleges antiszemitázáson lehessen rajtacsípni. A Jobbikot ugyan még ma is rajta lehet – a Duna-parti holokauszt emlékműcipőbe köpő Kulcsár Gergely még most is a párt parlamenti frakciójának tagja –, de a néppártosodó cicasimogatók Heller Ágnestől már megkapták a felmentést annak reményében, hogy a velük való összefogás révén meg lehet buktatni az Orbán-kormányt. Ami Ági néni és – nem mellesleg – Soros György legfőbb álma, hisz ezért szerveződik ez az egész migrációs cirkusz Magyarországon.

Mondanám, megnyugtathatom a holokausztból élő hazánkfiait, hogy nem fognak ilyennel találkozni. Mert Magyarországon nincs antiszemitizmus, így antiszemita megnyilvánulásokat sem fognak találni. A magyarok ugyanis nem gyűlölködők, ahogy a nevezett hölgyek-urak mindenáron be szeretnének bennünket állítani, hanem befogadók, vendégszeretők. Egyszersmind azonban kényesek a biztonságukra s ellenállnak mindannak, ami ezzel a nemzetalkotó akaratukkal ellentétes. Lehet, hogy ez némelyek szemében bűn, a magyarok többsége számára azonban ez a normális.

Aki ezt a falat, ha tetszik, kerítést antiszemita rágalmakkal akarja meggyengíteni, lebontani, nagyon rossz úton jár. Megfigyelhető, hogy a jobboldali politikusokkal szemben rendre a baloldali erők szoktak arra törekedni, hogy antiszemitaként hurcolják meg őket. Se a politikusokat, se a magyarokat nem lehet ilyen alaptalan vádak miatt meghurcolni. Konszenzus van abban, hogy Magyarországon a zéró tolerancia elve érvényesül az antiszemitizmussal szemben. „Zsidóként órákat lehet kipában sétálni Budapesten anélkül, hogy háborgatnák az embert. Hol lehetséges ez még Európában?” – tette fel a kérdést Orbán Viktor a minap Welt am Sonntag német lapnak adott interjújában.

A ’Stop-Soros’ fontos törvénycsomag és a tisztánlátást szolgálja. Ha valaki a magyarok biztonságának destabilizálására tör, annak meg lesz az előre bejelentett, méltó fogadtatása. Amilyen az adjon Isten, olyan a fogadj Isten! –szokták mondani. Ez az egyenes beszéd!

Vásárhelyi Mária, Lányi András és a többiek csak szeretnék, ha másról folyna a szó. Pedig arról szó sincs s nem is lesz.

https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/47345/pics/lead_800x600.jpg
antiszemitizmus,Orbán Viktor,Soros György,Stop Soros,Vásárhelyi Mária
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?