A bor nem vette el az eszüket

A borátadás pillanata

Ritka pillanatnak lehettünk tanúi szerda este az Echo Tv Angard című műsorának végén. A most különösen heves vitákat hozó műsor ezúttal is megmutatta, hogy ügyek menti, de akár ideológiai, világnézeti különbségek ellenére lehetnek az életnek olyan pillanatai, amikor a politikai vitapartnerek között is első helyre kerülnek az emberi értékek, egymás munkájának megbecsülése.

Mint arról múlt héten beszámoltunk, az alapvetően balliberális nézeteket valló Böcskei Balázs, az Idea Intézet alapítója olyan elemzést adott Gulyás Mártonról az Állami Számvevőszék falainak összefestése kapcsán, amellyel a konzervatív-nemzeti irányzat képviselője, Gajdics Ottó, a Magyar Idők főszerkesztője egyetértett, sőt egy üveg bort is felajánlott érte. Az ígéret szép szó, ha megtartják, úgy jó, mondja a magyar közmondás, s most ez meg is valósult. Gajdics Ottó az adás végén átadata a felajánlott üveg bort vitapartnerének.

Azt gondolom, hogy a választási kampány közepén, amikor nem hallani egymás szavát a politikai csatazajtól, javában folyik a sárdobálás, jó egy pillanatra megállni, s tanúi lenni annak, hogy politikai ellenfelek a nyilvánosságot vállalva kezet fognak egymással. Megérjük-e valaha, Kedves Olvasó, hogy a másik oldal részéről is látunk ilyen példát?

A következő pillanatban aztán folytatódott a politikai szópárbaj annak természetes rendjében, mintha mi sem történt volna az imént.  

Böcskei: – Megvan a véleményem a politikai kifestőkönyvről. Szerintem, ha több Gulyás Mártonunk lenne, akkor ma kevesebb bajunk lenne ebben az országban.

Gajdics: – Attól függ persze, hogy óvodában vagyunk vagy hasonlítunk valami felnőtt csoporthoz.  

Függöny.

https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/47687/pics/lead_800x600.png
Böcskei Balázs,Echo Tv,Egy üveg bor,Gajdics Ottó,Gulyás Márton,politikai ellenfelek
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?