Bárándyék és Sorosék érdeke a terrorfenyegetettség?

Fotó: MTI

Bárándy Gergely, az MSZP országgyűlési képviselője pénteken fogta a kalapját és – Vezel Árpád után ő is – búcsút intett az szocialistáknak. Nem akar indulni a választásokon. A ciklus végéig még képviselőként tevékenykedik, aztán visszamegy ügyvédnek. Mint az Index beszámolt róla, idézzük „A mai napon jeleztem pártelnök úrnak, hogy nem kívánok indulni a 2018-as országgyűlési választásokon. Más párt színeiben és függetlenként sem. Egyúttal lemondtam párttisztségemről is.”

Bárándy 2006 óta az MSZP képviselője, volt elnökségi tag is, jelenleg az Országos Etikai és Egyeztető Bizottság elnöke. Erről a tisztségéről mondott tehát le.

Mint mondta, jelen helyzetben és a jelenlegi viszonyok között, országgyűlési képviselőként, számára vállalhatatlanná vált a folytatás.

Bárándynak nem jutott egyéni választókerület, és arra is kevés esélye volt, hogy befutó helyet kapjon az MSZP országos listáján. Ezért az önkéntes visszavonulást választotta inkább.

"Ez nem feladást jelent, nem jelenti azt, hogy a jövőben ne vállalnék majd közéleti szerepet, s hogy ne keresném továbbra is aktívan annak a módját, hogy egy egységes, de legalábbis egységesebb demokratikus ellenzék megteremtésével, miként lehet visszatéríteni Magyarországot a jogállami fejlődés útjára."

Hangsúlyozta, hogy kampányidőszakban ezen túl mindösszesen annyit tehet hozzá, hogy sok sikert kíván az ellenzéknek, elsősorban is az MSZP-nek a választáshoz, utána pedig a demokratikus oldal újjászervezéséhez.

Ez talán azt is jelentheti, hogy be tud majd segíteni édesapjának, a volt igazságügy-miniszternek dr. Bárándy Péternek, aki a röszkei terroristát, Ahmed H-t védi a bírósági eljárásban. Azt ugyan tagadta az Index, hogy a csütörtöki Soros-nyilatkozatnak köze lenne Bárándy távozásához. Soros egyebek mellett Davosban ezt mondta: „Orbán Viktor megvásárolta az MSZP vezetőit és a feltörekvő kis pártokban is vannak kémei, így nagyon nehéz lesz összefogniuk és elérniük a kormányváltáshoz szükséges szavazatszámot, ezért valószínűleg idén is a Fidesz nyeri majd a választást.”

Bárándy Péter a tárgyaláson

Alapvetően senki nem gondolt arra, hogy Soros György a Bárándy-családra akart ezzel bármiféle dehonesztáló dolgot mondani, hiszen valószínűsíthető, hogy egy szó sem igaz az egészből. Ugyanakkor az Index fontosnak tartotta megjegyezni, hogy Bárándy távozásának nincs köze a fenti nyilatkozathoz. Ugyan miért?

Azért lássuk be, magyar ügyvédnek Soros érdekében egy Magyarország ellen támadó terroristát védeni nem a legelegánsabb dolog. Ez még akkor is igaz, ha az apa után a fiúnak nincs miért szégyenkeznie. Úgy általában. De ebben a konkrét esetben talán mégis?

Ki tudja?

https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/47746/pics/lead_800x600.jpg
Bárándy Gergely,Bárándy Péter,MSZP,Röszke,távozás
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?