Gyurcsány ismét átver mindenkit a vagyonnyilatkozatával?

A teljes igazságot egyelőre nem tudhatjuk, de az sem kizárt, hogy Gyurcsány Ferenc újból az orruknál fogva akarja vezetni a magyarokat. A Magyar Idők információja szerint a Demokratikus Koalíció pártelnökének vagyonnyilatkozata valótlan tartalommal látott napvilágot a minap. A vagyonbevallásban ugyanis nem volt feltüntetve az a több, mint 150 millió forint, amelyet Bécsben, a Schoellerbank AG-nál helyezett el. Mindezt Gyurcsány azzal magyarázta, hogy a vagyonnyilatkozatában feltüntetett 605 millió forint értékű értékpapír-befektetésnek egy része van Ausztriában. Azt is elmondta, hogy nincs pénzintézeti számlakövetelése az osztrák bankkal szemben.

A magam részéről nyilván nem vagyok olyan járatos a pénzügyekben, mint ez a nagyszerű közgazdász vagy mi a szösz, akinek főiskolai diplomamunkáját – ami elvben a balatoni szőlészet rejtelmeivel foglalkozott, és eredeti szerzője korábbi sógora, Rozs Szabolcs volt – azóta sem találni. Lehet pedig, hogy abban lehet, sőt csakis abban a nagy titok elrejtve.

Nevezetesen az, ha valaki egy bank számláján elhelyez bármennyi pénzt, abból kötvényeket és részvényeket vásáról ugyanannál a banknál, s azokat ugyanott vezetett értékpapírszámlán tartják nyilván, akkor miért nincs ezzel a bankkal szemben pénzügyi követelése? Ha például a letett összegből valamennyi készpénzt akar felvenni vagy átutalni, akkor egyszerűen átváltja az értékpapírokat forintra vagy euróra, amire a számlát nyitotta, s már rendelkezhet is szabadon a pénze ezen likviddé tett részével. Ezt akár szőlész-borász diplomával is ki tudja logikázni valaki.

Hasonló következtetésre jutunk akkor is, ha felidézzük Gyurcsány válaszát arra a kérdésre, hogy miért kell Ausztriában tartania a befektetését? „Miért kellene itthon tartanom minden pénzemet, európai polgár vagyok, Európában tartom a pénzemet.”, felelte. E fifikásnak szánt kitérő válasz is arra utal, hogy Gyurcsány – bárhol tartja is a pénzét – igényt formálhat rá, azaz él a követelése az osztrák bankkal szemben.

Ha pedig így van, akkor szerepeltetnie kellett volna vagyonnyilatkozatában. Megeshet, hogy 150 millió Gyurcsánynak nem olyan nagy összeg, hogy vallomást tegyen róla. Ahogy a 180 millió sem, amit 2016-ban nem tartott említésre méltónak. Látnia kell azonban, hogy a választók számára bizony nagy összegek ezek, s nem veszik jó néven, ha az orruknál fogva próbálják vezetni őket. Főleg úgy, hogy ezzel a „nagyvonalúsággal” a nagymester valószínűleg megsérti a hatályos törvényi szabályozást is.

A következő napok bizonyára meghozzák az igazságot. Megtudjuk, hogy a DK elnöke sértett-e törvényt s akkor minimális szankcióként kijavítja a vagyonnyilatkozatát, vagy alappal védekezik úgy, hogy ez a százötven millió beletartozik a 605 milliós vagyonába, amit bevallott.

A fagyi azonban visszanyalt. Emlékezetes, hogy Gyurcsány közel egy éve lebegteti Orbánnal szemben azt a hamis információt, mely szerint a kormányfőnek van egy svájci és egy távol-keleti bankhoz köthető bankszámlája, amire 100 millió és 1 milliárd forint közötti összeget utaltak. A bizonyítékokat soha nem sikerült még bemutatnia, de azért rendszeresen és szívesen beszélt, mondjuk inkább hablatyolt róla az ellenzéki televíziókban. Igyekezve Orbánt ezzel is minél rosszabb színben feltüntetni. A közvéleménykutatások szerint sikertelenül. Sőt! Lehet, hogy ez a gusztustalan, szándékosan és hosszan elnyújtott rágalmazási próbálkozás kifejezetten Gyurcsánynak tett rosszat, hiszen a felmérések szerint messze ő a legelutasítottabb politikus.

Csak így tovább, Fletó! Még van egy-két hónap a szavazásig, az alatt mélyítheted a vermet, amibe újból belenavigáltad magad.

Nagy jódolgodban azért néha nem árt, ha figyelsz a honfitársaidra. Ők tudják jól, aki másnak vermet ás, maga esik bele.

https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/48020/pics/lead_800x600.jpg
150 millió nincs benne,Gyurcsány Ferenc,vagyonnyilatkozat
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?