Lemondott az Orbán Viktort képzeletben kivégző MSZP-tag

Simon József, az MSZP pécsi elnökségének tagja tegnapi megdöbbentő, a fejbe lőtt Orbán Viktort ábrázoló Facebook posztja után (Itt megtekinthető) néhány órával ezelőtt saját közösségi oldalán jelentette be, hogy lemond párttagságáról.

Tegnapi megnyilvánulását széles körű felháborodás követte, bár az MSZP-nek csak egy rá jellemző, sunyi válaszra futotta erejéből. Molnár Gyula pártelnök elhatárolódására is egy napot kellett várni.

Hogy a háttérben zajlottak-e megbeszélések Simon és az MSZP vezetése között, azt nem tudni, mindenesetre mára megszületett a lemondó nyilatkozat.

Simon a gyerekszoba hiányát már pénteken bebizonyította, ma pedig újabb megerősítését adta neveltetési hiátusának, miután arra nem futotta erejéből, hogy súlyosan becsületsértő, méltatlan viselkedése miatt bocsánatot kérjen Orbán Viktortól.

A következőket írta. “Az erőszak minden formáját elutasítom, kezet soha senkire nem emeltem, de az tény, hogy az utóbbi években néha ökölbe szorult a kezem. Meggondolatlan voltam és ennek következménye van.

A pártagságomról a mai nappal lemondok.”

Nincsenek kétségeim, ha nem lenne ilyen közel a választás napja, biztosan húzódott volna még ez az ügy egy darabig, s Molnár Gyula sem határolódott volna el a véreslelkű Simontól egyik napról a másikra. Ha egyáltalán lett volna bármi következménye az ügynek.  

Így azonban lett. A pozitív következmény (lemondás, elhatárolódás) mellett sajnos negatív is. Tegnapi írásom után reagálta egy olvasó. „Marika: Engem, aki szereti a Miniszterelnök Urat, nagyon megsértett és félelemmel tölt el, hogy mindenkire ez vár, aki a másik oldalon áll?”

Sajnos, azt kell mondani, hogy oka van félni Marikának. Gyurcsány Ferenc anno már lövette ki békés tüntetők szemét, rontatott rájuk kardlapozó rendőrökkel, jóvoltából harckocsi is randalírozhatott az emberek között. Most Simonnak előbb csak ökölbe szorult a keze, aztán kitette a fejbelövős fotót. Hogy mi vár még ránk április 8-ig, nem tudni?

Egy azonban tény: aki eddig szerette a „Miniszterelnök Urat”, az – biztos vagyok benne –  eztán még jobban fogja szeretni.

https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/48068/pics/lead_800x600.jpg
képzeletben kivégző,MSZP,Orbán Viktor,SImon József
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?