Az igazság felemeli a nemzeteket – de nem úgy a hazugság!

Boros Tamás

Hazugságokkal traktálta a nézőket Boros Tamás politológus, a Policy Solutions elemző intézet stratégiai igazgatója a TV2 Mokka című műsorában. A téma természetesen az illegális bevándorlás, s az az új plakát volt, amelyen Szél Bernadett, Gyurcsány Ferenc Soros György, Vona Gábor és Karácsony Gergely erővágóval a kézben a kerítés bontására készül. A szöveg pedig az, ugye, hogy ’Együtt bontanák le a határzárat’.

Boros ezúttal is a kimért, higgadt és szakszerű politikai elemző képében jelent meg, e külsőséggel is igyekezve mondanivalójának nagyobb hitelt adni. A lóláb azonban hamar kilógott, amikor azt kezdte részletezni, hogy a felsoroltak közül az utóbbi években lényegében senki nem beszélt a kerítés lebontásáról.

Tudjuk, hogy nem így van, hiszen például a Demokratikus Koalíció azóta elhunyt képviselője, Kakuk György nemcsak beszélt róla, hanem sajtótájékoztató keretében át is vágta a drótakadályt Röszkénél. Említhetjük az MSZP-t is, a Demokratikus Koalíció egyik legfontosabb szövetségesét. Fotó rögzíti, amint Ujhelyi István éppen egy erővágót ad át az MSZP elnökének azt kérve, hogy együtt bontsák le a határvédelemi kerítést.

Boros Tamás a műsorban még véletlenül se akarta elismerni az igazságot, hogy a plakát azokról a politikusokról szól, akik veszélyeztetik az ország biztonságát. Sőt, képtelen állítását még azzal is megfejelte, hogy Soros György nemhogy a kerítés lebontásáról beszélt volna, hanem ellenkezőleg, a határok megerősítése mellett szállt síkra. Kac, kac.

Újabb félrevezető fordulatában nagyon körmönfontan akarta félrevezetni a nézőt akkor is, amikor arról beszélt, hogy a kormány bevallotta, 1300 oltalmazotti státuszban lévő menekültet fogadott be az országba. Boros is tudja persze, hogy ezt nem kellett bevallani, hogy ebben semmi titok nincs, mert például a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal honlapján ezek az adatok folyamatosan megtalálhatók, s a kormányzat képviselői nyilatkozataikban ezt rendszeresen el is mondták az elmúlt évek során. Nem kellett hozzá semmilyen új államtitkári „beismerő” nyilatkozat, hogy felszínre jöjjön. Ennek ellenére Boros szívesebben beszélt kormányzati kommunikációs zavarról, mint az igazságról. Módszeresen cserélve a ’menekült’ kifejezést a ’bevándorlóval’, azaz az illegális, gazdasági migránsokkal, akiket az EU kötelező jelleggel, kvóta alapján akar Magyarországra betelepíteni, s ami ellen Magyarország következetesen tiltakozik. Eddig már a teljes ellenzék felsült ezzel a szánalmas próbálkozással. Nem tudták fülön csípni a kormányt, hogy mást mond az illegális bevándorlókról, a menekültekről és mást cselekszik velük. Ennek ellenére minden alkalommal újból és újból megpróbálkoznak ennek szándékos összekeverésével, ahogy tette ezt most az ellenzéknek játszó, „szigorúan szakmai szempontokat” szem előtt tartó Boros Tamás is. Még szerencse, hogy ott volt G. Fodor Gábor, a Századvég elnökhelyettese, aki ezen törekvéseit rendre megakadályozta.

Aztán akkor hazudott még egy jókorát Boros, amikor azt mondta, hogy „Nyilván tudjuk, hogy nem azért nincsenek migránsok Magyarországon, mert itt van ez a kerítés, hanem mert Angela Merkel megállapodott Törökországgal. A kerítés szimbólum, valójában nem állított meg senkit, de fontos a magyar embereknek”.

Hogy a kerítés mennyire nem szimbólum, hanem tényleges határvédelmi eszköz, azt a januári határon történt intézkedésekről a police.hu grafikonja pontosan megmutatja. (Ide kattintva megtekinthető.)

Szóval, óvatosan tévézgessünk reggelente. Két hónappal a választás előtt sokasodnak azok a kommunikációs merényletek, amelyeket észrevétlenül igyekeznek elkövetni ellenünk.

Azt mondják, az igazság emeli fel a nemzeteket.

Nos, a fentebb említett urak és hölgyek se igazat nem akarnak mondani, mert az sosem állt az érdekükben, talán nem is tudnak, se a nemzetet nem akarják felemelni. Se az igazsággal, se semmi mással.  

Nekik ugyanis nagyon nem jó, ha a nemzetnek jól megy, mert akkor végképp semmi keresnivalójuk a hatalom környékén. Erről a választók intézkednek. Amikor ugyanis ők álltak a kormányrúdnál, akkor annak mindig gyalázatos vége lett. Ne is legyen keresnivalójuk a hatalom környékén.

Most ugyanis a nemzetnek hál’ Istennek jól megy. Legalábbis egyre jobban.     

Ujhelyi István és a drótvágó

https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/48105/pics/lead_800x600.png
bevándorlók,Boros Tamás,G. Fodor Gábor,hazugság,menekültek,Mokka,TV2,Ujhelyi István
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?