Elvisszük az otthonodba a KŐFESZT-et! Kőfeszt-film 2019.09.29. 18:55 M5
hirdetés
Blogolj!

Pulykaméreg – „politikailag kiírja magát”, aki Kunhalmi ellen indul

Közel volt ahhoz Kunhalmi Ágnes, az MSZP kampányarca az ATV Egyenes Beszéd című műsorában kedden este, hogy el ne kanyarítsa mondandója végét és ne lepje meg egy cifra káromkodással a nézőket. Pulykamérgét, olykor már kiabálásba forduló dühét az váltotta ki, hogy a Lendülettel Magyarországért párt jelöltet állít abban a XVIII. körzetben is, ahol Kunhalmi elindul. Ilyeneket mondott: „Elképesztő hír, hogy Lévai Katalin Pártja az én körzetemben is elindul. Hadd ne mondjam milyen választói megszólalásokkal találkoztam (…) Borzasztóan ki vannak akadva (…) Semmilyen politikai tevékenységet nem folytattak az utóbbi időben (…) A választópolgárok nem hülyék. Maximum hülyének vannak nézve (…) A semmiből jönnek elő hirtelen ezek a pártok a választások előtt ötven nappal (…) Van képük a választók elé állni?”

Csak úgy záporoztak az indulatos megnyilvánulások Kunhalmiból. Sőt! Egyenesen bűnösnek nevezte azt, aki megosztja a nyilván baloldali választókat. Még egy izmos kis fenyegetés is kivágódott a száján: „politikailag kiírja magát…” Hogy honnan? Erre csak következtetni lehet a szövegből, de valószínűleg az MSZP jelenlegi korifeusainak bizalmából, akivel soha többé nem tesz majd „jót”a baloldal.

A bizalmi nagykönyvből kiírtak közé sorolta Kunhalmi Mester Lászlót, aki szemben indult korábban a XVIII. kerületben a baloldallal, miközben 16 évig hatalomban tartották őt a szocialisták, mint a városrész polgármestere és országgyűlési képviselője. S ugyancsak kihúzta nála a gyufát Szili Katalin is, aki Kunhalmi szerint 2014-ben egy sikertelen, megbukott pártkarriert úgy koronázott meg, hogy a Fidesznek segített.

Úgy fest, Kunhalmi a bűnösnek kikiáltott Lévai Katalint is kukoricára térdepeltetné a ház legsötétebb sarkában a jövőben, amiért el mert indulni a pártja ellen.

Lévai Katalint, az egykori Medgyessy-kormány esélyegyenlőségért felelős tárca nélküli miniszterét az ATV Start szerda reggeli műsorában egyáltalán nem hatotta meg az az érv, hogy Kunhalmi négy éve csak hatvan szavazattal maradt el a győzelemtől, s ha most a Lendülettel Magyarországért is elindul ellene, akkor neki ismét csökken az esélye a sikerre. Szó szerint azt mondta: „Kunhalmi ideges lett s majdnem annyira kiabált, mint pár héttel ezelőtt, amikor kiderült, hogy a szocialisták nem indítják a XVIII. kerületben. Gyorsan körbeszaladgálta a tévéstúdiókat, hogy elmondja bánatát. Most úgy tűnik, valami történt, mégis elindítják. Nem tudom, hogy miért gondolja azt, hogyha ő elindul ott, akkor senki más nem indulhat.”

Lévai hangsúlyozta továbbá, hogy „Mi semmiféle összefogást nem rombolunk szét, merthogy nincsen ilyen összefogás, senki nem mondhatja azt, hogy ez létezik.” Saját zuglói indulásával kapcsolatban pedig odavágta Kunhalminak, „…ha van esélyesebb jelölt, akkor visszalépek, de nem ez fog kiderülni. Minden jel arra mutat, hogy esélyesebb vagyok, mint az, akit annak hisznek.”

Hála a nyilvánosságnak, késhegyre menő politikai, egzisztenciális harc szemtanúi lehettünk az elmúlt két napban.

A politikai ellenfél szimpatizánsai között valószínűleg sokan nem pityeregnek e sorok olvastán.

https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/48211/pics/lead_800x600.jpg
Kunhalmi Ágnes,Lévai Katalin,pulykaméreg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?