Blogolj!

Somos András elképesztő sunyi bunkósága

Sajátos módon akarta növelni a nézettséget a balliberális nézők körében Somos András, az ATV műsorvezetője kedden ’A nap híre’ című műsorban. A téma a rezsicsökkentés volt, illetve Németh Szilárd Fidesz alelnök figyelemfelhívása az E.ON energiaszolgáltató számára. A cég ugyanis bejelentette, hogy az állami NKM Földgázszolgáltatónál öt százalékkal olcsóbban kínálja a gázt, mert azt a szabadpiacról szerzi be. Ezzel a lépéssel várhatóan évi 13 ezer forint spórolható meg háztartásonként, évi 2500 köbméteres fogyasztást feltételezve. Tehát havonta valamivel több, mint ezer forint.      

Németh Szilárd arra kérte az E.ON-t, hogy fogja vissza az agarakat és ne avatkozzon be az áprilisi országgyűlési választásokba. Az embereket pedig arra figyelmeztette, hogy ne hagyják magukat becsapni, mert aki elfogadja az E.ON ajánlatát, az két évre kimegy a szabadpiacra.

Ilyen előzmények után konferálta föl Somos András a Németh Szilárd által elmondottakat tartalmazó bejátszást a következőképpen:  

„Nézzük a rezsicsökkentést! Nézzük, Rezsi Szilárd most mit talált ki éppen!”

Micsoda primitív bunkóság! – füstölögtem magamban.

Aztán lement a fenti tartalmú bejátszás, és feltűnt a képernyőn Somos András ismét és – láss csodát – elnézést kért. De hogyan?

„Komoly politikai műsorra szerződött nézőinktől elnézést kérek. Megkövetem az alelnök urat. Németh Szilárdról van szó. Én meg eltévesztettem, esküszöm, hogy azt hittem, hogy így hívják már.”

Ugye, mint a mesében. Hoztam is ajándékot, meg nem is. Bocsánatot kérek is, meg nem is. „Eltévesztettem, esküszöm!” Óh, jaj, van ez így, hogy eltéveszti az ember. Főleg akkor, ha kifejezetten el akarja téveszteni. Majd még meg is esküszik rá, hogy hihetőbbé tegye a hazugságát. Ilyen piti dolgokra az ember nem szokott esküdözni, feltéve, ha tényleg véletlen mondott ’Rezsit’ Németh helyett. De Somos nem véletlenül mondta, ez nyilvánvaló. S éppen saját szavaival leplezte le hazugságát. Még egy poént be akart ugyanis szúrni a végére, ami végképp elárulta. „Azt hittem, hogy így hívják már.” Mi az, hogy már? Soha egy kukk sem hangzott el arról, hogy Németh Szilárd nevet változtatna. Ilyen gúnyolódó vezetéknevet pedig csak az álmodik a Fidesz alelnökének, akinek rossz a szándéka. Aki magát és a hasonszőrűeket meg akarja nevettetni a blazírt képpel elmondott poénjával.

Még szerencse, hogy ez nemcsak nekem jutott eszembe, hanem a műsor egyik vendégének, a korábban a csatornánál műsorvezetőként dolgozó, most Pásztón polgármesterkedő Dömsödi Gábornak is, így legalább nem vádolhatnak elfogultsággal. Dömsödi így reagált: „Az én időmben ilyet nem lehet[ett] egy ATV-s műsorvezetőnek [mondani].”

Ráadásul Somos nemcsak a kipécézett személyt akarta nevetség tárgyává tenni, hanem magát a rezsicsökkentést is, hülyének nézve az embereket, ami négy éve a mai napig havi sokezres megtakarítást eredményez a magyar lakosságnak. Azon sunyiskodott, hogy az E.ON havi ezer forintos „ajánlatával” járassa le a Fidesz rezsicsökkentését, lenullázva annak jelentőségét. Ráadásul óriási kockázatnak kitéve a fogyasztót, mert ha letelik a kétévre garantált díj, utána a szabadpiaci hatások mozgása szerint akár Lendvai Ildikó-i magaslatokba –  a jelenlegi háromszorosára – is szárnyalhat az ár, mint az MSZP-kormányok idején. Amit annyira szeretne viszont látni áprilistól a „független” műsorvezető, Somos András. A légtérben pedig ott lobog a „Lassan mondom, hogy mindenki megértse: nem lesz gázáremelés!” feliratú zászló.

Inkább azon kellett volna a műsorban elgondolkodni, hogy miért éppen a választások előtt két hónappal jelenti be az E.ON az érzékelhetetlen mértékű „rezsicsökkentő” ajánlatát? Talán csak nem azért, amit Németh Szilárd mondott, hogy az E.ON beszállt a politikai küzdelembe Brüsszel oldalán. Hiszen az Európai Unió régóta meg kívánja szüntetni a tagállamok által védett energiapiacot a teljes liberalizáció érdekében. Nyilvánvalóan rosszat akarva a lakosságnak s „piaci alapú” áremelésekkel kedvében járni az energiaszolgáltatóknak. Meg természetesen a „demokratikus” ellenzéknek, közepében az MSZP-vel.

Németh Szilárd megtámadásán keresztül pedig nyilván Orbán Viktort akarta lejáratni, aki arra „vetemedett”, hogy megvédi a lakossági érdekeket a multik embertelen mohóságával szemben. Pedig az ATV és a műsorvezetője is a magyarok pénzén él, miközben az ellenzéken keresztül a nemzetközi nagytőkének muzsikál.

Az arcoskodó képmutatás, a sunyi bunkóság, a nézők félrevezetése ezek szerint a csatornánál most megengedett.

Őszintén remélem azonban, hogy nem elvárás.  

2
https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/48500/pics/lead_800x600.jpg
Bunkóság,E.ON,Németh Szilárd,Somos András
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 2 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-02-15 11:44:54
Ez a somos (nem véletlen a kisbetű) mindig is egy gennyes, notórius hazudozó, sz..r alak volt, ma is az, és az is marad. Ezek nem tudnak megváltozni, és persze nem is akarnak.
Emlékeztetőül: biztos nem véletlenül mondta annak idején Kövér László, hogy kommunista kutyából soha nem lesz demokratikus szalonna.
Ez alak egyébként nyilván hírből sem ismeri a régi alapigazságot:
" A SOK ISMÉTLÉS MÉG NEM VÁLTOZTATJA AZ ORDAS HAZUGSÁGOT IGAZSÁGGÁ !!!!"
Válaszolok
Zoltán 2018-02-15 08:32:53
Ertheto a ballibmedia ATV-sSomos musorvezeto megnyilvanulasa a reszicsokkentzessel kapcsolatpsan.A ballibmedia celja,hogy mindent meghazudtoljon ami az Orbankormanyzat pozitiv eredmenyeit illeti.A ballibkollaborans kormanyzatok kedves Somos ur,sohsem neztek meg,hogy a gaz,villany,viz es mas rezsikoltseg arak mibol is tevodnek ossze,tehat az egysegar belso osszetetele mibol all,milyen profitszazalekot vag zsebre a szolgaltato.Amikor a multi akkora profitot vagott zsebre a fogyasztok rovasara,hogy a konkurens szolgaltatoval szemben arcsokkentest iger,rovid idore megeri a taktikazas az emberek felrevezetese es becsapasa.Ez van uraim,a rezsiszolgalto intezmenyeket a ballibkormanyok mind atpasszoltak a multiknak es minden intezkedest megteremtettek olyan arszintek alkalmazasara ami az ok kenye-kedve szerint volt.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?