Az ellenzék halálos ítélete a magyarokra

A csütörtöki Kormányinfón nyilvánosságra került információk alapján még világosabban kiderült, hogy Brüsszel keményen kampányol az ellenzék mellett az áprilisi választásokra. Hiszen az ellenzéki pártoknak és a hozzájuk kapcsolódó médiumoknak még ötven nappal a választások előtt sem az a legfontosabb mondanivalója az ország népéhez, hogy mit szeretnének tenni a magyarok életének jobbra fordításáért, ha győznek, hanem a megalapozottságuknak még a végső szakaszába egyáltalán nem ért OLAF jelentésekkel foglalkoznak, amelyek révén gyalázhatják a kormányt.

Az Európai Bizottság Csalás Elleni Hivatalának két, egyenként közel tíz éve vizsgált ügyéről van szó. Az egyik a nagyobb városok közvilágításával kapcsolatos, amelybe bele lehet rángatni Tiborcz Istvánt, a miniszterelnök vejét, hogy érdekes legyen az ügy. A másik pedig Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter egyik munkatársához, Homolya Róberthez kapcsolható. Homolya, aki jelenleg a fejlesztési minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára, korábban a Nemzeti Fejlesztési Ügynökségnél (NFÜ) volt végrehajtási elnökhelyettes. Ellene 2010 óta folytatott vizsgálatot az OLAF, mert – állításuk szerint – ugyanazon projektek esetében mindkét oldalon érdekelt lehetett: az előkészítés és a végrehajtás során egyaránt.

Ezen állítások hitelessége azonban még egyáltalán nem bizonyos. Lázár János a Kormányinfón nyilvánosságra hozta, hogy az eljárás magyar emberek feljelentése alapján indult és az Európai Bizottság - merő "véletlenségből" - három magyar embernek adta oda az ügyet kivizsgálásra. Bár a miniszter neveket nem említett, de tudjuk, hogy kik szoktak feljelentéssel élni Magyarország ellen, tehát az elfogultság kézzelfoghatósága nagyon is valószínűsíthető. Annak fényében pedig különösen, hogy az OLAF-nak ez legfeljebb a véleménye lehet. Az eljárási rend szerint a magyar kormány hozzáfűzi majd a hivatalos álláspontját. De csak akkor, ha az OLAF hivatalosan megküldi részére a vizsgálat anyagát, ami még meg sem történt. A kézhezvételtől számítva lesz hatvan napja a kormánynak a válaszra. Ebben a válaszban pedig pontosan dokumentálva az lesz, hogy „…amikor Homolya Róbert az NFÜ-nek volt az alelnöke, akkor egyetlenegy alkalommal sem döntött olyan ügyben, amelynek korábban ő tanácsadóként vagy projektmenedzserként az előkészítője volt. Tehát nem kell lemondania, az összeférhetetlenség nem állt fönn a személyét illetően, jogi értelemben összeférhetetlenség semmiféleképpen nem mutatható ki. Egyetlenegy olyan dokumentumot alá nem írt, amelyet egyébként pályázati oldalon ő készített elő, a pályázatok elbírálásban nem vett részt. Egy följelentés valószínűsítette ezt” – fogalmazott Lázár János.

Minden OLAF által vizsgált esetben az az eljárás, hogy a csalás elleni hivatal ajánlásait megkapja az ügyészség vagy más hazai szervezetek, illetve az Európai Bizottság. Az Európai Bizottság az OLAF és a magyar vélemény figyelembe vételével alakítja ki az álláspontját. Eddig azonban az Európai Bizottság még meg sem kereste a magyar kormányt.

Az a tény azonban, hogy az OLAF-vélemények nyolc-tíz éves vizsgálatok után éppen most készültek el és szivárogtak ki, nyilvánvalóvá teszi, hogy mind az OLAF, mind az Európai Bizottság nyomást akar gyakorolni Magyarországra, a választások kimenetelére. Hiszen közreműködésük révén olyan adatokkal bombázza az ellenzék, a sajtó balliberális része a közvéleményt, amelyek megalapozatlanok, a legtöbb esetben valótlanok. Ez az összefonódás pedig nyilvánvalóan a Brüsszel mögött álló Soros György érdekeit szolgálja. Orbán Viktor a Fidesz visegrádi frakcióülésén úgy fogalmazott, hogy „Külföldi gazdasági és politikai érdekcsoportok Soros György vezetésével gyenge és zsarolható kormányt szeretnének Magyarországon.” Ezért van szükség erre a nemzetközi szintű összefogásra. A kormányfő kijelentette, az ellenzék csak gyűlöletkampányra alkalmas, ennyi a mondanivalójuk. „Azért akarnak levadászni minket, mert útjában állunk azoknak, akik bevándorlóországot akarnak csinálni Magyarországból és bevándorlókontinenst Európából” – hangsúlyozta a miniszterelnök.

A Kormányinfó utáni televíziós véleményműsorokból, a mai témával foglalkozó hírek hangszereléséből is látszik, hogy az ellenzék és a médiumai továbbra sem vesznek tudomást arról, hogy az OLAF jelentések hátterében valójában mi áll, nem foglalkoznak születésük körülményeivel. Az a lehetőség egyáltalán fel sem merül az általuk közreadott szövegekben, hogy nagy valószínűséggel teljesen alaptalan megállapításokkal traktálják a közvéleményt a politikai cél érdekében. Minden csak akkor lesz tisztázott, ha a magyar kormány hivatalos álláspontja után az Európai Bizottság is megfogalmazza a magáét. Erre azonban a választások előtt biztosan nem kerül sor.

Ezért kell még most világgá kiabálni azokat az OLAF vélemény alapján hozott – Lázár János megfogalmazása szerint – halálos ítéleteket, amelyeket még meg sem vizsgáltak, sőt, amelyeket a valóságtól teljesen függetlenül szövegeztek meg.

Mindennek egyetlen célja van, hozzázárulni a kormánydöntéshez április nyolcadikán, helyet csinálni egy zsarolható, gyenge kabinetnek, Magyarországon pedig a migránsok tömegeinek.

A népszavazás, a nemzeti konzultációk szerencsére egyértelműen megmutatták, hogy a magyarok mit akarnak, s hogy szavazataikkal – pártállásra való tekintet nélkül – meg tudják és meg fogják védeni saját érdekeiket a választáson.

https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/48576/pics/lead_800x600.jpg
Európai Bizottság Csalás Elleni Hivatala,halálos ítélet,Homolya Róbert,Lázár János,OLAF,OLAF csak véleményez,Tiborcz István
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?