Blogolj!

Karácsony Gergely nem vett részt a saját fórumán

Fotó: PS

Ma is hazudott egy jóízűt az MSZP-P listavezetője. Ez persze nem újdonság, hiszen Karácsony Gergelyről, az MSZP-P(árbeszéd) miniszterelnökjelöltjéről gyakran hangzik el a nyilvánosan, hogy köpönyegforgató, hazug, megbízhatatlan alak. Ráadásul egyáltalán nem alaptalanul, hiszen kilenc év alatt az MSZP a harmadik párt – az LMP és a Párbeszéd után –, amelynek a szolgálatában áll. Nyilván azért, mert saját politikusi képességei kevesek voltak ahhoz, hogy a társadalom által komoly mértékben támogatott pártot faragjon az LMP-ből vagy később a Párbeszédből. Karácsony jobban szeret a készbe beülni, mint tette most is, természetesen a szocik oldalán. Gyomra komoly megterhelést bírhat ki, hiszen ismerjük örökbecsű kiszólását a politikai pártokhoz való vonzódásáról, mely szerint „Jobban utálom a szocikat, mint a Fideszt.” Ehhez képest már tanulmányai befejezése után nem sokkal, 2002-ben beült a Medgyessy – Gyurcsány-féle szocilibsi Miniszterelnöki Hivatalba politikai tanácsadónak s ott trónolt hat éven át. Aztán a szegfűt görögdinnyére cserélte s a kívül zöld, belül vörös LMP-ben kezdte a pártpolitikát. Most pedig – becsapva azokat, akik hittek benne – visszatért gyökereihez, fundamentális lelki közösségéhez, a „nagyon utált szocikhoz”, hogy ott kormányfőjelölt legyen. Kacskaringós pálya, akárki „meglássa.”

A hazugságoknak azonban nincs vége, ez már csak így természetes Karácsonynál. Ma, azaz szombaton is rajtakapta őt a csepeli választók egy része, akik kimentek a piacra, a szocik meghirdetett kampányrendezvényére, pedig a választások idején különösen nem illik hazudni.  

Németh Szilárd Fidesz alelnök, országgyűlési képviselő Facebook bejegyzésén olvastuk a következőket: „Karácsony Gergely ma reggel 8-ra utcafórumot hirdetett meg a csepeli piacra, ahol végül nem jelent meg. Ijedtében cserben hagyta a szocikat és Bangóné Borbély Ildikót, ezzel becsapva a csepeli választóit. Valószínűleg megállapodott Szabó Szabolccsal.”

A rendezvényre való készülődésről a napokban mi is hírt adtunk ITT, amelyre – mint a linken olvasható volt – már előzetesen is nagy volt a politikai készülődés a szimpatizánsok között. Legalább akkora, mint a ma reggeli csalódás, amikor az esemény egyik főszereplője – ígéretével ellentétben – nem jelent meg. Nekem Bangóné nem a szívem csücske, de az adott szó az adott szó, amit meg kell tartani. Így a szocik eddig mindenesetre hivatalos képviselőjelöltje számára is nagyon kellemetlen lehetett, hogy a párt látványos kongresszusi népünnepélye közepette megválasztott miniszterelnök-jelöltje – akit persze tudjuk, hogy a „dulakodó kongresszus” harmada nem szavazott meg erre a tisztségre –, Karácsony Gergely távol maradt a rendezvénytől. Ahogy mondani szokták sz@rban hagyta Bangónét, sz@rban hagyta a választóit.

Hogy igaza van-e Németh Szilárdnak a Szabó Szabolcs jelenlegi Együtt-es képviselővel (és ugyancsak képviselőjelölttel) való megállapodásról, nem tudni. Azt viszont igen, hogy még az MSZP-Párbeszéd kettőse sem engedhet meg magának a választókat ennyire semmibe vevő magatartást.

Már csak azért sem, mert jelenleg 23 jelölt regisztrált az áprilisi választásokra Csepel-Soroksár 17. számú fővárosi választókerületében, és Lévai Katalin ’Lendülettel Magyarországért’ pártjának jelöltjét még nem is tartalmazza a lista, pedig állítanak jelöltet mind a 106 választókerületben.

A versenyfutás tehát nagyon is intenzív az óhajtott győzelemért.

Karácsony feltehetőleg úgy tudja, hogy eddig folytatott – hazugságokkal, ügyeskedésekkel teli – politikai tevékenységével is az élen lehet végezni.

Biztos vagyok benne, hogy a csepeliek járnak a legjobban, ha nem lesz igaza.

Csepeli pillanatkép az utcafórumról, Karácsony nélkül.

1
https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/48675/pics/lead_800x600.jpg
Bangóné Borbély Ildikó,Csepel,Karácsony Gergely,MSZP-P,Németh Szilárd,piactér
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-02-18 19:24:53
A "reményteljes" MSZ(M)P mostani állapotát hűen tükrözi, hogy már egy saját miniszterelnök-jelöltre sem futja a megmaradt híveinek sorában. Ezzel a "nyolckulacsos" idétlennel, a Karácsonnyal próbálkoznak, de vele aztán - HÁLA ISTENNEK - nem sokra mennek. Ami a hazugságait illeti, kiváló tanítómesterei voltak a közelmúltban. Horn Gyula, Kovács László, Mesterházi, Botka-nylonszatyros Laci, Szanyi kapitány, és persze ne feledkezzünk meg a professzorról, Gyurcsány(i) Fletóról. És Karácsony szorgalmasan tanult is az elődöktől.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?