Évértékelés – Irma néni védelmébe vette a kormányfőt az ATV-n

Fotó: ATV

Nem készült külön politológus szakértőkkel az ATV Orbán Viktor vasárnap délutáni évértékelője után. A felvételről, egy órával az elhangzás után leadott beszéd kommentálását – próba „cseresznye” alapon – a nézőkre bízta. Lehetett ebben persze némi sandaság is gondolván, hátha ők szabad szájúbban mernek majd fogalmazni, mint a politológusok.

Nos, nem sokat tévedtek, de azért a fagyi a végén alaposan visszanyalt.

Hívta Vicsek Ferenc műsorvezetőt Attila, Ferenc, László, Lajos, Etelka, meg aztán a végén Irma néni, éltesse őt az Isten.

Attila például felrótta a kormánynak: lám, a miniszterelnök is beismerte, hogy Magyarországon felfüggesztették a „politikai korrektséget”. Vicsek próbálta kiszedni az úrból, hogy mégis hogyan értette ezt, ám sokra nem jutott vele. Attila ugyanis nem úgy gondolta, hogy Magyarországon nem alkalmazzák a liberális nyugaton oly elterjedt „politikailag korrekt”, tehát semmitmondó, rosszabb esetben hazug közbeszédet. Ő úgy értelmezte, hogy inkorrekt kormánya van Magyarországnak, ami felháborító. S „Magyarország ennél többet érdemel” – idézte a kormányfő szavait. A műsorban aztán nem sikerült megfejteni, mi is az igazi jelentése a kifejezésnek, így a nézők elkaphatták a beszélgetés végén a szarva közt a tőgyét, Vicsek Ferenc nem igyekezett helyre tenni a dolgot. Ferenc betelefonáló hozta a gyatra oktatás, a beteg egészségügy mantráját, éltette Gyurcsányt, korholta Szélt az összefogás hiánya miatt. László nemes egyszerűséggel hazugságnak nevezte az egész beszédet, míg Lajos az országban tapasztalható nagy szegénységet emlegette, bár magát nem sorolta közéjük. S a műsor végére érkezett a 86 éves Irma néni, aki azonnal beszólt Lajosnak, hogy egyáltalán nem akkora a szegénység, mint Lajos állítja. S hogy például ő is be tudja osztani a kis nyugdíját, pedig nem szerzett közgazdász diplomát életében. Ha nehezebb az országnak, akkor az azért van, mert 1945-től mélyre süllyesztették, ahonnan most kapaszkodunk felfelé. Irma néni megvallotta, hogy ő bizony a nemzet pártján áll, és szégyelljék magukat azok, mint Lajos is, akik csak „pofáznak”, mert ez a kormány nagyon is tesz értük. Az ellenzék csak a saját érdekéért küzd, nem a nemzetéért. Még véletlenül se lehetne rájuk bízni az országot.

Vicsek Ferenc rezzenéstelen arccal hallgatta a váratlan értékelést, amikor a fagyi visszanyalt. Azzal menekült ki a szorongató helyzetből, hogy lám, az ATV sokféle véleménynek helyet ad. De szemlátomást megváltás volt számára, hogy éppen vége lett a műsornak.

https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/48772/pics/lead_800x600.jpg
ATV,Fórum,Irma néni,miniszeterelnöki évértékelő,Vicsek Ferenc
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?