Hivatalból fanyalogtak a politológusok a Hír Tv-ben az évértékelő után

A Hír Tv-ben Boros Tamás, a Policy Solutions stratégiai igazgatója és Kéri László politológus várta citromba harapva, hogy hozzákezdhessenek a beszéd értékeléséhez az Egyenesen című műsor különkiadásában.

Azt nem lehet tudni pontosan, miért voltak olyan rosszkedvűek a műsor első pillanatától kezdve. Azért-e, mert túl savanyú volt a citrom vagy azért, mert Orbán olyanokat mondott az elmúlt nyolc év kiemelkedő teljesítményeiről, aminek a valóságtartalma őket is elgondolkodtatta?

Persze, nem gondolom komolyan, hogy ezek az urak képesek lettek volna valóban eltűnődni azon, milyen valóban közkincsnek számító értékek voltak felfedezhetők Orbán beszédében, illetve, ha számukra is voltak ilyenek, akkor arról őszintén, belátó módon kezdenek okos fejtegetésbe.

Boros Tamás komor arca például azonnal tovább szomorodott saját mondanivalójától. Nehezményezte ugyanis, hogy míg korábban a Fidesznek volt valamiféle víziója, például 2014-ben a rezsicsökkentésről, addig mostanra már ezt sem lehetett fellelni az évértékelésben. „Semmit nem tudtunk meg abból, milyen országot szeretne Orbán Viktor a következő négy évben, csak azt, hogy harcolni fogunk különböző szervezetekkel”, sopánkodott Boros. Az ország erősödését, a különböző területeken elért örömteli teljesítményeit, a nemzetközi sikereket, amelyeket tovább fejlesztve haladhatunk előre, nem sikerült kihallania a szövegből.

Kéri László sem dobta föl a nézőket egy pillanatra sem. „Az a meglepő ebben a beszédben, hogy az ég világon semmi új nem volt benne” – fanyalgott a politológus. Olyan volt, mint aki fölmondja saját utóbbi beszédeinek, interjúinak, írásainak tartalmát – oktatta a nézőket, hogyan értelmezzék az évértékelőt. Idézte a miniszterelnököt, hogy „Amikor a kampány elkezdődik, akkor a valóság befogja a száját. Ő is ehhez tartja magát.” Arról igyekezett a nézőket meggyőzni, hogy Orbán nem tudja, mi a valóság, vagy ha tudja, azt nem árulja el. Úgy tett, mintha a miniszterelnök saját valóságérzékének hiányára utalt volna a megjegyzésével, s nem arra, hogy kampányban az ellenzék ígéretcunamija veszi át a szerepet, amivel a választókat igyekeznek megszédíteni és ezzel a bizalmukat elcsenni tőlük. Pedig az ellenzék esetében a valóság már csak azért is befogja a száját, mert senki nem tudja, hogy ha esetleg ebből a nagy összevisszaságból és hangzavarból mégis lenne választási győzelem, akkor melyik párt programja szerint kormányoznák az országot. Merthogy az emberek számára az a nyilvánvaló, hogy kiszámítható módon csak a Fidesz-KDNP eddigi teljesítménye ad erre útmutatást az erősödő gazdasággal, a növekvő bérekkel, a gyarapodó családokkal.

Talán ez az igazi baja Kérinek és Borosnak, s nem a savanyú citrom. Tudják, hogy az emberek anélkül is értik a kormány szándékait, hogy ebből bármit újból a szájukba rágna.

A magyarok ugyanis jobban szeretik a biztonságot, s a járt utat a járatlanért nem adják fel.

2
https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/48778/pics/lead_800x600.png
Boros Tamás,HírTV,Kéri László,miniszeterelnöki évértékelő
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 2 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-02-20 17:41:14
Az egyre csak hülyülő Kéri László figyelmébe ajánlom JONATHAN SWIFT frappáns mondását:

" Amikor megjelenik a Földön egy intelligens ember, őt arról lehet felismerni, hogy az összes hülye ellene szövetkezik."
Kéri !
Te szánalmas, roggyant agyú alak!
Ezek után, így vedd a szádra a miniszterelnök urat, és annak bármelyik mondatát !!!!
Válaszolok
Zoltán 2018-02-19 17:32:37
Furcsa modon elemeztek mar vasarnap este a HIR TV-ben Dr,Orban Viktor miniszterelnokunk evertekelo beszedet,szetszedve mondataira.Csak az erdekes az,hogy ugy a riporter Boros ur mint Kery Laszlo elemzo,nyokogve keresgeltek az elhangzott beszedben a belekapaszkodot.Mondtak ezek az urat mindent osszevissza de a legkihangsulyozottab mondani valojuk a orbanfobia,.Persze a gazdasagi es politikai eredmenyeket biraltak,mert hat ugye a ballibkomcsi kormanyok alatt kirivo eredmenyek voltak orszagunk gazdasagi tonkreteteleben,hadd ne soroljam mindazt.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?