Gyurcsány és Bokros esete a Bervával

Szivatja, mint paraszt a Bervát, tartja a régi, inkább vidéken honos mondás. (Őszintén elnézést kérek miatta a parasztoktól.)  Ennek a XXI. századi változata pedig úgy szól, ’Szivatja, mint Bokros a DK-t, meg az MSZP-t”.

A Modern Magyarország mozgalom (MoMa) elnöke ugyanis azzal, hogy 31 körzetben ráindítja embereit a baloldali, főleg DK-s és MSZP-s jelöltekre, jócskán rongálja ezeknek az esélyeit az érintett választókerületekben. Például a budapesti 5. számú választókerületben Oláh Lajos nyert legutóbb, picike előnnyel, Kunhalmi Ágnes pedig ötven valahány szavazattal maradt le a fővárosi 15. választókerületben a mandátumról. Bokrosék váratlan megjelenésével nekik is jócskán csökkent az esélyük.

Kiabálnak is rá kígyót-békát, ami a csövön kifér. Bodnár Zoltán, a politika szemétdombjára került SZDSZ egykori bajnoka, a nemzeti bank volt alelnöke például egyenesen a józan eszének elmenetelével, tehát meghülyüléssel vagy tisztességtelenséggel, értsd: hazudozással vádolta Bokrost. Juszt László pedig az ország iránti felelősséget kéri számon – atya Isten, hogy nem szakadt le az ég, a baloldal és az ország iránti felelősség közös emlegetésén – és besorolta Bokrost Szili Katalin, Fodor Gábor, Lévai Katalin és Cser Ágnes mögé. Akik szerinte nyilván árulók.

Néhány napja még úgy látszott, hogy nem a MoMa elnöke ült az öreg kis segédmotor nyergében, hanem Gyurcsány Ferenc. Korábban ugyanis az a szörnyűség esett meg, hogy Gyurcsány szivatta Bokrost, mégpedig nagyon.

A szivatás természetrajzát Bokros meg is osztotta a nézőkkel az ATV-ben.

Ennek első stációja: „Gyurcsány Ferencnek több, mint egy éve volt arra, hogy tisztességes ajánlatot tegyen a MoMa-nak.” A DK elnöke nem élt a nagy lehetőséggel. Miért is élt volna, elvégre ő a törvények felett álló Gyurcsány Ferenc, aki a csodával határos módon megúszta eddigi összes disztóságát. Helyette most ketten is – Császy Zsolt és Tátrai Miklós – börtönben ülnek, az a fiatalember pedig, akinek 2006-ban kilőtték a szemét, azóta öngyilkos lett.

A Bokros elmondása szerinti második stáció: „Szeptemberben Gyurcsány ragaszkodott ahhoz, hogy azt jelentsük be, mi biztosan meg fogunk állapodni [a DK és a MoMa]. Aztán négy hónapig hitegetett engem.” Így van az, amikor gazemberek becsületszóra intézik ügyeiket egymás között.

A Bokros szerinti harmadik stáció pedig a következő: „Végül [Gyurcsány] kijelentette, hogy nekik nem érdekük velünk megállapodni. Nekik az az érdekük, hogy minél több választókerületben saját jelöltet indítsanak.” Bravó! Gyurcsány érvei cáfolhatatlanok. De ezt egy évvel ezelőtt is el lehetett volna mondania Bokrosnak. Nem mondom, hogy a szerencsétlen Bokrosnak, mert aki most a CEU-n tanít, azt az embert manapság eleve okkal nézik ferde szemmel. Aztán aki az MSZP idején Horn Gyula szocialista minisztere volt, majd az MDF színeiben lett „konzervatív” EP képviselő, az nyilvánvalóan sok mindent tud a köpönyegforgatásról, viszont körömfeketényit sem a tisztességről. ’Bulgakov: Képmutatók cselszövése’ számára is – akárcsak Gyurcsánynak – kötelező olvasmány.

Szóval, egyáltalán nem esett meg a szívem Lajoson, amikor Fletó szembesítette azzal, hogy kőkeményen pofára ejti. Már csak ezért sem, mert aki egy ilyen – fogalmazzunk visszafogottan – született erkölcsi deficites emberrel bármiben látszólag komolyan megállapodik, az igenis számítson arra, hogy pofára esik.

Nos, ez menetrendszerűen be is következett.

A földön fetrengő Bokrosnak azonban ekkor eszébe jutott a Gazemberek dalának első sora, az „Ahogy én zsarolok, nem zsarol úgy senki”. S már el is indította a MoMa jelöltjeit a ballibek számára némi eséllyel kecsegtető körzetekben. Jelige: „Dögöljön meg a szomszéd tehene! Nehogy már neki jó legyen, ne, ne, ne!”

Hogy a két tróger közül ki nevet a végén, az majd kiderül. Meglehet, hogy Bokros bezsarolja magát a parlamentbe néhány momás jelölttársával egyetemben, de hogy vérző és fájó sebeket ejt Gyurcsányékon, az is biztos.

Hazudnék, ha azt mondanám, hogy szomorú vagyok a történet miatt. Sőt! S nem is azért vigyorgok, mert legszebb öröm a káröröm.

Leginkább azonban azért örvendezek, mert képzeljék el, ha ezek az alávaló gazemberek egymást nem gyengítik le, akkor esetleg jelentékenyebb szerepet játszhatnának a választások után az ország sorsának alakításában. Képzeljék el, ha az ilyen „barátok” – akiknek, ugye, ellenségekre már nincs is szükségük –, s akik valamilyen szinten mégis csak respektálják egymást, ilyen aljasok felebarátaikkal, mit tennének a magyar néppel, amelyet valószínűleg szívből utálnak.

3
https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/48985/pics/lead_800x600.jpg
Berva,Bokros Lajos,Gyurcsány Ferenc,pofára esés,szivatás,választás
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 3 db hozzászólás érkezett!
baviki69 2018-02-26 20:02:51
Csótányok társasága a bokor árnyékában...
Válaszolok
Hát, így van ez 2018-02-23 17:19:58
Már az egy vicc, hogy ez a két politikai szélhámos szóba került, mint az ország esetleges vezetője. A kizárólag csak a megszorítási csomagot szajkózó "pénzügyi zseni", meg a notórius hazudozó, a békés tömegbe lövető, csaló Gyurcsány(i) Luciferi !!! Óriási.
A cikkben említett egyéb személyekről már ne is essék szó.
Szögezzük le: nem is érdemes róluk szót ejteni !!!

Horváth úr!
A cikk tényleg kiváló. Gratulálok.
Válaszolok
Suarez jr. 2018-02-23 08:15:59
Nagyszerű Horváth Úr !! Ezután állandóan használgatok ebből az írásból !!!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?