Horváth Csaba, a lyukaseszű, vastagbőrű szamár

Voltaképpen semmi csodálni való nincs abban, ha Horváth Csabát, az MSZP fővárosi frakcióvezetőjét Horváth ’Szamár’ Csabának nevezik a háta mögött saját társai. Emlékezhetünk, hogy a 2010-es választáson azzal rukkolt elő, hogy legyen ingyenes a BKV. Persze, hogy azonnal kiröhögte mindenki, ahogy négy évvel korábban is, amikor – szintén a választások tiszteletére – a Duna alatti, a folyóval párhuzamos közúti alagút megépítését javasolta. És láss csodát, ezek a bombasztikus ötletek se vették le a lábukról a budapesti embereket, úgy küldték el a szocikat Horváth Szamár Csabával együtt az általuk nagyon vágyott választási dobogó legfelső fokáról, mint a pinty.

Mindez csak azért jutott eszembe, mert az ATV-ben a minap ez a jó ember, a nehéz csomagot, ne adj isten bőröndöt cipelők érdekében küzdött, hogy lifttel akadálymentesítsék a felújítás alatt lévő hármas metró minden állomását.

Ez aztán a szociális érzékenység Csomolungmája. Hát nem?

Az az ember gyötrődik a nyilvánosság előtt ilyen fokozottan szenzitív kérdésekkel, akinek a pártja úgy építette meg a kettes metrót annak idején, ahogy. Köztudott, hogy nagyon mélyen végződnek az állomásai, sőt még a Duna alatt is átmegy a vonat – igaz, nem hosszában, „csak” keresztben – és ide se szereltek be egyetlen liftet és másfajta akadálymentesítő eszközt se. Pedig nehéz csomaggal, ne adj Isten bőrönddel vagy babakocsival itt is utaznak szép számmal. De hát tudjuk, a szamárnak is vastag bőr van a képén. (Bocsánat, kedves négylábúak.)

Horváth Csaba természetesen teljes mértékben tisztában van a kettes metró sarával, csak úgy tesz, mintha az az esetükben bocsánatos dolog lenne, ami szót sem érdemel. Szerencsére azonban már a második ciklus óta nem a Demszky-brigád vezeti a várost, hanem Tarlós István, méghozzá kitűnően, látványos fejlesztésekkel, ráadásul korrupciómentesen, akibe ennek ellenére – biztos, ami biztos alapon – mindig bele kell rúgni. A liberálbolsiknak ugyanis városfejlesztés helyett legfeljebb erre futja a fantáziájukból, meg a 4-es metróra, mert onnan 166 milliárdot simán el lehetett lopni. Ezért támadja sorozatosan Horváth Tarlós Istvánt, általában hazug vagy hajánál fogva előrángatott felvetésekkel.

Most éppenséggel az a baja, hogy Tarlós eredményes tárgyalásokat folytatott a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetségével, akik – legnagyobb sajnálatára – nem ragaszkodnak ahhoz, hogy lifttel akadálymentesítsék a Pöttyös utcai és az Ecseri úti metrómegállók összesen húsz-húsz lépcsőfoknyi szintkülönbségét. Teljesen megfelel nekik az úgynevezett Omega lift is, amely egy platformon viszi-hozza a kerekesszékeseket a vonattér és az állomás felső szintje között. Horváth Szamár tehát úgy tesz, mint aki jobban tudja, mire van szüksége a mozgássérülteknek az akadálymentes közlekedéshez, mint maguk a mozgássérültek.

Persze, most sem szakmáról van szó természetesen, hanem politikáról. Horváth a mesterséges konfrontálódás révén ugyanis nyilvánossághoz jut, ahol kiválóan tudja gyalázni a főpolgármestert, meg a kormányt, az ellenzéki televízióscsatornák legnagyobb örömére. Nemhogy örülne annak, hogy megoldódik a mozgássérültek ügye, a politikai haszon érdekében tovább áskálódik. Ezért mondogatja, hogy amennyiben nem kezdtek volna aláírásgyűjtésbe, hogy népszavazás döntsön a hármas metró akadálymentesítéséről, akkor ez bizony nem is lett volna meg. Ők tehát a jófiúk, Tarlós pedig a feketeseggű ebben a kérdésben is.

Horváth azonban tudhatná, de hát szamár, így lyukas az emlékezete, hogy Tarlós sosem beszél a levegőbe. Az üggyel kapcsolatban a Budapestinfón a főpolgármester azt mondta, hogy „Az az állítás, hogy a népszavazási kezdeményezés kényszerítette volna ki az egyeztetéseket, kész röhej, tényszerűen nem igaz, rendkívül gyenge, sutácska kísérlet ezzel próbálkozni.”

Horváth Szamár tehát ezúttal is pofára esett. Ezért jött elő „terheltünk” a nehéz csomagosokkal, meg a bőröndösökkel, mert szerinte nekik is le kell jutni valahogy a metrószintre, ami csak lifttel lehetséges, ahogy a szocik javasolják.

Ezek után csodálkoznak, hogy Tarlós István erről a marhaságról sem tud komolyan nyilatkozni?   

3
https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/49107/pics/lead_800x600.jpg
3-as metró,akadálymentesítés,Horváth Csaba,népszavazás,Tarlós István
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 3 db hozzászólás érkezett!
baviki69 2018-02-26 18:22:19
Arról se feledkezzünk meg, amikor ez a nagyokosHorváth kiállt a kamerák elé, és bemutatta a nem létező dugókat a háta mögött. Annak kapcsán, hogy kb. fél éve Tarlósék beindították a 3-as metró felújítását, és metrópótló buszokat iktattak a forgalomba! Röhej ez a balf@szliberálbolsi!!!
Válaszolok
éva 2018-02-26 14:41:47
Mindenki magából indul ki! A vastag pofabőrűek, nem képesek mások szemüvegén át látni! Anti szociálisak voltak időtlen idők óta. Csak a hatalom, és a könnyen lopható pénz ami érdekli őket, no MEG A MOCSKOLÓDÁSBÓL NYERT ORGAZMUSUK!
Válaszolok
Hát, így van ez 2018-02-26 11:59:00
Ősi kommunista eljárás, nincs ebben semmi rendkívüli:

KÖVESD EL MAGAD, AZTÁN HOZD HÍRBE, KEND RÁ AZ ELLENFELEIDRE !!!

Egyébként eddig sem az eszéért "szerettük" ezt a szánalmas senkiházit.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?