Egy a Haza – Újra békemenet a demokráciáért

Ismét lesz Békemenet! Sokan régóta vártak már rá, de arra senki nem számított, hogy éppen egy rosszul sikerült hódmezővásárhelyi polgármesterválasztás hozza el a pillanatot. Azt, amikor utcára vonulhatnak azok, akik úgy érzik, van mit félteniük, van miért kiállniuk, van mit megvédeniük.

A hétfő esti Sajtóklubban ezekkel a szavakkal hirdette meg a demonstrációt Bayer Zsolt az Echo Tv-n: „Reményt kaptak, elhiszik, hogy erősek lettek és a mi álmunk szertefoszlott. Mutassuk meg, hogy vagyunk egy páran!”.

A Békemenet március 15-én lesz, gyülekező 12 órától a Bem szobornál. Onnan vonulnak az emberek a Parlament elé, a Kossuth térre, ahol meghallgatják Orbán Viktor ünnepi beszédét.

A miniszterelnök az ’Egy a haza – Békemenet 2012’ című, 2012 őszén megjelent kötetben olvasható interjújában erről úgy beszélt, „valóban volt a tavalyi év végén Magyarországgal szemben egy olyan támadás, amelytől bizonyos erők azt remélhették, hogy politikai változást kényszerít ki Magyarországon, beleértve ennek személyi konzekvenciáit is. Ha nincs a békemenet, ha nem állt volna sorompóba néhány százezer magyar, hogy világossá tegye, ragaszkodik ahhoz, hogy demokratikusan dőljenek el az ország dolgai, akkor lehet, hogy valóban nem éltük volna túl ezt az időszakot."

A 2012-es Békemenet jelentőségét Kövér László így értékelte: „…a Békemenet a rendszerváltozás történetének egyik legnagyobb pillanata, mely megvédte a szuverenitását, a demokráciát és a magyar kormányt akkor, amikor az forradalmi lépésekre kényszerült, és szembekerült a múlt erőivel. Kövér szerint a Békemenet jelentősége a Nagy Imre-újratemetéshez mérhető, és ha 1994-ben rendezték volna meg a menetet, ma nem itt tartanánk”.

Most Hódmezővásárhely hozta el a pillanatot. Az ellenzék nyilván mindent megtesz annak érdekében, hogy ahol csak lehet egy embert indítson a Fidesz-KDNP jelöltjével szemben még akkor is, ha az összefogók ideológiai felfogását egy világ választja el egymástól. Csak és kizárólag a gyűlölet a kohéziós erő, csak az Orbán-kormány mindenáron való eltakarítása az egyetlen közös cél a zászlójukon.

Mi pedig aközött választhatunk, hogy bevándorlóországgá váljon-e Magyarország, vagy Orbán Viktor segítségével megvédjük ettől a hazánkat. Nem kétséges, hogy Hódmezővásárhely új polgármestere mögött azok az ismert ellenzéki politikai erők állnak, amelyek ha kormányra kerülnek, akkor bevándorlóországgá tennék hazánkat. Nem véletlen, hogy a Magyar Nemzet mai száma már arról ír nagybetűs címében, hogy a vásárhelyiek Márki-Zayt szeretnék miniszterelnöknek. A szövegből aztán kiderül, hogy ez egyáltalán nem biztos, hiszen egy név nélkül nyilatkozó szájába adták e nevet, viszont a címet csak a szerkesztőség kreálhatta…

Az ellenzék tehát nyilvánvalóan mindent elkövet nemzetrontó céljai elérése érdekében. De a kormányoldalnak is meg kell védenie az elért eredményeket.

Eljött az idő, hogy ezt a Békemeneten való részvétellel a magyaroknak is demonstrálnia lehessen.

Aki teheti, vegyen részt rajta.

Senki ne maradjon otthon, akinek fontos mindaz, amit az eltelt két ciklus alatt a magyar nép az Orbán-kormány vezetésével elért.

1
https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/49184/pics/lead_800x600.jpg
Bayer Zsolt,békemenet,Echo Tv,Kossuth tér,március 15.,Orbán Viktor
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Éva 2018-02-27 19:37:28
A hódmezővásárhelyi eredmény nem veszteség, másfél év múlva lesznek az önkormányzati választások, jelenleg a közgyűlésben kétharmados Fidesz többség van. Tehát nem kell túlzott következtetést levonni.
A BÉKEMENET-nek szívből örülök, mert a magyar függetlenség és szabadság napján, márc. 15-én lesz. Ma Magyarország hatalmas nemzetközi nyomás alatt van, tét a függetlenségünk, szabadságunk.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?