Szelényi Iván rosszat akar Magyarországnak

Érdekes Nyilatkozatot adott az 168 órának Szelényi Iván, az Amerikában élő szociológus, akit még 1974-ben a Konrád Györggyel közösen írt ’Az értelmiség útja az osztályhatalomhoz’ című könyv kéziratának külföldre juttatása miatt tartóztattak le, majd 1975-ben ki is utasították Magyarországról. Szelényit aztán a rendszerváltozás után ismét elismerte a honi tudományos élet, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja.

Szelényi Iván  (Fotó: Bazánth Ivola)

A nyilvánosság számára az interjúból derült ki, hogy Szelényi 1990 óta nem szavazott egyetlen pártra sem. Agybaj, nem? Tudós létére képtelen volt a jó ügy mellett letenni a garast. Vagy lehet, hogy Szelényi sosem pártolta a jó ügyet, azt a jót, ami a magyarok többségének zsigerileg a leginkább megfelelő? Lehet, hogy ő a lelke mélyén mindig is balos volt, sőt – Konráddal való kapcsolatából kiindulva – szélsőbalos, csak éppen szégyellte ezt szavazatával szentesíteni?

Nézzük, mit mond erről az interjúban: „Körülnéztem a piacon s úgy láttam, egyik sem tetszik.”

Vajon milyen lélekkel élhet a földön egy Budapesten született, magyar ember, aki a rendszerváltozás után a mai napig nem talált egy olyan pártot, amelyik tetszett volna neki. Miközben a magyarok alig várták, hogy 1990-ben elzavarják a kommunistákat. S annak ellenére többséget adtak a nemzeti erőknek, hogy a szélsőbalos, magát harsányan antikommunistának hazudó SZDSZ nagyon is közéjük akart kapaszkodni, hogy megtévessze a magyarokat, hogy megpuccsolja legnagyobb vívmányukat, a rendszerváltást?  

Ennek ellenére a magyarok többségében ösztönösen a rendszerváltókra szavaztak, vagy a magukat annak hazudó SZDSZ-re. (A Magyar Szocialista Munkáspárt utódja, az MSZP 8,5 százalékot kapott, épphogy bejutott a parlamentbe.) Ezért voksoltak a Kisgazdákra, a Kereszténydemokratákra, az MDF-re, később a MIÉP-re és 1998-ban már a konzervatív-nemzeti Fideszre. Szelényi huszonnyolc éven át nem szavazott. Tehát még véletlenül sem támogatta azt az irányt, amely nyilvánvalóan a keresztény Magyarországot akarja mindörökre megőrizni, építeni.

De most kibújt a szög a zsákból! Szelényi színt vallott, s mit gondolnak, ki mellé állt oda?  Naná, hogy az MSZP mellé. Természetesen a rá jellemző módon fanyalogva, hogy még most se legyen egyértelmű. Ha nagyon kell, még most is legyen visszaút, de legalábbis hely a politikai táncitáncinak. Saját szavaival: „Nem nagy örömmel mondom, választott pártom az MSZP. Karácsony Gergellyel megfejelve bizonyos fajta mentőövet látok benne, legalább a kétharmad ellen.” Azt már csak mi tesszük hozzá, hogy meg a gyökerek, az SZDSZ irányába.  Igaz persze az is, hogy a DK-val szövetkező MSZP-nek ehhez nincs szükség a Karácsony-féle külön SZDSZ-biztosítékra, de hogy valami nem kerek Szelényi gondolkodásában, azt maga erősíti meg az olvasóban, amikor felteszi a kérdést: „Nem nonszensz nyolcvan évesen leszavazni a „kommunistákra”?

De bizony, nagyon is nonszensz. Ismerjük G. B. Shaw örökbecsű mondását, ugye? „Aki húszévesen nem kommunista, annak nincs szíve, aki harmincévesen kommunista, annak nincs esze.” Hogy nyolcvan évesen milye van vagy milye nincs annak, aki a kommunistákra szavaz, azt döntse el az olvasó.

Szelényi döntése már csak azért is furcsa, mert ő maga ismeri el, hogy nemcsak a kormányzat sugallja azt, hogy a gazdaság „észvesztően sikeres”, hanem ő maga is megerősíti: „valóban jó állapotban van.”

Ennek köszönhető többek közt, hogy kedvezőbben alakul a születések száma, hogy emelkedik a demográfiai ráta, hogy a családok – a kormány támogatásával – tízezer számra építik az új lakásokat, mert hisznek a kormány stabilitásában. Ennek köszönhető az is, hogy látványosan csökkennek az adók, tömegével maguk után vonzva a működő tőkét, hogy sosem látott mélységbe szállt a munkanélküliség és magasságokba repült a foglalkoztatás. S ne feledkezzünk meg arról sem, hogy már egyre többen jönnek haza dolgozni az évekig külföldön szerencsét próbáló munkavállalók közül.

Mindezt elismeri Szelényi is azzal, hogy jó állapotúnak minősíti a gazdaságot. Ez azonban neki furcsa módon kevés. Neki mégis a Medgyessy-Gyurcsány-Bajnai utód MSZP kell, amely 2010-re a szakadék szélére sodorta Magyarországot. Szelényi azonban erre is szolgál magyarázattal, köszönet az őszinteségért.

Ő ugyanis nem magyarként gondolkodik hazánk sorsáról, hanem amerikaiként. Neki nem az a jó, aminek a magyarok örülnek, hanem az, ahol a liberális multikulti tobzódik. Döntésénél Szelényinek – saját bevallása szerint – az volt az utolsó csepp, hogy „Orbán azt találta mondani, nem akar <<színes Magyarországot>>. Én mint amerikai ezt legkevésbé sem osztom, a színek barátja vagyok.” Szelényi tehát nem a biztonságos, a nemzeti hagyományokat megőrző, a keresztény kultúrájú magyar Magyarországnak barátja, hanem a bizonytalan sorsú, visszafejlődő, kiszolgáltatott és perspektívátlan nemzetet kívánja támogatni, egy befolyásolható, gyenge kormánnyal az élén.  

S még azt sem lehet mondani, hogy ebben a gaz, éppen a nagy „demokraták” által autokratikusnak bélyegzett orbáni rendszer korlátozná őt szabad akarata szavazatra váltásában. (Pedig milyen jó lenne, gondolhatjuk magunkban.) Szelényiék liberalizmusa a hazugság birodalmát óhajtja visszahozni. A szociológus képes a nemzetnek nyilvánvalóan jót, az országnak fejlődést hozó politikai erőket gyalázni és a magyaroknak mindig rosszat jelentő liberálbolsikat támogatni azért, hogy a magyaroknak ne jó, hanem rossz legyen. Pedig tudós embertől nem ezt várná az ember!

Ennek ellenére Szelényi Iván őszinteségéért köszönet jár. Színvallása ugyanis hozzájárul ahhoz, hogy április 8-án ne úgy történjenek a dolgok, ahogy ő akarja. G. B Shaw szerint amúgy sem lehet tudni, hogy ilyen esetben egy nyolcvanéves embernek hol jár az esze.

5
https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/49286/pics/lead_800x600.jpg
G. B Shaw,Konrád György,Orbán Viktor,rosszat akar Magyarországnak,SZDSZ,Szelényi Iván
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 5 db hozzászólás érkezett!
Mátyás válasza: éva bejegyzésére 2018-11-25 10:19:14
Nagyon primitív hozzászólása valamennyi! Nem csak történelmi ismerete nincs, hanem semmilyen. De legalább az ilyen véleményalkotók viszik előre, és teszik "jobbá" ezt a világot. Szégyellje magát! Ja, és ha már a kommunizmusnál tartunk, akkor azt nem árt tudni, hogy jelenleg az tartja el ezt a "fejlett" kapitalizmust.
Válaszolok
Hát, így van ez 2018-03-01 18:43:11
Hölgyeim és Uraim !
Méltóztassanak elgondolkodni azon, hogy aki váltig hangoztatja:
"Én nem szimpatizálok egyik politikai oldallal sem, és nem léptem be egyik pártba se". Na, az az alak teljesen biztosan liberálbolsevik széltoló.
Ez alól - a jelek szerint - ez a Szelényi sem kivétel.
Válaszolok
Éva 2018-03-01 16:34:41
Ennek az öregnek egy fikarcnyi történelmi ismerete sincs. Nekem sem sok, de tényekre támaszkodva tudom, hogy gyílkosabb eszme a kommunizmusnál nincs. Mindent, ami emberi fölszámolt, fölszámolni kíván. Ilyen a Nyílt Társadalom eszmevilága, egyébként ez a kommunizmus új elnevezése.
Válaszolok
éva 2018-03-01 14:00:31
Kedves Olvasók! Még annyit szeretnék megjegyezni ehhez; - az rendben van, hogy tiszteljük embertársainkat akkor is, ha más a bőrük színe! DE, - ne felejtsük el! - Az Afroamerikai emberek őseit betörték sok sok éven át, mint a vad lovakat. A mostani jövevények, még nagyon is vadak! Akik nézik a bandázó, védtelen Afr. - törzseket lerohanó, gyilkoló, "mindenkit" megerőszakoló ÁLLATOKAT (vérben forgó szemekkel), nem vágyik velük közös életre! Vigyázat! többnyire ezek, és területfoglalásra felbujtott fekete-muszlimok jönnek!
Válaszolok
éva 2018-03-01 13:48:37
Szelényi Iván, nyolcvan évesen, még 4 elemit, és 4 polgárit végzett. Diplomát, az ilyen alakok legfőképpen azért kaptak kitüntetés gyanánt, mert lelőtt egy károgó varjút, ha értitek mire "gondolok" Ettől a korosztálytól, és a későbbi Diplomagyárban végzett üresfejű alul iskolázott senkiháziaktól ennél többet nem is lehet kipréselni!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?