Az „okos” Márki-Zay hülyeségeket beszél

Márki-Zay Péter valószínűleg úgy véli, hogy a hódmezővásárhelyi polgármesterség mellett megnyerte a bölcsek kövének legfőbb hordozója címet is. Így most az ellenzéki pártok nagykoalíciójáról papol. „Bár bizalmatlanok egymással az ellenzéki pártok, pontosan emiatt tudnák helyreállítani a fékek és ellensúlyok rendszerét, hogy egymást is ellenőrizzék. Az orbánizmust felváltva ez hozhatná el a demokráciát” – mondta nagy okosan a Magyar Nemzetben.

Márki-Zay Péter (Fotó: Nagy Béla)

A függetlenként indult városvezető úgy képzeli, hogy jelentős nyomást helyezett az összefogás kérdésében az ellenzéki pártokra. Szerinte minden azon múlik, hogy összefog-e az ellenzék, mint az ő megválasztása előtt vagy sem.

Márki-Zay Péter többször is hangsúlyozta, hogy csak a változást akarók teljes palettájával győzhető le a Fidesz, ennek érdekében az ellenzéki pártoknak választási együttműködést kell kialakítaniuk.

Bravó! Erre eddig nyilván senki nem gondolt az ellenzéki térfélen.

Márki-Zay szerint bár problémának tűnhet, hogy a pártok „nem bíznak egymásban”, a visszaállított jogállam kereteiben működő – akár nagykoalíciós – kormányzás mindenképpen jobb a mostaninál, mert a demokratikus vita visszatérne a közügyek alakításába.

Azért nem árt megjegyezni, hogy más vitatkozni és más kormányozni. Akár városi, akár országos szinte.

Ha például Márk-Zay több energiát fordított volna a valóság megismerésére városában, akkor nem mondott volna már megválasztása után egyből olyan nagy hülyeséget, hogy Hódmezővásárhely el van adósodva, miközben ennek éppen az ellenkezője az igaz.

Jobban tenné, ha igyekezne esküjéhez méltón eleget tenni a vele szemben támasztott város elvárásoknak, s nem országos szinten igyekezne osztani az észt. Annyit legalábbis tudhatna, hogy a helyhatósági és az országos választások között zongorázni lehet a különbséget. Ott nem lehet bebújni sunyin a függetlenség álcája mögé.

4
https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/49446/pics/lead_800x600.jpg
ellenzéki összefogás,hülyeségeket beszél,Márki-Zay Péter
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 4 db hozzászólás érkezett!
István Imre 2018-03-06 10:13:16
A hülye németek is mióta vergődnek a nagykoalícióban, és Merkel sem azt csinál amit akar. A nk diktatúra!?
Válaszolok
Hát, így van ez 2018-03-05 16:16:09
Erről a szerencsétlen Márki-Zayról minduntalan egy Beethovennek tulajdonított régi-régi mondás jut eszembe, nyilván nem teljesen véletlenül. A szöveg így szól:
" A hülyeség ellen az istenek is hasztalan küzdenek !!!! "
Hogy miért pont ez jut rendre az eszembe, fel nem foghatom !!!!!
Válaszolok
éva 2018-03-05 13:58:17
Bocsánat! Nem vagyok pesszimista, mi Fideszesek többen vagyunk! És a józanul gondolkodó honfitársaink is összeszorított fogakkal, de a szabadságra fognak szavazni! TUDOM! Bízom benne, hogy felismerték a veszélyt, ami Gyurcsány hatalomra jutása jelent! A magyar ember tudja, hogy " közös lónak túrós a háta"! Ha, a pénzüket megkapják az Uniótól, első dolguk lesz azt nézni, hogy ki miért kapott annyit, amennyit. Ezután következne a politikai akaratból eredő nézet különbségek! Nem beszélve a minisztériumok kiosztása miatti acsarkodás. A többit már nem is akarom vizionálni!
Válaszolok
éva 2018-03-05 12:23:03
Egész életemben közel a "rassz-származottakhoz" [50 évet] dolgoztam, amihez Márki Zay is tartozik. (kiválasztott kisebbség)! Ismerem nagyon jól őket, - bár szeretem az egyenes, becsületes embereket. Vannak szép számmal közöttük! De tudni kell, ha utálkozhatnak valamilyen okból, azt teljes erő bedobással teszik! Sajnos, a magyarok tetemes része elhiszi, hogy jobb lenne a "NAGY KOALÍCIÓ".
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?