Tamás Ervin – nyíltan hazudni méltatlan hozzád!

Borzasztóan nincs ínyemre Tamás Ervinnel kapcsolatban kritikus hang megütése, de sajnos muszáj.

Tamás Ervin (Fotó: Facebook)

A Népszabadság egykori örökös főszerkesztő-helyettesét – akinek azt is el kellett viselnie, hogy a szakmailag a bokájáig sem fölérő Murányi Andrást ültessék a fejére, nyilván a lap háttérből való könnyebb kézi irányítása érdekében – mindig is tiszteltem. Munkáját a pártállami időkben is úgy végezte, ahogy politikailag lehetett, de szakmailag alázatosan, jó minőségben. Csak a rendszerváltozás után kerültünk különböző politikai térfélre, de kirívó politikai elfogultságot, megalapozatlan, ’csak azért is’ szkanderezést nem tapasztaltam nála. Vagy ha igen, akkor a régi idők emlékére gondolva nem akadtam fönn rajta.

Most azonban – talán a hódmezővásárhelyi választások után – valami történhetett nála, mert nyílt, ráadásul kettős hazugságon kaptam a 168 órában. A következőket írta jegyzetében: „Tény viszont, hogy kerítést immáron senki nem akar bontani, sem a pártok, sem a civilek nem terveznek monstre betelepítéseket.”

Ez a megállapítás tehát kétszeresen is hamis.

  1. Először nézzük önmagát a mondatot. Ha a pártok és a civilek monstre betelepítéseket nem terveznek, akkor ez egyben azt is jelenti, hogy nem monstre betelepítéseket viszont nagyon terveznek. Hogy a ’nem monstre’ betelepítés mennyi migránst jelent, százat, ezret, tízezret? Fene tudja, de valamennyit jelent, az biztos. Ennek fényében pedig már a mondaton belül sem állja meg a helyét, hogy a megjelölt szervezetek nem akarnak kerítést bontani. Ha migránsokat akarnak betelepíteni, akkor olyan mindegy, hogy áll-e a kerítés vagy sem. Be lehet őket hozni fölötte, alatta, mellette. Bárhol, ahogy a Gyurcsány, Vona, Molnár, Szél szivárványkoalíció óhajtja és lehetővé teszi.
  2. Tamás Ervin hazug állítását az utóbbi napok pártnyilatkozatai is cáfolják. Bangóné, kedves például csak április 9-én akarja elárulni, mi a véleménye a kötelező kvótáról. Azaz egyetért vele, de nem mondja ki, mert az szavazatokat vinne el tőle és a sunyi MSZP-től is. Karácsony Gergely úgy „utasította el” a kvótát, hogy közben európai megoldásról, azaz szintén betelepítésről vízionált. Gyurcsány Ferenc pedig „politikai öngyilkosságnak” nevezte, ha valaki most kerítésbontásról beszél, és – mint mondta – ő nem akar öngyilkos lenni.

Három nyilvánvaló elköteleződés a migránsok beengedése, a kerítés felszámolása mellett. Erre azt írja Tamás Ervin, hogy kerítést senki nem akar bontani, ami szerinte tény.

Ervin, bocsáss meg, de ez nem a Te szinted! Ez méltatlan hozzád! Ahogy az olyan vitában való részvétel is, amit a Klubrádióban folytattatok Bolgár Györggyel és Kocsis Györgyivel a minap.

Nem kell szeretni az Orbán-kormányt, de nyíltan hazudni róla fölösleges. Lehet, hogy néhány ember beveszi a tudatosan félretájékoztató szövegedet, de a legnagyobb sérülést magadnak okozod vele. A személyiségednek, az egy élet munkájával kivívott szakmai tekintélyednek. Nem ér az egész annyit, hogy ezt kockáztasd!

Arról nem szólva, hogy a haza bölcse, Deák Ferenc így rögzítette az egy mondatos sajtótörvényünket. „Nem szabad hazudni”.

Ervin, nem kell rám hallgatnod. De Deák Ferenc azért csak Deák Ferenc. S Te nála is jobban tudod, milyen igaza van!

1
https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/49460/pics/lead_800x600.jpg
168 óra,hazugság,Murányi András,Tamás Ervin
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
éva 2018-03-05 13:47:55
" C S A K A K A P U K A T K E L L K I T Á R N I" [ A kerítés bontás ráér!] Az EU már azért is fizet!!
Ha annyira aggódnak a migránsok jó létéért, miért nem küldik őket a gazdag
arab országokba? (Mi tudjuk!)
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?