Blogolj!

Bevándorlóország? – A disznóólat sem lehet az ellenzékre bízni!

A káoszról bontakozott ki vita szerdán este az Echo Tv Angard című műsorában. Gyurcsány Ferenc azt mondta ugyanis korábban a Civil rádióban Fiala János kérdésére, hogy ellenzéki győzelem esetén elhúzódó tárgyalások jönnek és ezután várhatóan egy új választás következik. Vagyis ellenzéki győzelem esetén komoly káosz várható a politikai életben.

A balliberális politikai elemzők igyekeztek okosabbnak látszani Gyurcsánynál s amellett érvelni, hogy nincs szó káoszról, mert az ellenzéki pártok programjai között nincs lényeges különbség. Abba most ne menjünk bele, hogy de! Hiszen  például a Gyurcsány által támogatott melegházasságok tekintetében – mint Nagy Ervin filozófus felvetette – sincs nagy egyetértés a pártok között, de most nem ez a döntő szempont. Sokkal inkább az, hogy ellenzéki győzelem esetén előállhat az a helyzet, hogy Juncker Európai Bizottság-i elnök azonnal előjön a farbával és követeli a kerítés lebontását. Nyugodtan hivatkozhat rá, hogy nem azért támogatta az Európai Unió az ellenzéket az Orbán-kormány megbuktatásában, hogy cserébe Gyurcsány, Molnár, Szél, Vona ne teljesítse a kéréseit. Ezek szerint pedig azonnal le kell bontani a kerítést, el kell fogadni az ENSZ ajánlásait, hogy bevándorlóországgá tegyék Magyarországot, s támogatni az unió akaratát, hogy teljes mellszélességgel mögé álljanak a felső korlát nélküli kvótáról szóló uniós törekvéseknek.

Hiszen éppen ezért jött létre az ellenzéki pártok között a Soros-kvótapaktum, hogy 66 választási körzetben csak egy ellenzéki jelölt induljon egy kormánypárti jelölttel szemben. Így Hódmezővásárhelyhez hasonlóan országos léptékben is le lehetne győzni a Fideszt. Más kérdés, hogy a Közös Ország Mozgalom megbízásából a Závecz Research által végzett közvéleménykutatások szerint az eddig megvizsgált kilenc körzetből – ahol egy az egy ellen indulnának a jelöltek – két esetben alakulhatna ki szoros küzdelem. Csongrád megyében Szabó Sándor MSZP-s és a fideszes Bartók Csaba, illetve a budapesti XVIII. kerületben Kucsák László és Kunhalmi Ágnes között. De itt is csak a kérdőjelek nagyok, biztos ellenzéki győzelemről nincs szó, viszont a többi megvizsgált körzetben simán nyerne a Fidesz-KDNP.

A lényeg tehát az, hogy mai tudásunk szerint még az egy az egy elleni indulás esetén is kicsi a valószínűsége az ellenzék választási győzelmének. Az viszont tény, ha mégis létrejönne az ellenzéki hatalomátvétel, akkor megalakulhatna az az a kormány, amely gyenge és irányítható, s amelyet Jean Claude-Juncker és tettestársai távirányítással tudnának kézivezérelni.

Az a káosz, amelyről Gyurcsány Ferenc elhúzódó tárgyalásként eufemizálva beszélt, az éppen azt eredményezné, hogy hazánk elvesztené szuverenitását. A legfontosabb kérdésekben nem Budapesten, hanem Brüsszelben hoznák meg a döntéseket. Ami nekik nagyon sürgős, mert a nyáron föl kell készülni a migránsok befogadásának jogi előkészítésére, amivel kapcsolatban csak Orbán Viktor és a V4-ek jelentenek markáns szembenállást. Ezért kellene őt – szerintük – április 8-án eltávolítani s a gyenge Gyurcsány, Karácsony, Vona, Szél vezette koalíciót a helyébe ültetni.

Ezzel a műsorban részt vevő balliberális politológusok – Böcskei Balázs és Boros Tamás – szívesen kiegyeznének. Ezért érveltek lelkesen amellett, hogy az elhúzódó tárgyalások nem jelentenének káoszt, másutt is előfordult már hasonló Európában.

Szerencsére most is ott vitázott közöttük Gajdics Ottó, a Magyar Idők főszerkesztője, aki emlékeztette a jelenlévőket egy székely embernek a minap Erdélyben Vona Gáborhoz intézett szavaira. Eszerint nemhogy a kormányzást, de a disznóólat sem szabad rábízni. Gajdics jelezte, hogy ez nemcsak Vonára, de az egész ellenzékre is igaz.

Az EU, az ENSZ nyomásgyakorlásából látszik, Brüsszel gyorsan és kíméletlenül végig akarja vinni akaratát. Nem kérdés, hogy ennek csak egy ember tud ellenállni, Magyarországot megvédeni, s őt Orbán Viktornak hívják. Ezt pedig szerencsére nemcsak a vitázók józanabbik fele, de a magyarok többsége is jól tudja.

1
https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/49636/pics/lead_800x600.jpg
Angard,Disznóól,Echo Tv,Gajdics Ottó,Jean-Claude Juncker
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-03-09 18:31:11
A LIBERÁLBOLSEVIKOKTÓL, ÉS HŰ CSATLÓSAIKTÓL MENTS MEG URAM MINKET !!!!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?