Blogolj!

Ki manipulálhatta az ajánló íveket, ha nem Lévai Katalinék?

Vibráló beszélgetés zajlott csütörtökön az ATV-ben Lévai Katalin, a Lendülettel Magyarországért elnevezésű baloldali párt elnöke és Rónai Egon, az Egyenes beszéd műsorvezetője között. A legutóbbi hírek szerint Lévai Katalin nem indulhat képviselőjelöltként a választáson, mert a zuglói választási iroda jelöltté válási kérelmét elutasította.

A Budapest 8. számú egyéni választókerületben eddig hét jelöltet vettek nyilvántartásba, hét személy esetében pedig nem jogerős az elutasítás. A nyilvántartásba vettek közt találjuk Tóth Csabát, az MSZP-P színeiben induló jelöltet, az utóbbiban pedig Lévai Katalint, aki jogorvoslatért folyamodott az elutasító határozattal szemben. Ismeretes, Zuglóban 2014-ben az MSZP-s Tóth Csaba nyert a baloldali Összefogás színeiben, a fideszes Papcsák Ferencet győzte le. Tóth most az MSZP-Párbeszéd jelöltjeként a DK támogatásával indul el, a legfőbb ellenfele pedig a fideszes Jelen Tamás.

Lévainak azért gyűlt meg a baja Tóth Csabával és a választási irodával, mert szerinte ők manipulálhatták az ajánlásokat tartalmazó íveket. Lévai több, mint hétszáz ajánlást gyűjtött össze, amiből 505-öt fogadtak el hitelesnek. Ez elég a jelöltté váláshoz szükséges 500 darabos küszöb átugrásához. Lévainak azonban felhívták a figyelmét, hogy manipulálhatnak az adataival. Ő emögött az MSZP-s és maffiózó hírében álló Tóth Csabát és a választási iroda összejátszását véli megvalósulni. Lévai jelezte, miután kiderült, hogy indul Zuglóban, megfenyegették, betörtek a lakásába. „Olyan dolgok történtek velem, ami miatt nekem okom van azt gondolni, hogy nem korrekt módon jár el a választási iroda és Tóth Csaba.” Lévai azért ment be egy ügyvéd kíséretében a zuglói választási irodába még kedden, hogy jelezze, tudomása van a manipulációk gyanújáról s kérte, vegyék jelzését jegyzőkönyvbe és szigorúan vizsgálják meg az adatait. Az ezt követő részletekről – furcsa módon – már az Indexből értesült a képviselőjelölt. Kiderült ugyanis, hogy a helyi választási bizottság elutasította a nyilvántartásba vételét. Ajánlóíveit összevetették a Fidesz jelöltjének íveivel, és sok esetben teljes volt az egyezőség, 27 helyen még a sorrend is egyezett. A határozat azt nem rögzíti, hogy ezeket az adatokat átmásolták-e egyik ívről a másikra, az aláírásokat pedig odahamisították-e. A lényeg a lényeg, a 27 érvénytelennek talált ajánlás miatt Lévainak nem jött össze az 500 érvényes ajánlás, ezért nem lehet jelölt.

Lévai Katalin csütörtökön az ATV-ben erőteljesen aláhúzta, ő maga is szeretné tudni, hogy alakult ki ez a helyzet, de alapos a gyanúja, hogy Tóth Csaba és a választási iroda összejátszásáról van szó. „Be akarom bizonyítani, hogy mi biztos nem követtünk el csalást!” – hangsúlyozta a képviselőjelölt. Hozzátette: „Jó téma nekik, hogy kamupártokról beszélhetnek, azért mert gyengék, mert nyolc évig nem csináltak semmit és megbuktak ellenzékben. A kamupártozás egy elterelő hadművelet, ami arról szól, hogy engem lejárassanak és mindenféle módon megfélemlítsenek. Innen üzenem nekik, hogy nem fog sikerülni” – mondta az adásban a pártelnök.

1
https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/49663/pics/lead_800x600.jpg
ATV,Jelen Tamás,Lévai Katalin,manipuláció,Tóth Csaba képviselőjelölt,Zugló
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
László 2018-03-09 17:19:01
Engem nem lep meg.
16 évig voltam BKV-s.
Ismerem Földényi Györgyöt.
Bármit el tudok képzelni róla.
Pár száz ezer forintért flegmán eladta a szakszervezeti tagjait.
Ő ennek az alakulatnak az alapítója Lévaival.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?