Kormányfőjelölti vita – abcúg a hazudozóknak

Most, hogy már az árnyékkormányának egy részével is előhozakodó Karácsony Gergő – akinek nagyon viszkethet az ülepe a bársonyszék után – meg a Balázs Péter nevével fémjelzett Válasszunk! 2018 nevű mozgalom mindenáron ki akarja provokálni a miniszterelnök-jelölti vitát, idehozom Richard Feynman Nobel-díjas amerikai fizikus gondolatát.  Így szól: „A vita elengedhetetlen az ismeretlen felé tartó folyamatban. Ha olyan problémát kívánunk megoldani, amelyet még sohasem oldott meg senki.”

Karácsony, akinek nagyon viszkethet az ülepe a bársonyszék után (Fotó: MTI/Szigetvári Zsolt)

Azt gondolom, itt van a kutya elásva. Ha valaki komolyan gondolkodik az országjobbító vitáról, akkor nyugodtan igazat adhat a polémia ellenzőinek. Szerintük a vitának „ki-ki” meccseknél van értelme, a kormánypártok viszont jelenleg sokkal erősebbek a többi pártnál. Ez nem is kérdés, hiszen a hosszúra nyúlt választási kampány másról sem szól, minthogy a kisebb-nagyobb, ideológiailag egymással többnyire szemben álló ellenzéki pártok hogyan próbálják meg úgy összegyúrni magukat, hogy a Fidesz közelébe emelkedhessenek.

Ez természetesen lehetetlen és alapvetően hiteltelen vállalkozás.

Tehát ha még matematikailag meg is lehetne oldani az egyenletet s el lehetne érni eggyel több szavazatot nekik, mint ötven százalék, akkor sem lehet tudni, mi jönne utána. Hogy tudnának ezek a széthúzó, veszekedő politikusok koherens perspektívát nyújtani a magyaroknak a tekintetben, hogy merre van az előre. Sehogy, természetesen!

Maga Gyurcsány Ferenc ismerte el, hogy ez esetben káosz alakulna ki, hosszan tartó egyeztetés a pártok között, aztán a végén új választást kellene kiírni. Ez a pár hónap bizonytalanság természetesen elég lenne ahhoz, hogy az Európai Unió és az ENSZ által vágyott Soros-féle forgatókönyvet hipp-hopp meg lehessen valósítani, s már a nyáron tízezer migránst a nyakunkba lehessen ültetni.

 A vitának tehát Feynman szerint akkor van értelme, ha ismeretlen felé tartó folyamatokat kell föltárni. Esetünkben azonban ilyesmiről szó sincs.

Az alapkérdésben Orbán Viktor álláspontja 2015 óta jól ismert. Ide egy bevándorló sem teheti be a lábát, az ország nem tarthatja el a gazdasági menekülteket saját polgárai életminőségének javítása helyett. Mit mond a kérdésről a magát már-már szinte kormányfőnek képzelő Karácsony? „Úgy érzem, hogy az igazság az én oldalamon áll. És úgy érzem, hogy aki nem mer velem vitatkozni, az valójában az igazsággal nem akar vitatkozni és továbbra is hazudozni akar."

Nos, hát itt a baj! Képzeljék el, hogy Karácsony, oldalán a fonnyadt igazsággal  belenéznek Orbán szemébe s azt mondják, hogy ők ide egyetlen bevándorlót sem fognak beengedni s nem írnak alá semmiféle ezzel kapcsolatos uniós dokumentumot! Nos, a dolog már itt megbukott, hiszen Karácsony ezt nem fogja elmondani soha. Mert ha el akarta volna mondani, már ezerszer megtehette volna s nem arról hablatyol, hogy ő összeurópai megoldásban gondolkodik, ami egyenlő a felső korlát nélküli kötelező bevándorló-befogadással.

Az előttünk álló folyamatok tehát nagyon is jól ismertek. Ha Orbánék maradnak, akkor meg lehet védeni eddigi értékeinket, ellent tudunk állni a külföldi nyomásnak, s Magyarország megmarad magyar országnak.

Jól ismertek a folyamatok Karácsonyék, vagy a Válasszunk! 2018 mozgalom esetében is, akik még akkor is vitáznának, ha csak Orbán nyilatkozatai lennének jelen, a miniszterelnök személyesen nem. Nekik persze így lenne a legjobb, mert akkor annyi mocskot hordanának a fejére, amennyit csak bírnak. Persze, a választók java csak röhögne rajtuk s lesajnálná őket kétségbeesett erőlködésük miatt. Az alapkérdésben viszont ők sem akarnak semmi mást, csak migránsokat, migránsokat és migránsokat – betelepíteni. Természetesen ezt ők sem vallanák be még akkor se, ha Orbán Viktor napokat áldozna a vitára az idejéből.

Akkor meg tényleg minek a nyilvános polemizálás? Egyebet sem csináltak az elmúlt négy évben. Racionális érvekkel amúgy sem tudnák meggyőzni egymást. Már csak azért sem, mert az egyik következetesen igazat beszél, a másik pedig folyamatosan hazudik. Ebből nem jönne ki semmi jó, csak cirkusz és muníció a liberálbolsi sajtónak, amely már a vita előtt Karácsonyt hozná ki győztesnek s ordítaná a hazugságra épített „eredményt” napokon át. Ahogy eddig is tette az elmúlt évek alatt. Abcúg.

A magyaroknak azért sem hiányzik a vita, mert a Fidesz győzelme esetén számukra nincs semmi titok. Vörösmarty ezt így fogalmazza meg: „Ha van mihez bízhatnod a jelenben, / Ha van, mit érezz, gondolj és szeress: / Maradj az élvvel kínáló közelben, / S tán szebb, de csalfább távolt ne keress.”

Még szerencse, hogy a magyarok döntő többsége, pártállásra való tekintet nélkül nemcsak az igazsághoz ragaszkodik, hanem a lírát is szereti.

2
https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/49742/pics/lead_800x600.jpg
abcúg a hazudozóknak,Karácsony Gergely,Kormányfőjelölti vita,Richard Feynman,Válasszunk! 2018
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 2 db hozzászólás érkezett!
éva 2018-03-18 01:19:28
Szó nem lehet, hogy Orbán Viktor úr kitegye magát egy gátlástalan rágalom cunaminak! Eddig mást sem csináltak, csak hazudtak. Az elért eredményeket letagadják, amit muszáj elismerniük, azt annyira lekicsinylik, hogy szinte el is tüntetik! (csak maguk elől) Különben is! Pénzéhes, áruló kollaboránsokkal nincs miről elmélkedni a jövőnket illetően!
Válaszolok
Hát, így van ez 2018-03-12 16:03:59
Ez is régi mondás:
" A sas nem kapkod legyek után. "
Remélem Karácsony elvtárs - aki, mint tudvalévő: sokkal jobban utálja az MSZ(M)P-t, mint a FIDESZ-t - érti, hogy miről beszélek !!!
Ha mégsem, akkor valaki az árnyékkormányából magyarázza el neki.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?