A migránsok érdekében emelné az adónkat Mellár

Mellár Tamás, az MSZP-P árnyékkormányának pénzügyminiszterjelöltje, aki amúgy „teljesen független” képviselőjelöltként indul Baranyában a parlamenti választásokon, nem hagyott kétséget afelől, hogy kormányra kerülésük esetén rontani akarja a vállalatok gazdálkodási körülményeit. Pártja, az MSZP-P pedig az emberekét, úgyhogy megtalálta a zsák a foltját.

Mint tegnap kiderült, a közgazdász ugyanis nagyon alacsonynak tartja a jelenleg nemzetközi szinten is figyelemre méltó, a hazai versenyképességet javító 9 százalékos társasági adót. Az MSZP-P szerint elkerülhetetlen adóemelésről a következőképpen beszélt kedden az ATV Egyenes beszéd című műsorában. „Magyarországon nagyon alacsony a társasági adó, 9 százalék. Ezt mindenképpen érdemes lenne sávosan felemelni. Tehát a nagyvállalatoknak többet kelljen fizetni. Egyébként korábban is ez volt a helyzet.”

Tehát ami az Orbán-kormány idején eddig előrelépés volt, azt az adózás terén is vissza kell „csinálni” a gyurcsányi időkben az adózók számára mindenképpen rosszabb helyzethez.

Karácsony Gergely már korábban szólt arról, hogy amennyiben kormányra kerülnek, az ismételten bevezetésre tervezett többkulcsos, progresszív adórendszer révén a 15 százalékos személyi jövedelemadó is növekedni fog. Megérkezésükkel elhúzhatják az orrunk előtt a szintén a Gyurcsány-Bajnai érában megismert vagyoni adók „mézesmadzagját” is.

Lássuk be, választások előtt ennél „jobb” ajánlatot nem is tehetne a demokratikus ellenzék a magyar népnek. Szokás szerint magas lóról beszélve néznek le minket. „Adózz többet, élj rosszabbul! Ha ránk szavazol, mi ezt garantáljuk neked!” – szól a milliárdos hazai szocialista-liberális barátaiból összeállt árnyékkormány üzenete.   

Naná, hogy szükség van a nagyobb bevételre, hiszen gondolni kell a migránsokra is. Beengedésük persze egyből leültetné a gazdaságot, de ez nem számít. A nekik juttatandó fejenként 9 millió forintos támogatáshoz feltétlenül adót kell emelni. A magyarok életszínvonalának további emelése, a nyugdíjak növelése, a beütemezett béremelések kevésbé fontosak, sőt, szerintük elhanyagolhatók. A Valahol Európában szállóigévé vált mondását szabadon idézve: „Gyerekek, könyörgöm…, csak az adókat emeljük már végre!” Nem is kicsit.

Hogy pontosan mennyit, majd meglátjuk akkor, ha… Mikor is?

Reméljük soha! A magyarok ugyanis nem hülyék, hogy saját sorsuk rosszabbra fordítására, a bevándorlókat támogató pártokra szavazzon április 8-án.  

1
https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/49840/pics/lead_800x600.png
adóemelés,Karácsony Gergely,Mellár Tamás,MSZP-P
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-03-14 18:42:38
Ez a szerencsétlen Mellár nagyjából annyira független, mint annak idején Kun Béla volt !!
Ugyanolyan kommunista ez is, mint az összes többi, úgynevezett baloldali, liberálbolsevik (beleértve persze a Jobbikot is) párt képviselőjelöltje.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?