Mester Ákos, a hivatásos félrevezetés díjazott mestere

– Hol van az idiotizmus határa? – tette föl a kérdést az ATV Egyenes beszéd című műsorában Mester Ákos, a 168 óra című rádióműsor alapítója, majd a hasonló nevű hetilap főszerkesztője, aki megkapta idén a Pulitzer-emlékdíjat.

Az idei másik díjazott Földes András, az Index riportere volt. Ez azt példázza, hogy idén sem kaphatta meg ezt az elismerést jobboldali, konzervatív újságíró, ahogy a magyar Pulitzer-emlékdíj – ezt csak magyarországi újságírók kaphatják – 29 évvel ezelőtti megalakulása óta még sohasem. Mintha jobboldali hírlapírók, illetve az őket olvasók milliói nem is lennének a pályán. Pedig a makói születésű Pulitzer József, az amerikai újságírás legrangosabb díjának alapítója a közerény szolgálatát tartotta a legfontosabbnak, nem az egyoldalúságot, a szoclib érdekek kizárólagos szolgálatát.

Kicsit bajban is lehetnek a díj odaítélői, mert így lényegesen szűkösebb a felhozatal, mintha a nagy dézsából lehetne meríteni, ami akarva-akaratlanul maga után vonja a díj devalválódását is. Talán ezért esett meg az a furcsa eset is, hogy Mester Ákosnak voltak kénytelenek  még egyszer odaítélni az elismerést. Persze, az ítészeknek ez nagy gondot nem okozott, hiszen a balliberális tábor olyan képviselői ülnek a kuratóriumban, mint Bárándy Péter, volt szoci igazságügy miniszter, Kepes András, Győrffy Miklós, Rangos Katalin, Martin József.

Az eset pikantériája, hogy Mester Ákos 2003-ban megkapta a Sánta Kutya díjat is, amelyet 1996 óta azok kapják, akik a Magyar Cenzúra Napjának Ünnepét Szervező Bizottság szerint félrevezetik az országot. Ez persze nem jelenti szükségszerűen azt, hogy csak azok nyerhetnek Pulitzer-emlékdíjat, akik hivatásos félrevezetők, bár a látszat kétségtelenül ebbe az irányba hajaz.

Ezek után nézzük, mit is mondott pontosan Mester Ákos a televízióban? „Van, amikor már elmegy a kedvem az írástól, mert azt gondolom, hogy ezt már nem lehet alul múlni. Amikor egy közjogi méltóság azt mondja, ha nem a Fidesz nyer, akkor Magyarországnak vége! Mit lehet ehhez hozzátenni? Hol van az idiotizmus határa?”

A helyzet az, hogy Kövér László, az országgyűlés elnöke mondott ugyan valami hasonlót, de közel sem azt, amit a kétszeres Pulitzer-emlékdíjas Mester „idézett”.  (A módszer ismert. Emlékezhetünk a „köteles-beszéd” gyurcsányi meghamisítására is.) A házelnök ugyanis a bevándorlással és a bevándorlás elleni szívós küzdelemmel kapcsolatban utalt rá, ha a választásokon Magyarország „elesik”, a bevándorlás ellenes folyamat megakad, visszájára fordul, s akkor bevégeztetik Európa jövője.

Hol van itt szó Fidesz győzelemről, tessék mondani? Ki beszél itt Magyarország végéről? Kövér arról beszélt, hogy "egyre több szövetségesünk látszik gyülekezni mellettünk", nem csak a visegrádi négyek. (Értsd: Nem a Fidesz mellett gyülekeznek a szövetségesek, hanem a bevándorlásellenes politika mellett.) Az osztrák és az olasz választás is azt mutatja, hogy fordulat látható az európai politikában. Ezért szeretné Brüsszel még a 2019-es európai parlamenti választás előtt elfogadtatni a migránsok kötelező szétosztási rendszerét. Azt is eldöntjük a választáson, hogy akarunk-e ebben a táborban maradni és segítséget adni, hogy a normalitás, a józan ész diadalmaskodjon.

Mester is pontosan tudja, hogy itt nem egyszerűen egy választásról van szó a sok közül, amely után arra megyünk tovább, amerre a többség akarja. Itt nem a bal és a jobboldali értékek csatáznak. Itt a lét és a nem lét feszül egymásnak. Itt a haza sorsa a tét.

Ha április 8-án az ellenzék győz, akkor megnyílnak a bevándorlás kapui, eltűnik a kerítés, és Magyarország arra az útra lép, amelyen járva Nyugat-Európa népei már régóta rettegnek, nem érzik magukat biztonságban, s nem kevesen közülük – éppen a biztonságot keresve – például Magyarországra jönnek élni.

Ha az ellenzék győz, a gigászi erőfeszítések révén végre valahára fejlődési pályára állt Magyarország egy-kettőre tönkremegy, hazánk, s benne Európa sorsa is megpecsételődik.

A saját életszínvonalunk további emelése helyett belerokkanunk a bevándorlók eltartásába, rabláncra vert kiszolgálói leszünk a kapuinkat berúgni készülő Eurábiának. Kövér László arra figyelmeztetett, hogy mi döntünk a választáson arról, hogy diadalmaskodjon-e a józan ész, maradjon-e meg a normalitás, maradjon-e Magyarország az egészséges nemzetek táborában, küzdve az egészséges Európáért vagy se.  

Aki erre figyelmeztet, az rosszat akar? Aki erre figyelmeztet, az idióta? Figyelmeztethetne erre az ellenzék is, akkor az ellenzék is idióta lenne? Sajnos, éppen az ellenkezőjét teszi!

Hol az idiotizmus határa, kedves Mester Ákos? Ott-e, ahol meg akarjuk védeni magunkat vagy ott, ahol kiszolgáltatottan várunk sorsunk rosszra fordulására, Magyarország pusztulására?

Úgy vélem, a kérdés a magyarok többsége számára költői.

Csak a Sánta Kutya díjas Mester Ákos és barátai, a hivatásos félrevezetők gondolhatják úgy, hogy nem az.

2
https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/49895/pics/lead_800x600.jpg
ATV Egyenes Beszéd,Eurábia,Kövér László,Mester Ákos,Pulitzer-emlékdíj,Sánta Kutya díj
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 2 db hozzászólás érkezett!
éva válasza: Hát, így van ez bejegyzésére 2018-03-17 13:19:03
Mit sánta kutya! Két első lába nélküli, hason csúszva alázatoskodik a moslékot adó gazdája lábánál. Ennek a kutyának nincs, nem lehet ennél lejjebb!
Válaszolok
Hát, így van ez 2018-03-15 18:33:13
Mester Ákos részéről az idiotizmus itt még biztos nem ért véget.
Mindenki nyugodjon meg, ennél a senkiházinál van még lejjebb is !!!
Pulitzer-díj ?! Ugyan, kérem !!!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?