A magyarokat nem lehet hülyének nézni!

Nagyon nem tudtak mit kezdeni az ATV Civil a pályán című szombati műsorának beszélgetőpartnerei a békemenettel, mint a társadalom erőteljes akaratnyilvánításával. Főleg annak fényében, hogy a műsorvezető fölhívta a figyelmet G. Fodor Gábor írására, amely úgy kezdődött, hogy a béke legjobb eszköze az elrettentés.

Pulai András, Gergely Zsófia (fent), Benyó Rita és Kukorelly Endre (Fotó: ATV videó, képkivágás)

Ezt persze a jelenlévők totálisan félreértették, mert – főleg a férfiak – félre akarták érteni. Ellenkező esetben hogy a szöszbe teljesítették volna alapfeladatukat, a nézők szombat esti aktuális hülyítését.

Pulai Andrástól, a Publicus Intézet ügyvezetőjétől is valószínűleg sokkal többet várt a néző, minthogy a békemenetről úgy beszéljen, mint egy uszító megmozdulásról, amelyet úgy akarnak barátságossá tenni, hogy ráhúznak egy kis „békemenet” nevű cukormázat. Aztán – kedvesen mosolyogva – jól le is hülyézte a résztvevőket, amikor azt mondta, hogy ők, mármint a menet résztvevői ugyanúgy áldozatai ennek a történetnek, [mint azok, akik nem értenek egyet velük – teszem hozzá], csak ők boldogok közben. Úgy beszélt róluk, mintha egy bedrogozott, leszedált, önálló akaratnyilvánításra képtelen ostoba gyülekezet lenne, akik birka módjára követik a vezért. Nem túl barátságos megközelítés, még ha Pulai igyekszik is gonoszságát a mindig mosolygós ember cukormázával leönteni. Nyilván azért, hogy a hülyeség hihetőbb legyen.

Sajnos Kukorelly Endre is csak alulmúlni tudta Pulait, amikor előjött a szocializmusbeli békeharc „farbájával”. Olyan időket emlegetve, amikor az egyik oldalon fegyverekkel fenntartott diktatúrákban az írók az irodalom fegyverével „harcoltak” az atomháború ellen vagy a békés egymás mellet élés fönntartása érdekében. Azaz a fegyverekkel fenntartott szovjet típusú diktatúrák megmaradásáért. Édes Istenem! Most meg a bolsevik diktatúra helyett a liberálfasizmus hiányzik? Mindegy milyen diktatúra – jakobinus, bolsevik, liberális – csak legyen már itt végre, mert az emberek szabad akaratán alapuló valódi demokrácia az nagyon büdös, ugye Endre? Orbán „jogi elégtételről” szóló megjegyzését egyenesen háborús hadüzenetnek fogod föl, mintha gyengeelméjű volnál, mely alapján szerinted „meg kell büntetni az ellenséget, likvidálni kell mindenféle módszerrel.” Ez a megjegyzés – mint mondtad – roncsolja a társadalmat és benned félelmet gerjeszt. Szegény Endre, hivatásos rettegésed talán már Malackáén is túltesz. Magyarán, félsz Te a fenét, csak mivel feladatod a rettegésgerjesztés, ezért úgy teszel, mintha magadon kezdenéd a munkát.

Tehát szerinted a társadalmat egyáltalán nem az országra ömlő hazudozások tömege roncsolja, nem a migránssimogató retorika akarja szétverni, nem a politikai hátterű gazdasági bűncselekmények sorozata teszi tönkre, amihez az ellenzéki politikai elit markáns része szorosan kapcsolódik, hanem az, hogy soha nem látott tömegek mutatták meg, hogy kiállnak Orbán mellett. Ráadásul örömmel veszik a törvényesség megsértőivel szembeni fellépést, azaz a jogi elégtételt. A rend őrzését. Nem ez a dolga az államnak, Endre?

Úgy fest azonban, hogy szerinted nem az a baj, hogy megsértik a törvényeket, hanem éppen az, hogy nem hagyják szankciók nélkül a történteket. Nem hagyják futni a gazembereket. Csak nem az egykori LMP-s politikusi lelked rezzent össze az inged alatt?

De akkor sem likvidálunk? Ugyan már, Kedves Endre! Miről beszélsz?

Vagy nemcsak a békemeneteseket nézitek hülyének, hanem a sajátjaitokat is, hogy ilyen aljas, kamuinformációkkal hergelitek őket, hogy még dühösebben anyázzák Orbánt?

A vita kétségtelenül legjózanabb résztvevője Benyó Rita volt, bár egyik megszólalása után a néző nem akart hinni a fülének. A műsorvezető idézte Orbánt: „és most hazaküldjük “Gyuri bácsit” is a hálózatával egyetemben”. „De hát a hálózatának tagjai magyar emberek, nem?” – kérdezett közbe kétségbeesett önleleplezéssel, mint aki most döbben rá arra, hogy milyen társaságba is keveredett valójában? Bizony, oda, Kedves Rita! Haza lehet menni hálózatostól Amerikába, vagy itthon lehet maradni s élni boldogan – hálózat nélkül. Csak ez utóbbit nem biztos, hogy fizeti Gyuri bácsi! A HVG-s Gergely Zsófia viszont kifejezetten zokon vette, hogy lapját a Soros-hálózat részeként tartják számon, s beleesnének abba a szórásba, akiket vissza kell küldeni Amerikába. A miértre már nem is esik jól válaszolni, annyira nyilvánvaló! De azért mégis: mert ez Magyarország, ahol a magyarok érdeke az első!

Erről szólt a Békemenet is és nem az uszításról! Az emberek azért álltak ki tömegével nyíltan és egyenesen az Orbán-kormány mellett, hogy visszariasszák a belföldi és külföldi ellenfeleket attól, hogy Magyarországon kormánybuktatásba kezdjen. A magyarok magukért harcolnak s nem más ellen, s a békemenetet használták a harc legbékésebb eszközeként. Hogy mozgósítsák azokat is, akik még úgy gondolják, hogy esetleg inkább otthon maradnának április 8-án, továbbá hogy egyenesen kinyilvánítsák, mit szeretnének a holnap Magyarországán és mit nem.

Még akkor is, ha némelyek az ATV-ben szeretnék hülyének bemutatni őket.

A Békement erre a próbálkozásra is nyugodt, derűs, de ellentmondást nem tűrő választ adott.

https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/50024/pics/lead_800x600.jpg
ATV,békemenet,Benyó Rita,Civil a pályán,Gergely Zsófia,HVG,jogi elégtétel,Kukorelly Endre,Pulai András,Soros György
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?