Vihar a pia körül: viszlát a bíróságon!

Nem rossz! Barátkozni ment az LMP delegációja a Demokratikus Koalícióhoz, ám megállapodás helyett lehet, hogy a bíróságon találkoznak újból.

Vágó nyalka bajsza jobban hegyesedik a whiskytől (Fotó: Magyar Nemzet, Nagy Béla)

A konfliktus oka nem politikai természetű, hanem egész egyszerűen az italhoz kapcsolódik. Vágó Gábor a találkozóról távozóban ugyanis a következőket mondta: „Ha én mondjuk részeg vagyok és meghívok barátokat otthonra beszélgetni, az a minimum, hogy őt is megkínálom whiskyvel.” A 444.hu részegséget firtató kérdésére Vágó azt mondta, „mind fizikailag, mind a szó átvitt értelmében komolyan kell venni.” Magyarán, nemcsak a gondolatai voltak ittasak, hanem ő maga is részeg volt.  

Vágó Gábor nem tartozik azon politikusok közé, akinek szavait feltétlenül komolyan kell venni, de ezúttal nyugodtan tehetünk kivételt. Hiszen a kutya is begurul, ha a csontját akarják elvenni, ugyanezt Vágóról is el lehet képzelni, ha a whiskyjéről van szó. Ahogy Vágó az italosüveget megpillantotta a DK-s enteriőrben, valószínűsíthetően a politikai kérdések azonnal háttérbe szorultak. Onnantól kezdve csak egy gondolat bántotta a bajszos zöldembert. Nem az, hogy ágyban, párnák közt hunyja-e le a szemét, hanem hogy kap-e a „szemét DK-sok” whiskyjéből vagy sem. Bár az az igazság, hogy nem feltétlenül értem Vágót, hiszen a jelek szerint úgy tekintett Gyurcsányra és Molnár Csabára, mintha a barátai lennének. Magából kiindulva – gondolom – ezért várta el, hogy Fletóék viszonozzák a baráti érzéseit és löttyintenek neki egy-két kupicával.

Pedig az LMP nem is olyan régen teljesen elképzelhetetlennek tartotta az együttműködést a régi idők sötét főszereplőivel és választási győzelmüket vizionálva egyenesen korszakváltást akartak véghez vinni. Most azonban annyiban változott a helyzet, hogy Gyuri bácsi értésére adta az ellenzéknek, hogy ki az úr a házban és mindennek az ő akarata szerint kell teljesülnie. Egy az egy ellen, egyébként esély nincs Orbánt legyőzni, a migránsokat betelepíteni Magyarországra. Lám a DK már látványosan vissza is léptette Budakeszin Tóth Zoltánt Szél Bernadett javára, s a többi is menni fog nyilván, mint a karikacsapás.

Így persze a találkozón a politikai kérdések jelentősége meglehetősen elhalványult. Pótcselekvésként ezért kerülhetett középpontba a hirtelen felcsillanó italozási élvezetek esélye.

Ezek után pláne sértő jó Gáborunknak, hogy egy huncut kupicát se adtak neki a zsugori vendéglátók, pedig tudhatnák jól, hogy attól nyalka bajsza jobban hegyesedik, amire Vágó igencsak büszke. Mélységes csalódottsága közepette vendéglátóiról kénytelen volt megállapítani – savanyú a szőlő alapon –, hogy bezzeg ők tocsognak a jóban. Ennek aztán távozóban kurucosan hangot is adott.

Amin pedig Gyurcsányék sértődtek meg.

Hamar fogalmaztak is egy közleményt – már nyilván tiszta fejjel – mikor szembesültek vele, hogy Vágó finomkodó megállapításai egyáltalán nem vetnek jó fényt rájuk.      

Ez lett belőle: „Vágó Gábor nem nevezte meg, hogy kire vonatkozott tegnapi igaztalan állítása, amelyet az ellenzéki pártok tárgyalása után tett. Az LMP politikusa vendéglátóiról beszélt. Ez csak Gyurcsány Ferenc és/vagy Molnár Csaba lehetett. A DK elnöke és ügyvezető alelnöke becsületében sértve érzi magát Vágó Gábor hitvány hazugsága miatt. Ezért Gyurcsány Ferenc és Molnár Csaba jogi elégtételt vesz Vágó Gáboron.”

Hogy kire vonatkozhat elsősorban Vágó megállapítása, azt persze nem nehéz kitalálni, hiszen egy ilyen tárgyaláson csak a tárgyalópartner vezetőjére kell figyelni. Az sajnos nem derült ki a közleményből, hogy pontosan miért vesznek jogi elégtételt Vágó Gáboron. Azért-e, mert részegnek méltóztatott nevezni Gyurcsány Fletót. Vagy azért, mert kibeszélte a találkozó számára legfontosabb részletét és tényleg nem kínálták meg a whiskyre szomjazó zöldembert. Ahogy a magyarok jellemzik ezt a helyzetet, a DK-sok egyszerűen bunkók voltak.

Nos, ennyit az LMP és a DK baráti találkozójáról. Mondhatjuk nyugodtan, hogy akiknek ilyen barátai vannak, ellenségekre nincs is szüksége.

Hajrá Magyarország! Hajrá Magyarok!

1
https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/50060/pics/lead_800x600.jpg
DK,Gyurcsány Ferenc,LMP,Vágó Gábor,whisky
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-03-19 17:05:06
Kutyakomédia !!!
Csak így, egyszerűen.
Ennek a sok idétlennek itt és most, tényleg ez a legfontosabb problémája. Szégyen !!!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?