Csintalan: „Ha Bayer ember, akkor én patkány vagyok”

Általában nem szoktam egyetérteni Csintalan Sándor kommentárjaival, de a Hír Tv legutóbbi Szabadfogás című műsorának egyik zárómondata után eljött az a pillanat, amikor egyszerűen nem lehetett vele vitatkozni.

Csintalan Sándor bemondja a tutit, amivel nem lehet vitatkozni (Fotó: HírTV-videó, képkivágás)

Csintalan ugyanis azt találta mondani, hogy „Ezt nem tudtam, hogy hogyan kell kulturáltan megfogalmazni, mert hogy ha Bayer ember, akkor én tényleg patkány vagyok. Ezt nagyon komolyan mondom.”

Kedves Sándor, köszönöm Neked ezt a tényfeltáró őszinteséget. Bevallom, bármennyire is távol állnak nézeteink egymástól, bármennyire is folyamatos kritikával szemlélem azt, amit csinálsz, ennek ellenére soha nem jutottam volna el odáig, ahogy eddig se soha, hogy patkánynak nevezzelek. Ahogy konkrétan Bayer Zsolt se nevezett így, de erről később. Magamban ugyan többször gondoltam valami hasonlót. Meg is esett, hogy e gusztustalan rágcsáló felemlegetése már ott volt a nyelvem hegyén, ott izgett-mozgott a mutató- ujjam a ’p’ betű fölött a klaviatúrán, aztán mégis meggondoltam magam. Ilyenkor mindig néhai Antall József miniszterelnök úr mondása jut eszembe, aki idézett egy francia megállapítást, miszerint „A politikában az, hogy gazember, csak annyit jelent, hogy eltér a véleményünk.” S itt a gazember ugye tetszés szerinti szavakkal helyettesíthető be, ahogy Bayer Zsolt ominózus mondataiban is, ahol Te sem voltál személy szerint lepatkányozva, ahogy voltál szíves ezt a minőséget most önszántadból tenmagadra értelmezni.

De mit is mondott Bayer Zsolt az Echo Tv Sajtóklubjában a Békemenet után?  Orbán Viktor egyik, azóta sokat idézett mondatára utalt, amelyben a választások utáni erkölcsi, politikai és jogi elégtétel vételéről volt szó. Bayer Zsolt ezt így kommentálta: „Azóta az összes patkány azon sivalkodik, hogy a miniszterelnök megfenyegette őket, meg aztán az egész nemzetet. Eleddig kik voltak azok, akik a miniszterelnököt, a családját, inkluzíve bennünket lámpavassal, agyonlövetéssel, kibelezéssel, felkoncolással, a börtönnel fenyegettek és fenyegetnek szinte minden nap. Kik? Ezek a rohadékok, akik most ajvékolnak, hogy ők meg lettek fenyegetve. Pedig mindössze arról van szó, hogy egyszer tényleg vége lesz, és az összes szemét rágalmazó tetű be lesz perelve. Erről szól a jogi elégtétel.”

Azt gondolom, hogy ennek a tényszerűségéhez nincs mit hozzátenni. Ehhez a jogos indulat olyan minősítéseket is hozzá varrt, amilyeneket minden ember használhatna egy parázs társasági beszélgetésben. Ez ugye a más szemében a szálkát is, a magáéban a gerendát sem észrevevők dichotómiája.

S be kell valljam, számomra öröm, Kedves Sándor, hogy ezzel te is egyetértesz. Hiszen nyilván csak azért vehetted magadra önként a ’patkány’ megjelölést, mert valóságot láttál abban, amit Bayer Zsolt mondott arról az ellenzéki újságírói táborról, amihez munkád révén Te is szorosan kötődsz. Önminősítésed elhangzása volt az a pillanat, amikor a korábban általad is így-úgy dehumanizált Bayer Zsoltot, akivel együtt is dolgoztál a HírTV-ben és vitáztál az Orbán-Simicska konfliktusról az Echóban, Te magadhoz mérted és a – „hogyha Bayer ember, akkor én tényleg patkány vagyok” – kijelentéseddel rendes helyére, az emberek közé soroltad. Oda, ahova mindig is tartozott.

Lehet, hogy csak poénból mondtad, amit mondtál s valójában fordítva gondoltad. Bár miután általában gyakran és szívesen emlegeted a „sötét, vörös” múltadat, így ezt őszintén szólva kétlem. De mindenképpen azt kell mondjam, hogy a valóság és a nyilvánosság közös erővel legyőzte a benned forrongó megalapozatlan indulatot, s nem engedte ki a sötét, vörös „rágcsáló énedből” a hazug vádaskodást Bayerral szemben. Csak az igazságot.

Ha valaminek, akkor ennek többszörösen is örülni lehet.    

9
https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/50352/pics/lead_800x600.jpg
ajvékolnak,békemenet,Csintalan,Echo Tv,Ha Bayer ember, akkor én patkány vagyok,HírTV,Sajtóklub
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 9 db hozzászólás érkezett!
Suarez jr. 2018-03-30 18:15:36
Ugyanaz , mint az egész országé !!!
Válaszolok
Suarez jr. válasza: Varga bejegyzésére 2018-03-30 18:14:47
Ezt a megállapítást Magyarországon mindenki tudja ,sőt a legfontosabb , hogy maga Csintalan is !!!
Válaszolok
János 2018-03-28 19:50:10
Vajon miért nem lepődöm meg azon, hogy senki nem fogta föl a lényegét Csintalan elvtárs mondatának...
Nos, segítek. Annyit mondott ezzel: “ ha bayer ember, ő inkább patkány szeretne lenni”
Örülök, hogy segíthettem, kedves nácigecik.
Válaszolok
Éva 2018-03-27 16:11:17
Világos beszéd. Az ember halandó, a patkány a nagy túlélő, minden politikai érából csócsál kedvére.
Válaszolok
Laszlo 2018-03-27 10:37:41
Bizony,Bayer Zsolt Ember. A többi már adja magát. Nem lehet ráfogni,hogy nem finoman fejeztem ki magam!
Válaszolok
éva 2018-03-26 20:47:59
Minden aljas megnyilatkozás plusz védőburkot von körém velük szemben. Szükséges az ellenséget is meghallgatni ahhoz, hogy megerősödjünk velük szemben, hogy újra, és újra bizonyossá váljon, a helyes döntésünk! A megemészthetetlen embertelenségüket ki kell magunkból hányni! Csintalan Sándor olyan undorító lett, hogy már a szájig sem jut el!
Válaszolok
József 2018-03-26 19:50:43
Zseniális írás!!! :-)
Válaszolok
Hát, így van ez 2018-03-26 19:12:09
Csintalan fején találta szeget.
Márpedig, ha Csintalan elvtárs mondta - és igazat mondott -, akkor az úgy is van !!!
Válaszolok
Varga 2018-03-26 14:58:07
bizony, Te egy patkány vagy csintalan
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?