Kiütéssel győztek a szívből jövő érvek

Látványosan leiskolázták szerdán este G. Fodor Gábor és Gajdics Ottó balliberális vitapartnereiket, Tóth Csabát és Böcskei Balázst az Echo Tv Angard című műsorában.

Tóth Csaba, Böcskei Balázs (b), Dobos Marianne, G. Fodor Gábor és Gajdics Ottó (j)

Nem azért, mintha Tóth Csabáék felkészületlenek lettek volna, ahogy korábban sem voltak azok sosem.

Sokkal inkább azért, mert ebben az adásban mindennél jobban kiütközött, hogy az elemzők rideg érveik felmondásával nyitották meg leginkább a teret arra, hogy G. Fodor és Gajdics szívből jövő argumentációja kétvállra fektesse őket. Néhány nappal a választás előtt jókor és egyszerű szavakkal tudták megfogalmazni mindazt, amit a nézők éreznek vagy gondolnak a körülöttük lévő világról.

Fölvetődött természetesen a kerítés kérdése, ami mellett most minden ellenzéki párt kiáll (mínusz Együtt), holott két éve ennek éppen az ellenkezőjét állították. Böcskei büszkén mondta, hogy Karácsony, Vona számon kérhető módon nyilatkozott a kerítés megtartása mellett. G. Fodor válasza azonban telibe talált: „Megmérettetik a valóság. Most a kampány vége felé muszáj olyanokat mondani, amelyek megállnak a választópolgárok többsége előtt. Nevetséges lenne, ha Kunhalmi most mondaná, hogy a bevándorlás álprobléma. A bevándorlás ugyanis tényleges probléma, és most már kénytelenek elismerni.”

Nehezményezték az elemzők a Fidesz programhiányát is. „Tudod miért nincs a kormányprogram 230 oldalban lefordítva türkmén nyelvre?” – kérdezte G. Fodor. „Mert a kormányzati cselekvésből a választók látják, el tudják dönteni, hogy hiteles-e ez a magatartás vagy sem. Míg az ellenzéki oldalon összevissza beszélnek.”

Nyilvánvaló ugyanis, hogy a politika személyiségekről szól. Ha például kiáll Orbán Viktor és azt mondja, amíg én leszek a miniszterelnök, addig ez a kerítés állni fog, akkor ezt az emberek döntő többsége elhiszi. Ez ugyanis nem programszerű, hanem morális állítás. S csak az tud ilyet állítani, akinek van hozzá erkölcsi alapja.

G Fodor: „Az ember úgy működik, hogy hiszek-e neked vagy sem. A ’hiszek-e neked’ pedig arról szól, hogy van-e hiteled előttem. És mindent a személyiség hitelén keresztül mérünk meg. Az a lényegi kérdés, hogy aki mondja, annak elhiszem-e, amit mond. És ez a kérdés megelőzi, hogy mit mond. Ma ezért van fölényben a kormányoldal, mert hitelességi versenyben győzi le az ellenfeleit.”

Erre a gondolatsorra Tóth Csaba is kénytelen volt elismerni, hogy sok igazság van benne…        

Gajdics Ottó pedig leszögezte: „A kampánynak ebben a stádiumában már mindenki csak érzelmekre kíván hatni. Akiknek a nagy részvételhez fűződik érdekük, azok nyilván fel akarják korbácsolni a kormányellenes, protest hangulatot annak érdekében, hogy olyanokat is elcibáljanak a szavazófülkékbe, aki oda a lábát még életében nem tette be. Aki a nyugalomban, a biztonságban érdekelt, az pedig erre helyezi a hangsúlyt. Nincs értelme most már nekünk azon rugózni, hogy ki olvas meg ki nem olvas [programot]”.

Kovács László után szabadon elmondhatjuk, nekünk nem vitákat kell nyerni, hanem választást. Ezzel együtt jó volt látni, hogy a valóság érvei előtt miként kényszerültek kapitulálni az érezhetően sorosista, magyarellenes ellenzékhez húzó elemzők.

Hiszen valóban azért van látványos fölényben a kormányoldal, mert elsősorban a hitelességi versenyben győzi le az ellenfeleit.

Reméljük, ezt vasárnap este az adatok is fényesen alá fogják támasztani.

1
https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/50790/pics/lead_800x600.jpg
Angard,Böcskei Balázs,Echo Tv,G. Fodor Gábor,Gajdics Ottó,Kiütéssel győztek a szívből jövő érvek,Tóth Csaba
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-04-05 18:27:53
Baloldali pártvezetők (beleértve a Jobbikot is) estében hitelességről beszélni, egyszerűen a politikai perverzió kategóriájába tartozó szócséplés.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?