Blogolj!

Ne legyen vörös fészek a mezővárosból!

Drámai hangú nyílt levelet tett közzé Facebook-oldalán dr. Korsós Ágnes címzetes főjegyző, Hódmezővásárhely korábbi jegyzője. Egy olyan ember írt szívből jövő, őszinte sorokat, aki mindig vásárhelyen élt, és szegénysorból érkezve tudásával, szorgalmával érte el, hogy több mint négy évtizeden keresztül az ottélőket szolgálhassa.

Ezt a szerves fejlődés révén kialakult városirányítási rendet rúgta föl Márki-Zay Péter frissen megválasztott polgármester, amikor első intézkedései között nekilátott a polgármesteri hivatal vezetésének lefejezéséhez. Azt a szakértelmet dobta a kukába, amely a jelenlegi fejlettségi szintre vezette Hódmezővásárhelyet, s helyettük Budapestről importál hírhedt kommunista talpnyalókat, mint az exbelügyes Baranyi Máriát, Horn Gyula egykori titkárságvezetőjét helyezte, helyezi pozícióba. Leszámol a szakértelemmel, a hozzáértéssel, mint Rákosiék annak idején. Szegedhez hasonlóan egy új bolsevik fészket akar létrehozni a nemzeti elkötelezettségű hódmezővásárhelyi település szívében, lelkében. A mezővárosból vörösvárost akar faragni a rendszerváltozás után nagy fejlődési pályát befutott településből.

Szívszorító, amit dr. Korsós Ágnes ír nyílt levelében, s nagyon megszívlelendő. Kérem, olvassák el figyelmesen. Április 8. előtt még éppen időben.

„Tisztelt Hódmezővásárhelyi Polgárok!

Nem vagyok politikus, nem is értek hozzá! Már nem vagyok hivatalban, de papíron még a település jegyzője vagyok.

Arra kérem Önöket, hogy józan megfontolásból, és ne dühből, gyűlöletből, féltékenységből, esetleg irigységből döntsenek április 8-án. Aki ismer, tudja hogyan éltem és dolgoztam. Engedtessék meg, hogy mint a város jegyzője, még utoljára, nem magamért, hanem a településünkért szóljak Önökhöz, akiknek szolgálatában 41 évig dolgoztam, a szüleimtől tanultaknak megfelelően becsülettel és segíteni akarással.

Február 25-én a választópolgárok valamivel több, mint 1/3-a arra adott felhatalmazást, hogy kirúgjanak az állásomból, ami egyben a hivatásom is volt! Tudomásul vettem. Bizonyára ezt érdemeltem. Szeretem a városom. Itt születtem, soha nem is éltem máshol. Mindig nyugodtan tudtam aludni, és bárkinek a szemébe bele tudok nézni. A következményeket, aki nyitott szemmel jár, láthatja, tapasztalhatja.

Kérem Önöket, hogy ne a bulvár hírekre alapozva mérlegeljenek, amikor a szavazófülkében döntenek a sorsunkról, hanem tegyék a kezüket a szívükre, és személyeskedés nélkül gondolják végig, mit kapott a város közössége az elmúlt 28 évben.

Mindenki őriz magában több-kevesebb sérelmet, sokan felháborodunk egy-egy bulvár híradáson, de észre kell vennünk, hogy ezek a hírek sok esetben köszönő viszonyban sincsenek az igazsággal. Nem is az a cél. Sokkal inkább az, hogy sokkoljanak bennünket, hogy eladhatóvá tegyék a híreket. Feltehetően arra is játszanak, hogy gyűlöletet, irigységet, elégedetlenséget, megosztottságot keltsenek, hiszen óhatatlanul belegondolunk, hogy nekünk is milyen jó lenne, ha megengedhetnénk magunknak, hogy olyan luxusban éljünk, mint amilyenekről a hírek szólnak, pro és kontra. Nem élünk olyanban, és még nagyon sokáig nem is fogunk. Nem vagyunk hibátlanok. Persze, jó lenne, ha nálunk is európai bérek lennének, csakhogy nekünk, magyaroknak nem gyarmatbirodalmunk volt az elmúlt évszázadokban, hanem az országunk volt gyarmat. Vagy nem emlékezünk arra, hogy végigdúlták az országunkat a tatárok, majd 150 évig itt „vendégeskedett” az oszmán birodalom? És mivel osztrák segítséggel tudtuk kiűzni őket, évszázadokra mi lettünk a Habsburg birodalom éléskamrája? Ezért haladunk lassabban, a Nyugat több száz évvel megelőzött bennünket. Ennek ellenére is jobban élünk, mint akár 50 évvel ezelőtt.

A szüleim, anyagi értelemben szegények voltak, de foggal-körömmel küzdöttek azért, hogy a hét gyermekük eséllyel tudjon indulni az életben. Ők anyagi javakkal nem tudtak segíteni bennünket, de ahhoz ragaszkodtak, hogy minden gyereküknek legyen szakmája, tudásvágya, és másokon való segíteni akarása. És igen, mindegyik meg tudta teremteni magának egy élet munkájával azt, hogy saját háza legyen, a gyerekeik tanulni tudjanak nappali tagozaton, és ne munka mellett, mint ahogyan nekünk kellett, hiszen az ember azért dolgozik, hogy a gyerekeinek jobb legyen.

  1. előtt, ha valaki világot akart látni, vagy külföldön akart dolgozni, disszidálnia kellett, amivel kockáztatta azt, hogy ha itthon maradt vagyona, azt elkobozza az állam, és zaklatni fogják a családját. Ma már szabadon lehet munkát vállalni az EU-ban, amivel sokan élnek is. Sajnos vannak, akik anyagi megfontolásból kényszerültek külföldre, hiszen jóval magasabb kereseti lehetőségük van, mint itthon. Sokan az elszabadult hitelkamatok miatt indultak el. Szinte nincs olyan család ma Magyarországon, aki ne dőlt volna be az olcsó hitel lehetőségének. Én is köztük vagyok, de senki nem tartott pisztolyt a fejemhez, hogy aláírjam a hitelszerződést. Ostoba voltam, mint sokan mások, akik nem vették a fáradtságot, hogy utána nézzenek, mivel jár, ha elszabadul a kamat. Nem az állam kötelezett rá, hogy beleugorjak. Megtanultam a leckét egy életre.

Soha nem fogunk egyről a kettőre jutni, ha a gyűlölet, az irigység, a „dögöljön meg a szomszéd tehene is” a vezérelvünk. A megosztottság uralkodott egész történelmünkön. Ha most is az dönt helyettünk és nem a józanész visszalépünk, létrehozzuk a KÁOSZ ÉVTIZEDEIT. De innen már nem lesz visszatérési lehetőségünk. Ha ismét megszállás alá kerülünk, abból már nem tudunk visszajönni.

Kérem Önöket, döntsünk felelősen.

Hódmezővásárhely, 2018. április 4.

Dr. Korsós Ágnes címzetes főjegyző”

Én is csak megismételni tudom Korsós Ágnes szavait. Kicsit konkrétabbá téve azt, amit a választók java szerte az országban úgyis pontosan tud, s ragaszkodik hozzá.

Szavazzunk arra a politikai erőre, amelynek fontos a család, a nemzet. Nélkülük ugyanis a magyaroknak nem lehet élni! 

https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/50775/pics/lead_800x600.jpg
Baranyi Mária,Dr. Korsós Ágnes címzetes főjegyző,Hódmezővásárhely
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?