Kipukkant Hadházy Schiffer-lufija

Még föl se repült hétfőn Hadházy Schiffer-lufija, de már ki is pukkant. A párt egykori elnöke ugyanis nem fenyegette meg az LMP-seket, hogy milliós pereket zúdítanak a nyakukba, ha vissza merészelnek lépni, sőt, ezt kifejezetten cáfolta, s közben perrel fenyegette meg Hadházyt.

Ismert, hogy már a választás előtt etikai vizsgálat indult Hadházy Ákos ellen, mert az LMP legfőbb döntéshozói testületeinek határozatai ellenére kokettált a szocialistákkal, írta az Index. A csodával határos módon sikerült az LMP-nek a választásokig elkerülnie, hogy kitörjön a párton belüli háború vagy hogy szétszakadjon a párt. A történet megértéséhez kicsit távolabbról kell kezdenünk.

Az LMP a megalakulása óta azt hirdeti, hogy sem a Fidesszel, sem az MSZP-vel (és utódpártjaival) nem működik együtt. Ezekről időre időre mindenféle - elvileg kötelező érvényű - határozatok is születtek.

Hadházy egykor fideszes politikus volt, 2014-ben került az LMP-hez, és a fideszes trafikmutyi leleplezésével szerzett magának országos hírnevet. A párton belül viszont már régóta fura szemmel nézték az MSZP-vel való egyezkedéseit, ami a választások előtti napokra pörgött a csúcsra. Forrásaink szerint a pártvezetés teljesen lefagyott az elszabadult hajóágyúként kavaró, a párt vezető testületeinek döntéseit semmibe vevő lépéseitől, és csak imádkoztak, hogy ne robbanjon a belső feszültség április 8-a előtt.

Hadházy fő célja az volt, hogy Szekszárdon indulhasson egyéniben, és ennek érdekében próbált az LMP nevében olyan, nem tervezett, egyéb visszalépésekről szóló felajánlásokat is tenni, amihez nem volt felhatalmazása, többször hivatalosan is figyelmeztették emiatt. Végül sikerült elérnie, hogy a körzetében az MSZP-s Harangozó visszalépjen (Hadházy kikapott amúgy), de a furcsa viselkedésére szépen rávilágít, hogy korábban elképzelhetőnek tartotta azt is, hogy ő lépjen vissza Harangozó javára.

Aztán hétfőn ő borította a bilit. A 24.hu-nak azt mondta, Schiffer András, a párt egykori elnöke és Sallai Róbert Benedek, az országos tanács elnöke milliós perekkel fenyegette azokat az LMP-s jelölteket, akik visszalépnének. Schiffer – mint írtuk – nem sokkal később ezt cáfolta, és épp Hadházy beperlését lengette be állításai miatt.

3
https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/50986/pics/lead_800x600.jpg
Hadházy Ákos,LMP,Schiffer András
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 3 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-04-10 16:40:56
Jó a cikk, annyi a hozzáfűznivalóm, hogy szerintem meg a Hadházy (hazudós) Ákos pukkadt ki.
Nem kicsit, nagyon !!!!
Válaszolok
Leviathan 2018-04-10 09:47:05
Ugyan már többször írtam, de megismétlem! Ennél az alaknál nem sok gusztustalanabb van a magyar politikai életben! Még az ellenzéki oldalon sem, pedig ott sorjáznak rendesen a hasonlók! Pamut Muki, ahogy Huth Geri mondta a tegnap esti Sajtóklubban! .."Kétféle ember van, akit már elárult és akit el fog árulni!" .. ez a gennyláda!
Válaszolok
éva 2018-04-09 21:54:35
Szeretném, -(követelem), hogy Schiffer András perelje be ezt a hazug, aljas embert! Megérdemli, mert az ország szégyene! Tanulja meg a felelősségvállalást!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?