Torkos Matild szerint hülyék a magyarok

Torkos Matild, a Magyar Nemzet újságírója az ellenzék, benne gazdája, Simicska Lajos választási vereségétől kiakadva oda jutott, hogy Facebook bejegyzésében lehülyézi a magyarokat, mert Orbán Viktorra szavaztak. Attól félti őket, hogy a hátukon fog csattanni az ostor, mivel Orbán beígérte: elégtételt fog venni. Amitől még a kritikus sajtó sem fogja megvédeni a magyarokat.

Nem véletlen, hogy soha nem vettek részt még választáson annyian, mint április 8-án, tehát valamit a magyarok nagyon akartak.  Nem Neked rosszat! Maguknak jót!

Jaj, Kedves Matild! Ezt komolyan mondod?

Mert eddig is a „kritikus sajtó munkájának következtében erősödött” ugye a gazdaság, emelkedett az emberek életszínvonala, javult a demográfiai indexünk. S ami a legfontosabb, eddig is a kritikus sajtó „teremtette meg” a magyarok biztonságát a migrációval szemben. Miközben éppen azon fáradozott éjjel, nappal, meg este, hogy megágyazzon nekik, hogy a szálláscsinálójuk legyen.

Kedves Matild! Nem szabad az embereket ennyire lenézni.

Az, hogy Neked fáj a győzelem, rendben van, az, hogy aggodalommal telve ébredtél ma reggel a Magyar Nemzet jövőjét illetően, tudomásul vehető magyarázat. Na de a személyes szociális probléma nem abból keletkezett, hogy a magyarok a saját érdekeik védelmében szavaztak elsöprő többségben a kormány mellett. Hidd el, nem veled akartak kibabrálni! Saját és családjuk sorsát akarták a leginkább biztonságban tudni, már amennyire ilyen nemzetközi helyzetben lehet. Mert ugye, a nemzetközi helyzet csak fokozódik…

Biztos vagyok benne, hogy nem tartottak pisztolyt a halántékodhoz, hogy ennél az újságnál dolgozz. Ráadásul akkor mentél vissza, amikor már pontosan lehetett tudni, hogy egy olyan párt mögött áll a lap, amelynek Vona nevű vezetője az első adandó alkalommal hanyatt-homlok lemondott a választási vereség hírének hallatán. Ha tisztességesen versengett volna, nem kellett volna feltétlenül lemondania. Az utóbbi években azonban markánsan kiderült, hogy nem járnak egyenes úton. Mára az is kérdésessé vált, hogy jártak-e rajta egyáltalán valaha. Saját választóikat vezették meg. Hazudtak nekik, ha úgy tetszik.

Te ezt mind tudtad, amikor aláírtad a szerződésedet. Őszintén szurkolok azért, hogy megmaradjon a munkahelyed, hogy boldogulj Simicskánál a jövőben is. De azért azt engedd meg a magyaroknak, hogy ne a Te egzisztenciális szempontjaid szerint döntsenek egy hihetetlen nagy téttel bíró választáson. Ennyi ember nem tévedhet. Nem véletlen, hogy soha nem vettek részt még választáson annyian, mint április 8-án, tehát valamit a magyarok nagyon akartak.

Nem Neked rosszat! Maguknak jót! Ezért – hogy is mondjam egy kedves hölgynek, kollégának finoman – nem illik őket hülyének nézni s retardáltként tekinteni rájuk.

Azzal meg végképp nem lehet mit kezdeni, hogy ellenzék nélküli parlamentet képzelsz el. Merthogy az ellenzék szerinted eddig se és – azt valószínűsíted – ezután se fogja tudni elvégezni a „hatalom ellenőrzésének feladatát”.

Miért korholod őket azért, mert egyéni vagy pártérdekek mentén politizáltak? Nyolc évük volt arra, hogy összeszedjék magukat és összefogjanak, de nem sikerült. Hogy tudnák magukat előtted és a választók előtt néhány szóban tisztára mosni? Úgyse hinné el nekik a kutya se, hogy nem a saját érdekeik mentén vágtak neki a kampánynak.

Látnod kell, Kedves Matild, hogy ennyit érnek! Ilyen emberek! Nem rendelkeznek a magyar társadalom számára semmiféle érvényes üzenettel. A magyarok többségének nincs oka rá, hogy hitelt adjon a szavuknak. Főleg, ha annak mindössze az a lényege, hogy Orbán, takarodj!

Ez nem megy! Nem ment 2014-ben-sem, s nem ment 2018-ban sem. S csak rajtuk, az ellenzéken múlik, hogy a következő 10-30 évben, ahogy írod, tud-e ezen változtatni vagy marad minden úgy, ahogy most van.

Szerinted az lenne a legjobb módszer, hogy kivonulnak a parlamentből? Így lehetne leginkább életet lehelni a honi demokráciába? Ne hülyéskedj!

Igaz, utána lehetne kiabálni, hogy itt akkora a diktatúra, hogy már ellenzéke sincs a kormánynak a parlamentben. És akkor megint ott vagyunk, ahol a part szakad: marad a mantra szöveg program gyanánt: Orbán, takarodj!

Lásd be, őket Te nem tudod helyes vágányra irányítani! Ők ilyenek.

Ők így tudják a saját érdekeiket védeni. Ilyen ostobán. A magyarok hülyének nézésével. Mert ők valóban hülyének nézik őket.

Ha szabad valamit javasolnom, ne tőlük tanulj! Erkölcsöt, jellemet meg pláne ne!

3
https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/50962/pics/lead_800x600.jpg
hülye,Magyar Nemzet,Magyarok,Orbán Viktor,Torkos Matild
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 3 db hozzászólás érkezett!
Királyházi válasza: kata bejegyzésére 2018-04-10 07:38:46
Nagyon szépen megfogalmaztad ugyan ez az érzésen totál megváltozott. Régen élveztük a cikkeit anyukámkedvence volt egyhelyröl származunk!
Válaszolok
Hát, így van ez 2018-04-09 19:49:36
Valamikor én is a Magyar Nemzet előfizetője voltam, de abban a pillanatban, amikor megtudtam, hogy a whisky-vedelő Simicska kilóra megvette a tánci-tánci politikát választó Jobbiknak (Vonának), azonnal lemondtam az előfizetést.
Torkos Matildról pedig annyit:
Szerintem ez a női hölgy a komplett hülye. Bizonyára nem hallott még arról az axiomáról, hogy bármelyik párt (és annak vezetője is) bármikor leváltható, ha eljön az ideje, de a nép - az istenadta nép - sohasem váltható le.
Válaszolok
kata 2018-04-09 19:08:40
Régen előfizetője voltam a Magyar Nemzetnek.Minden sorát nagyon szerettem olvasni,
köztük Torkos Matild írásait is.Aztán amikor tulajdonos váltás lett / nem tudtam róla,
csak furcsa cikkek jelentek meg,eltűnt pár kedvenc íróm /,akkor lemondtam az előfizetést.Azóta nem olvastam,de most teljesen ledöbbentem,hogy Torkos Matild még
ott dolgozik,pláne hogy ilyen cikkeket ír.Nagyon sajnálom,hogy most rosszul érzi magát,
de számíthatott volna rá,hogy bizonytalanná válik egyszer a jövője,ha ennél a lapnál
marad.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?