Batka beismerte, lehülyézte a kormánypárti választókat

Batka Zoltán tiszteletre méltóan önkritikus volt a Fidesz elsöprő győzelmének okait boncolgató s annak ellenszerét kereső szombati írásában a Népszavában. A választókról ugyanis ezt írta: „…manipulálható hülyének vagy éppen erkölcsi apátiába süllyedtnek tituláltam a kormánypárt támogatóit.”

Batka: „…manipulálható hülyének vagy éppen erkölcsi apátiába süllyedtnek tituláltam a kormánypárt támogatóit.”

Azt gondolom, az érintett választók számára üdítően hat az újságírói tévedés beismerése, hogy Batka Zoltán „manipulálható hülyének” nézte őket, függetlenül attól, hogy bármi oka lett volna rá. Más kérdés, hogy Batka ezzel azt is beismerte, hogy megalapozatlan állításával folyamatosan sértegette azokat az embereket, akiknek egyszerűen eltért a véleményük attól, amit a népszavás tollforgató helyesnek tart. (Bocsánatot persze ezúttal is elfelejtett kérni tőlük ezért.) Tudjuk, a liberális oldalon nehezen veszik tudomásul, ha valakinek más a véleménye, mint az övék, szerintük ugyanis minden úgy van jól, ahogy ők annak látják. Ha mások mégsem úgy gondolják, mint ők, akkor nyilvánvalóan hülyék és erkölcstelenek, rosszabb esetben demokráciatagadó autoriterek.

A valóság azonban látványosan rámutatott a liberális szemlélet súlyosan antidemokratikus deficitjére. A választáson kiderült, hogy a fideszesek egyáltalán nem manipulálható hülyék, nem vették be, hogy Batka éveken át szinte kizárólag a kormányzat korrupciós ügyeit tűzte tollhegyre. Nem dőltek be a soha sehol nem bizonyított vádaskodásoknak. Így aztán most éppen az bizonyult hülyének, aki őket saját bevallása szerint annak nézte. Csak a rend kedvéért írom ide a hülye szó jelentését a Magyar értelmező szótár szerint, ami nem más, mint „kórosan csökkent szellemi képességű (személy), aki gyenge elméjű, elmebeteg”.

Batka azonban ezúttal sem bújik ki teljesen liberális bőréből. A következő mondatában azt bizonygatja, hogy ő jobban tudja, miért szavaztak a fideszesek Orbánra, mint a voksolók maguk. Ezt írta „… a valóság az, hogy a fideszesek egy jó része éppenséggel nem a migránsőrület miatt, hanem annak ellenére szavazott a kormánypártra, és Rogánról és Mészárosról is éppúgy megvan a véleménye, mint egy ellenzékinek.”

Huh! Ez a férfiasan – mondhatni slendriánul vagy népszavásan? – becsomagolt mondat azt próbálja állítani, hogy a fideszesek jó része nem a migránsőrület miatt szavazott a kormánykoalícióra, hanem annak ellenére. Imígyen, még egyszer: „…a valóság az, hogy a fideszesek egy jó része éppenséggel nem a migránsőrület miatt, hanem annak ellenére szavazott a kormánypártra.” Ez természetesen egy bazi nagy baromság, hiszen éppen a bevándorlás kérdésében vall a legtöbb ember azonos nézetet jobb- és baloldalon egyaránt. Tehát sem a fideszesek, sem balliberálisok jó része nem ért egyet a bevándorlással, egyszerűen a saját és családja biztoságának elvesztése miatt.

A mondat második felében pedig arról értekezik a szerző – a fene tudja, hogy jön ez ide – „és Rogánról és Mészárosról is éppúgy megvan a véleménye, mint egy ellenzékinek.”

Mindebből összességében – a hosszas álomfejtés után – az hámozható ki, hogy a magyarok jó része azért szavazott a Fideszre, mert egyetért a bevándorlással, s tömegesen voksolt rájuk annak ellenére, hogy Rogánról és Mészárosról is megvan a véleménye. Nem feltétlenül az ugyan, mint az ellenzékieknek, de ez Batkát a legkevésbé sem érdekli. Mondja a magáét, liberális lendülettel, mint eddig.

Még jó, hogy a lépcsőházban eszébe jutott, hogy eddigi munkássága a választási eredmények fényében nem ért egy fabatkát sem. S amennyiben a jövőben is az általa elképzelt víziókkal foglalkozik, amelyek persze alapvetően valótlanságok, bizonyítékok nélküli kitalációk a bármi áron való választási győzelem megszerzésére, az olvasók félrevezetése révén, s nem a tényleges realitásokkal néz farkasszemet, akkor a későbbiekben is így járhat. De ez legyen az ő személyes baja.

Ami rosszabb, így járhatnak az írásaival rászedett s ezért most joggal csalódott olvasói is, akik könnyen levonhatják Batka munkájából a rá nézve igencsak negatív következtetést: a politika által manipulálható „valaki”, akire továbbra sem szabad figyelni se a „manipulálható hülyék”-nek, se azoknak, akik eddig hittek neki.      

3
https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/51275/pics/lead_800x600.jpeg
Batka Zoltán,Népszava
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 3 db hozzászólás érkezett!
Éva válasza: Szekértábor bejegyzésére 2018-04-21 16:58:27
"Komoly" kihívó nem volt, és nincs is. Miután a Fidesz-KDNP főleg baloldali értékeket valósított meg, így a "baloldalnak" nem maradt értékelhető programja, nincs rájuk szükség. Megélhetési "politikusok", fejvesztettek. Nincs szekértábor, inkább gondolkodó emberek vannak, akik nem szeretnék, hogy rosszabb legyen nekik, családjuknak, az országnak. Ilyen egyszerű. 2002 és 2010 között a bőrén érezhette mindenki, hogy csúszunk lefelé. Lehet, hogy egyeseknek jobb volt, a többségnek rémes.
Válaszolok
Éva 2018-04-21 16:42:47
Ha tetszik ,ha nem a magukat "okosnak" képzelő akárkiknek, a demokráciában a többség szavazata dönti el, hogy melyik párt győz. A győztes pedig mindent visz. Rágódhatnak, de ez már gumicsont. Unalmas.
Válaszolok
Szekértábor 2018-04-16 12:49:35
Azért ne kövessük el ugyanazt a hibát, mint Batka, az általa leírt idézett mondat szó szerint igaz: "a valóság az, hogy a fideszesek egy jó része éppenséggel nem a migránsőrület miatt, hanem annak ellenére szavazott a kormánypártra, és Rogánról és Mészárosról is éppúgy megvan a véleménye, mint egy ellenzékinek." Ezt az állítást a magam és értelmesebb fideszes szavazótársaim nevében igazolni tudom. Jó páran vagyunk, akik befogtuk az orrunkat, miközben behúztuk az x-et a Fideszre. Sem a mindent elöntő sorosozó-migránsozó kampányt nem szenvedhettük, sem az országot továbbra is fojtogató korrupciót és szolgalelkűséget, sem a kormányzati arroganciát nem látjuk szívesen. Nyilván a Fidesz most a legjobb választási lehetőség, de egyre kevésbé szerethető. Ha nem változtat a hozzáállásán (és erre az új felhatalmazás miatt sajnos egyre kevesebb esélyt látok), egy komoly kihívó esetén veszíteni fog.
http://provo.blog.hu/2018/04/06/az_igazi_nemzeti_konzultacio
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?