Leépíti magát az LMP elnöksége

Nem mondom, hogy pityeregni kezdtem, amikor olvastam, hogy az LMP elnökségének újabb három tagja, Ungár Péter, Ferenczi István és Schmuck Erzsébet is lemondott posztjáról. Soha nem volt rokonszenves az a módszer, ahogy az LMP politizált, ahogy ok nélkül gyalázta a kormányt, s elsősorban Hadházy révén beszállt olyan fake news-oknak bizonyult infók terjesztésébe, amelyekből a rosszindulat burjánzásán kívül a valóság mécsese még véletlenül sem pislákolt kifelé.

(Fotó: Vadnai Szabolcs/24.hu )

Jó Hadházy Ákos még a választás éjszakáján jelentette be, hogy ígéretéhez híven lemond társelnöki posztjáról, írta a 24.hu.

Szemlátomást vérre menő küzdelem zajlik az LMP-ben a koordináció pártiak és a különutasok között. A végén csak az egyik oldal maradhat. Schmuck Erzsébet az MTI-nek elmondta: így előrehozott tisztújítást tarthat a párt.

A párt tisztújító kongresszusa a nyár közepén lett volna esedékes, így viszont május végén megtarthatják, így az LMP-nek nem kell rövid időn belül két kongresszust tartania, hiszen május végén a pénzügyi beszámolójukat is tárgyalni kell.

Hadházy Ákos korábbi társelnök a választás éjszakáján mondott le vezetői posztjáról, míg Szoboszlay György Csabát a múlt év végén, Jancsó Andrea lemondását követően választották elnökségi taggá. A közelmúltban a kilenctagú testületből tehát öt tag személye változott, így indokolt a teljes tisztújítás.

A következő kongresszuson struktúraváltásról nem tárgyalhatnak az alapszabály értelmében, ugyanakkor lehetőség nyílik a nyár folyamán az új elnökség számára, hogy egy átfogó alapszabály-módosítást előkészítsen.

Schmuck közölte: az elmúlt nyolc év működése alapján végig kell gondolni az alapszabályt és a párt szervezeti felépítését.

2
https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/51363/pics/lead_800x600.jpg
lemondott Ungár Péter, Ferenczi István, Schmuck Er,LMP
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 2 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-04-17 21:52:55
Hát, nagyjából itt vége is van a "görögdinnye" (kívül zöld, belül vörös) pártnak.
LEHET MÁS .......ELFOGLALTSÁG UTÁN NÉZNI.
Válaszolok
dr Novák 2018-04-17 12:08:21
fing bernadett beszart,a minisztrelnök
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?