Blogolj!

A csendes többség is lista nélküli Magyarországot szeretne

„Szeretnék olyan országban élni, ahol már nem készülnek listák. Soha.” – olvashattuk Sebes György mai jegyzetében a Népszavában.

Természetesen arról a listáról van szó, amelyet a Figyelő tett közzé legutóbbi számában a Soros Györgynek elkötelezett magyar polgárokról, s amelynek várhatóan folytatása is lesz.

Sebes György azt is írja a Népszavában, hogy büszke gimnáziumi osztálytársára, amiért rajta van a listán. Hogy kire, név szerint, azt azért nem írja le.

Újabb nevek kerülhetnek majd nyilvánosságra abból a kétezerből, akikről Tracie Ahernnek, a Soros Fund Managament volt pénzügyi vezetőjének nyilatkozata alapján tudhat a nyilvánosság. Elmondása alapján tudjuk, hogy Soros György a ’hedge fund’-ot és a Nyílt Társadalom Alapítványt világszerte és Magyarországon is egyértelműen eszközként használja arra, hogy politikai véleményét, pénzügyi terveit, illetve gazdasági elképzelésit érvényre juttassa. (Nem árt tudni, a hedge fund a kiváltságosok lehetősége. Jellemzően csak szűk körű, olyan vagyonos befektetők részére elérhető, akik a tőke arányában vett fix díjon felül gyakran sikerdíjat fizetnek az alap menedzserei részére.) Tracie Ahern szerint Soros György valószínűleg több milliárd dollárt költött el Magyarországon az alapítványán keresztül, és legalább 2000 ember munkálkodik azon, hogy akaratát érvényre juttassa itthon. Nyugodtan kimondhatjuk, ezek az emberek a magyar miniszterelnök és Magyarország, a magyar emberek ellen dolgoznak.

Kovács Zoltán kormányszóvivő a magyar kormány nevében már fel is szólította a Soros-szervezeteket arra, hogy hozzák nyilvánosságra ennek a kétezer embernek a nevét. Ez mindeddig nem történt meg. A Figyelő ezért próbálja összegyűjteni azon, egyébként teljesen nyilvános, bárki által már eddig is az interneten és másutt olvasható neveket, hogy tájékoztatást adjon Tracie Ahern állítását alátámasztandó. (A listáról egyébként tetszése szerint bárki leiratkozhat vagy föliratkozhat rá, közölte a lap.)

Az összegyűjtött neveket sokan sérelmezték beföldön és külföldön egyaránt.

Pedig hát ki lenne leginkább jogosult zokon venni ezen emberek tevékenységét? Nem az a több, mint 2,8 millió ember, aki április 8-án Orbán Viktorra és kormányára szavazatott? Méghozzá abban a hiszemben, hogy ezzel az elsöprő erejű felhatalmazással a következő években is nyugodtan élhet – senkitől sem zavartatva – Magyarországon. Senkinek nincs ugyanis joga az ország biztonságát aláásni s az újraválasztott kormány ellen alattomban, sunyin szervezkedni s megdöntésére lépéseket tenni. Márpedig tényként kezelhetjük, kétezer ember ezen dolgozik, Soros György utasításai alapján. Hogy azok az emberek, akik szerepelnek a Figyelő-lista első csomagjában benne vannak-e ebben a kétezerben, csak sejteni lehet, tudni nem.

A közlés fogadtatása, az érintetteknek a hirtelen jött reflektorfényben való megdöbbenése, reakciója mindenestere elgondolkoztató. Mi szükség van bármiféle megdöbbenésre, visszautasításra akkor, ha valakinek tiszta a lelkiismerete, ha a közvélemény számára napnál világosabb, hogy a nevezett személyeknek az ég világon semmi köze nincs Soroshoz és kormányellenes manipulációihoz. Mondhatnák, bolond lapból bolond szél fúj. De nem ezt mondják. Helyette a Figyelőt igyekeznek lejáratni s az egész ügyet Orbán nyakába varrni, mondván: ő áll a lista mögött. A lap főszerkesztője ezt televíziós adásban nyomatékosan cáfolta aláhúzva, hogy kizárólag a szerkesztőség döntéséről van szó. Ez persze nem számít. A liberálisok mindig jobban tudnak mindent. Ezt már megszokhattuk. Ahogy azt is: csak az az igaz, amit ők mondanak. Szerintük.

A listán szereplők azonban továbbra sem örülnek a nyilvánosságnak. Voltaképpen meg tudom érteni, hiszen a feladat nem tisztességes. Azaz nem Magyarország védelme, hanem a vele ellenséges Soros György akaratának végrehajtása.

Sebes György azt is írja a Népszavában, hogy büszke gimnáziumi osztálytársára, amiért rajta van a listán. Hogy kire, név szerint, azt azért nem írja le. Ő sem akar neki a jelenleginél nagyobb nyilvánosságot adni. Mert azért lássuk be, senki számára nem elegáns szembesülni azzal, ha valaki egy külföldi spekuláns akaratának megfelelően titokban saját hazája ellen dolgozik.

Egyetértek Sebessel abban, hogy valóban jó lenne olyan országban élni, ahol már nem készülnek listák. Hozzátéve, olyan országban pedig meg még jobb lenne élni, ahol a politikai hatalmat nyíltan, választási küzdelemben akarják megszerezni, s nem rettennek meg akkor, ha az ezzel sub rosa ellentétesen cselekvőkre, a sötétben akciózókra valaki váratlanul rágyújtja a villanyt.

A szeretet, a bizalom ugyanis nem titkos műfaj.

2
https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/51430/pics/lead_800x600.jpeg
Figyelő,lista,Népszava,Sebes György,Soros György
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 2 db hozzászólás érkezett!
Éva 2018-04-21 16:33:03
Akik idegen érdekeket szolgálnak, pénzért, előnyökért, kerüljenek listára, mint szervezetek, mint egyének. Magyarország függetlensége, biztonsága nem játék. Ne hazárdírozzanak vele.
Válaszolok
Hát, így van ez 2018-04-19 19:52:43
Ezek a sz@rháziak még arra is alkalmatlanok, hogy méltóságteljesen, emelt fővel elviseljenek egy választási vereséget.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?