Blogolj!

Ki veszi komolyan az áruló Mellár-bolha köhögését?

Ha valakinek mindegy, hogy Orbán vagy Gyurcsány-e a miniszterelnök, ott valami baj van. Még akkor is, ha Mellár Tamás, mert róla van szó, a saját állandó, meg nem változtatott – piacgazdaság, demokrácia, nyugati orientáció – elveihez méri a viszonyt a régi barát Orbánhoz és az új cimbi Gyurcsányhoz.

Még meg sem alakult az új országgyűlés, Mellár már meg is fenyegette az őt bejutáshoz segítő ballib pártokat: vagy együttműködnek vele, vagy megnézhetik magukat, olyan konkurenciát kapnak a nyakukba. (Fotó: ATV-video: képkivágás)

Most ugye azzal kapcsolatban nyilatkozgat, hogy egy szem függetlenként megnyerte a Baranya 1. számú választókerület mandátumát. De nem azért, mert a szó klasszikus értelmében függetlenként indult, hanem azért szövetkezett az MSZP-P-vel és a DK-val, hogy a kormány leváltásában az ő szekerüket tolja. Cserébe a ballibek nem indítottak ellene jelöltet, így soványka 1278 szavazattal éppen hogy meg tudta előzni a fideszes vetélytársát.

Tehát hiába mondja magáról, hogy neki mindegy, hogy Orbán vagy Gyurcsány, mert ez nem igaz. Az egykori fideszes közgazdászból sajnos mára a gyurcsányista baloldal egyik oszlopos támogatója lett.

Persze az áruló mindig is áruló marad. Most ugyanis nem azon mesterkedik, hogy – integrálódva a támogatóihoz – megpróbáljon vörösingesként a népnek tetsző politikát csinálni. Nem. Most már azt hangoztatja, hogy a hétvégi budapesti és a pécsi tüntetők tényként kezelték, hogy a Fidesz elzavarásához előbb az ellenzéket kell leváltani, amiben ő is aktívan közre akar működni.

Hogy is mondjam, számomra mérhetetlenül gusztustalan, ha valaki előbb kikönyörgi a politikai támogatást, továbbá szemrehányást tesz azoknak, akik, nem léptek vissza a körzetében a javára ­– Jobbik, LMP, Momentum –, majd szemrebbenés nélkül szövetkezik azokkal, akik le akarják váltani az ellenzéket. Azokkal, akik őt parlamenti mandátumhoz juttatták.

Félreértés ne essék, szívből örülnék annak, ha ezt a nemzetellenes bandát tényleg elküldenék melegebb éghajlatra. Ám egy embernek, Mellárnak ezt normális esetben nem lehet támogatnia. Legalábbis úri embereknél ez nem megy.

Még szerencse, hogy rádöbbent arra: önálló képviselőként rendkívül piciny mozgástere lesz a parlamentben bármiféle érdemi munka elvégzéséhez. Ezért aztán Mellár felfedezte a spanyolviaszt, azaz a szabadság kis köreit, ahová a civileket szeretné tömöríteni. Ahogy annak idején, a 2002-es elbukott választás után kezdte Orbán Viktor a polgári körökkel. Neki is majd’ tíz év kellett, hogy munkája meghozza a gyümölcsét.

Az újdonsült képviselőjelölt úgy gondolja, hogy az ellenzéki pártoknak pedig figyelembe kell venni a civilek akaratát s később csak velük szövetségben nyerhetnek választást. Ha ez nem így lesz, akkor ez a mozgalom előbb utóbb párttá szerveződik és önállóan indul a választáson.

Puff neki! Még meg sem alakult az új országgyűlés, Mellár már meg is fenyegette az őt bejutáshoz segítő ballib pártokat: vagy együttműködnek vele, vagy megnézhetik magukat, olyan konkurenciát kapnak a nyakukba.

Egyébként belegondoltak már, hogy kik ezek a civilek? A Békemenet résztvevői, szimpatizánsai? Nem hinném. Inkább azok a balosok, akik mindig is az ellenzéki oldallal szimpatizáltak, csak nem kötöttek velük szorosabb szövetséget. Akár még rendes emberek is lehetnek, de nagyon valószínű, hogy döntési helyzetben az internacionalista gyurcsányi logika mentén gondolkodnak.

Hogy is sorolta Mellár az elveit? Piacgazdaság, demokrácia, nyugati orientáció. Szép szavak. Ha jobbról nézzük, ez nemzeti szuverenitást, önálló nemzetállamot, a polgárok biztonságát jelenti. Balról nézve ugyanezek a fogalmak kerítésdöntést, Európai Egyesült Államokat, Soros-dominanciát képviselnek.

Ha azonban mégse hinnének Mellárnak a szabadság kis köreinek civiljei, akkor majd megfenyegeti őket is – mint tette szerdán az ATV-ben a nézőkkel – orbáni diktatúrát, az Unióból való kilépés ostobaságát emlegetve.

Mélyen a kamerába nézve, drámai tekintettel ezt már megtette a választások előtt többek közt az LMP-s Róna Péter is, mint aki ott és akkor mondja meg a tutit. S akit a választók ezek után úgy röhögtek ki, hogy nem győzött szégyenkezni pártjának eredményhirdetést értékelő eseményén.

Mellár is erre számíthat. Hiszen ha köhög a bolha, azt soha senki nem veszi komolyan. Akkor meg főleg nem, ha ráadásul még született áruló is.   

 

 

2
https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/51475/pics/lead_800x600.jpg
Bolha,Gyurcsány Ferenc,Mellár Tamás,Orbán Viktor
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 2 db hozzászólás érkezett!
Éva 2018-04-21 16:27:33
Mellárnak valóban mindegy lehet, de nekünk nem. Mellár jól megszedte magát az elmúlt évtizedekben, és mégis volt képe elindulni a választásokon "függetlenként", a jó nép meg minden figyelmeztetés ellenére szavazott rá. Elavult közgazdasági tudásával, "függetlenként" felveheti a képviselői fizetését, a semmiért. Baranya 1. pedig sírhat.
Válaszolok
Hát, így van ez 2018-04-19 19:31:49
Van az úgy, hogy az ember a hatalmi mámora közepette megzakkan. Na, de ennyire ?!
Ennek az okostojásnak fogalmi sincs, hogy egyáltalán mit is akar.
Ahogy elnézem ennek a kalandornak a"politikai kultúráját", mire kitalálja, hogy mi légyen a csapásirány, akkorára letelik a ciklus.
Emlékszünk még Kern András kabaréjelenetére ? Így hangzott:
"Tizeske vagyok a Keletinél. Hova rakjam? "
Hát ?!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?