Blogolj!

Vajda Mihály minősít: „A magyar ember igenis buta”

Vajda Mihály lukácsista filozófus is beállt azoknak a sorába, aki lesajnálja a magyarokat azért, mert április 8-án elsöprő többségben Orbán Viktorra szavaztak. Kicsit meg is lepődtem volna, ha másként tesz, ám miután februárban betöltötte 83. életévét, így szerintem csak tapintatosan illő vele szemben kritikát megfogalmazni. Pedig a népre kiosztott alpári minősítése, illetve a Tanácsköztársaság-beli többszörös gyilkos, Lukács György emlékének érzelmes ápolása okán nem járna neki a tapintat, de mégis…

Korára való tekintettel – tapintatból – egyszerűen csak nevessük ki. Vajda Mihályt

Vajda Mihály ugyanis nemes egyszerűséggel butának nevezte azt a több, mint 2,8 millió embert, aki szavazatával támogatta a kormánykoalíciót. Mint Sárikát dalában Bródy János. Nem hülyézte, nem bunkózta őket, ahogy a liberális kánon lassan két hete folyamatosan teszi, hanem egyszerűen butának minősítette őket. „A magyar ember igenis buta” – jelenti ki a Magyar Narancsban. S ezt a durva megállapítást még az sem menti, hogy magára és liberális eszmetársaira nézve szinte hasonló megfogalmazással él. „Csakhogy buták vagyunk mi is, liberális, balliberális, konzervatív liberális értelmiségiek. Egyek a buta népünkkel.” Ők azonban nem azért ilyenek, mert butának születtek, hanem azért, mert mindig elhitették magukkal, hogy kigyógyítják a népet a jobbágy- vagy éppen rabszolga-mentalitásából, butaságából és öntudatos polgárrá nevelik őket. Tehát utóbbiak nem azért buták, mert úgy születtek, mint a buta nép, hanem ezért, mert naivan azt képzelték, hogy ők olyan okosak, olyan mindent tudók, sőt mindent mindenkinél jobban tudók, hogy ők majd megtanítják a buta népet arra, hogy mi neki a jó.

Természetesen az volna a lecke, hogy belőlük is legyen liberális. Sőt, a részletekkel nem is kellene bíbelődniük, de a legfontosabb: mindenképpen szavazzanak a liberálisokra. Vajdáékra. Azokra, akik most szemrebbenés nélkül nyakunkra hoznák a bevándorlókat, s akiknek választási sikere esetén nemhogy elköltözik Budapestről Berlinbe Soros Nyílt Társadalom Alapítványa, hanem a jelenlegi sokszorosára bővíti ki fővárosi territóriumát, a kerítés ünnepélyes lebontásának pedig már előre kitűznék a közeli időpontját. Ennek megvalósulása esetén természetesen sosem jutott volna eszébe lebutázni Vajdának a magyarokat, most azonban nagyon is. Voltak ugyanis olyan vakmerők, hogy nem kérték ki a liberálisok tanácsát arról, hogy mi is lenne nekik a legjobb, hanem eldöntötték maguk. Volt „pofájuk” hallgatni saját magukra és érdekeikre és meghallani annak a vezetőnek a szavát, aki ugyanezt gondolta a magyarok és az ország jövőjéről. Nagy bűnük Vajda szerint, hogy „csak ők akarják megvédeni a népet és képesek is rá.” A szerző két legyet igyekszik ütni egy csapásra. Az egyik „légy” Orbán, a másik pedig a buta nép, aki ezt elhiszi.

Pedig szerinte mindkét dolog hülyeség, mert most is a liberálisok tudják a tutit, ugyanis szerintük Orbánnak nincs kitől megvédeni a magyarokat. Nincs Soros, nincsenek ugrásra kész migráns-tízmilliók Afrikában és a Közel-Keleten, se az útjukat egyengetni akaró nemzetközi intézmények az EU-tól kezdve az ENSZ-ig.

Vajda szerint kizárólag Orbántól és barátaitól kellene megvédeni a magyar népet. Elismeri ugyan, hogy a migránsok között vannak terroristák, azaz „iszlamista forradalmárok”, de ez szerinte még mindig a kisebbik rossz annál, minthogy Orbánék lopnak.

Vagyis az erőszak, az emberélet kioltása bocsánatosabb bűn szerinte annál, minthogy a kormányt bizonyítékok nélkül orrba-szájba korrupcióval vádolják. Nem újdonság. Vajdának a kommün alatti gyilkosságoknál is többet ért az eszme, a bolsevizmus, a liberalizmus szolgálata. Méghozzá azért, hogy a magyarokból hatalomalatti földönfutót kreáljanak, akiket majd az iszlám fog a saria bíróság elé állítani, már ha valaki élve eljut odáig.

Tegyük ki itt a pontot és ne háborodjunk föl Vajda ostoba fejtegetésein. Állításai ugyanis annyira képtelenek, hogy nem szabad energiát pazarolni a tételes visszautasításukra.

Korára való tekintettel – tapintatból – egyszerűen csak nevessük ki. A klasszikus képzavarral élve ezzel jelezzük: „elszállt felette az idő vasfoga!”

4
https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/51547/pics/lead_800x600.jpg
A magyar ember igenis buta,elszállt felette az idő vasfoga,iszlamista forradalmárok,Vajda Mihály
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 4 db hozzászólás érkezett!
Éva 2018-04-21 16:17:53
Hihetetlen ez a zagyvaság, melyet összehord Vajda úr. Még a liberalizmus modern kártevő jelenségének sem felel meg. Semmit nem lát a világból. Az életét a magyarság józan, értelmességének köszönheti.
Válaszolok
Ottó László válasza: Hát, így van ez bejegyzésére 2018-04-21 15:02:56
Igazad van!" Butuska" ,de nagyon!
Válaszolok
éva 2018-04-21 01:32:13
Csak nézni kell az arcát! Egy BOLSI ŐSKÖVÜLET! VASTAGON RÁANTIKOLVA A BUTASÁG! "Négy elemi az érettségi!" El lehet képzelni mit fröcsögne, ha elindult volna 2016-ban felbátorodva az őrizetlen, nyitott határok láttán több millió indiai, pakisztáni, távolkeleti, közel-keleti, ehhez Afrika minden tájáról elsősorban köztörvényes bűnözők. KIT, KIKET ÉS HOGYAN SZIDNA HÖRÖGVE, FULLADOZVA? SZÁNALMAS, MÁR A KINEVETÉST SEM ÉRDEMLI MEG. (Tipikus együgyű barom;-"hiszem, ha... majd nem lehet kitoloncolni őket")
Válaszolok
Hát, így van ez 2018-04-20 20:46:48
Arról, hogy ki a mérhetetlenül buta (ha úgy tetszik bunkó) lehetne egy külön "rögeszmecserét" lefolytatni, persze nem ezzel a begyepesedett agyúval, de hát neki - meg a hozzá hasonló őskommunistáknak - csupán ennyire futja !!!!
Egyébként meg ki a túrót érdekli, hogy ezek mit fröcsögnek össze ?!
Figyelj gyilkosivadék !!!!!!
HARMADSZOR IS KÉTHARMAD !!!!!
Világos ?!
Hogy a kétharmad prím szám-e vagy sem, arról meg kérdezzétek meg a Gyurcsány(i)t.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?