Tóta W. pöcegödre maga a tömör hányinger

Tóta W. Árpádból ma aztán kijött minden. Folyt belőle alul-felül, szörnyen gusztustalan valóságshow tárult a szemünk elé. Tény, a hvg-s kolléga már a választások éjszakáján nagyon feszültnek látszott az MSZP eredményvárójában. Ahogy múlt az idő, jöttek az eredmények, egyre rosszabbul nézett ki. Aztán amikor tegnap kiderült, hogy Balog Zoltán a Polgári Magyarországért Alapítvány elnöke lesz a jövőben s nem „emberminiszter”, akkor nagy megkönnyebbülés futhatott át rajta, fölszakítva a gátakat. S ami jegyzet formájában mocsok kijöhetett belőle, azt mind Balog Zoltánra öntötte. Méltatlanul és alaptalanul persze, de a megkönnyebbülés nyilván elvette – esze mellett – időérzékelő és koordinációs képességét is. Az SZDSZ vezette tárca idején ugyanis sokkal inkább kikívánkozhattak az alábbiak egy magyar emberből.

 

És íme, ami kifolyt belőle – alul és felül:

„Becsüljük meg a villanásnyi derűt. Hogy legalább ő eltakarodik” – öklendezte ki magából elsőnek. Aztán olyan darabok repültek a pöcegödörbe, hogy „jámbor balfasz”, „engedelmességre tenyésztett gyáva pap”, „proligyerekek, kórházi fertőzések” gazdája, „aki védte a seggét, amikor már szájközépig ért a szar”. „De mivel totál hülye volt minden részterülethez, rendre fogalmatlanokat nevezett ki.” Az írás vége felé még egy riasztó fekáliadarab tartott a gödör felé: „nem mindenki kúrhatja el több százezer gyerek életét, juttat a temetőbe sok ezer menthető beteget.”

Írta mindezt Tóta W. Árpád, az egykori indexes a hvg.hu-n, természetesen a Magyarországon lábbal tiport sajtószabadság jegyében.

Nem minősítem, hiszen ocsmány gondolatai, kifejezései mindennél jobban megtették helyettem.

Miután Balog Zoltánhoz fontos területek tartoztak: oktatás, egészségügy, család, sport és megannyi más, ezért az egészségügyet kiválasztva próbáltam visszaidézni, mi is történt a Fidesz-korszak előtt e téren, illetve utána, és hogyan reagált akkoriban rá a nagyszerű és nagyon kritikus TWA.

Például akkor, amikor 2008-ban az egészségügy annyira csődbe jutott, hogy a kormányzat egyhavi bért vett el a dolgozóktól. Persze nem csoda, hiszen Gyurcsányék összesen 600 milliárd forintot vontak ki az ágazatból. Vagy akkor, amikor Horváth Ágnes egykori (SZDSZ) államtitkár, majd miniszter szerint nem a jó levegő a gyógyulás kulcsa, hanem a kitűnő gyógyszerek, amelyekkel kezelni lehet a gyermekek légúti betegségeit. Kussolt Tóta W. akkor is, amikor Horváth elődje, Molnár Lajos (szintén SZDSZ) olyan címmel jelentetett meg könyvet, hogy ’Miért lettem antipatikus?’  Már a cím is sejtetni enged valamit, ami nem stimmelt az emberek általi megítélésében. Ebben a saját hibái helyett arról írt, hogy Gyurcsány sokáig támogatta őt, de a szocialistáknak általában semmi elképzelésük nem volt az egészségügyről, a reformoktól pedig összecsinálták magukat. A 10 hónapig regnáló miniszter szerint viszont – saját szavai szerint – semmit nem csinálhatott volna jobban. Mindezek ismeretében egyébként Tóta W.-nek még véletlenül sem jutottak eszébe olyan pöcegödörbe illő kifejezések, mint a fentiek, sőt! Pedig legalább a rosszemlékű vizitdíjas, kórházi napidíjas, a fideszes népszavazással elzavart Horváth Ágnes – akit a legnépszerűtlenebb politikusnak ítéltek abban az időben – érdemelt volna meg egy kissé szigorúbb elemzést a „független” újságírás felkent, egyébként Pulitzer-emlékdíjas képviselőjétől.

Tóta W. persze ezt nem vette észre (szálka és gerenda), mint ahogy azt se, hogy 2010 után – Gyurcsányékhoz képest – az egészségügy (is) kifejezetten szárnyra kapott. Sőt, ennek éppen az ellenkezőjét igyekezett állítani a „Balog-jellemzésben”. Nem vette észre, hogy a vidéki kórházak fejlesztésére 500 milliárdot fordítottak, amiben értelemszerűen Balog Zoltánnak is hathatósan közre kellett működnie. A főváros és Pest megye egészségügyi ellátásának fejlesztésére pedig 700 milliárd megy az Egészséges Budapest Program keretében, ami teljes egészében Balog idejében indult el. És akkor még a dinamikus béremelési programról nem is szóltunk egy szót sem.

Nem sorolom tovább, mert magunkat óvom. Mennél mélyebbre hatolunk ugyanis Tóta W. krónikusan kettős mércéjű világlátásában, annál inkább kezd a mi gyomrunk is felkavarodni.

4
https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/51721/pics/lead_800x600.jpg
Balog Zoltán,hányinger,pöcegödör,Tóta W Árpád
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 4 db hozzászólás érkezett!
éva 2018-04-25 20:25:51
Szólásszabadság van! Jogom van ezt gyakorolni! = 2002-től 2010-ig az egészségügy legsötétebb korszaka volt! itt sajnos nem írhatom le, mert kitörlik (több esetben!)
Tóta W. ALJAS HAZUG FÉREG, AZ ŐT VÉDŐKKEL EGYETEMBEN! Utóbbiak legalább jól meg vannak fizetve az árulásukért! Megértem, de megvetem őket ezért! Majd máshol, több hallgatónak mondom el, nem szúrtok ki velem! Balogh Úr, ahogy a többi is jól végezték a munkájukat! Most, harc van, ehhez kicsit erélyesebb, kevésbé megengedő emberek kellenek! A FIDESZBEN A HAZA JAVA, A LEGJOBB EMBEREK DOLGOZNAK! ISTEN ÁLDJA MEG ŐKET!
Válaszolok
Hát, így van ez 2018-04-25 11:03:08
Emberek !
Ez a véglény világéletében egy ökör volt, ma is az, és ezután is az lesz. Ezek a bolsevikok nem tudnak - és persze nem is akarnak - megváltozni. Soha a büdös életben nem érdekelték ezeket a tények, az elért eredmények meg pláne nem. Fröcsögik a mocskukat, mert ez - valószínűleg - teljes testi és lelki kielégülést okoz nekik, miközben a hazai demokrácia teljes haláláról ajvékolnak itthon, és külhonban is.
Sokadszor írom le: nézzék meg ennek a sz@rházinak az arcát, minden rá van írva !!!!
Ne feledjék azt sem, az "arc" - meg a nyilatkozatai is - hűen tükrözik:
Ha ennek géppisztoly akadna a kezébe, azonnal lőne bárkire !!!!!!!!
Válaszolok
kata 2018-04-24 21:07:39
Én csak azt szeretném még ebben az életben megérteni, miért van az,hogy az ellenzék akkor sem képes elismerni az Orbán kormány eredményeit,ha az azt igazoló adatok,
számok,méteres gerendaként szúrják ki a szemüket.Nem hiszem el,hogy tóta w.és a
hozzá hasonlók semmit nem éreznek a pozitív változásokból,csak a szennyet okádják
ránk már 8 éve.Minősíthetetlen hangnemben szidják a kormány tagjait,a szavazóikat,
ferdítenek el mindent.Meddig kell még ezt tűrnünk,attól függetlenül,hogy hazánkban
állítólag nincs sajtószabadság,és az ellenzék el van nyomva.Egyre jobban útálom őket
és undorodom tőlük!
Válaszolok
László 2018-04-24 17:01:47
Ez a lény, ez a totya egy genetikai hulladék.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?