Gergely Zsófia bicskája beletört Lázár Jánosba

Temetni jött Lázár János kormányinfós szereplését a hvg-s Gergely Zsófia az ATV A nap híre című műsorában, aztán mégis dicséret lett belőle. Élvezet volt nézni, ahogy kínlódtak benne a miniszterhez fűződő zsigeri negatív érzései és az az olthatatlan vágy, hogy valahogy rosszat mondjon róla azokkal a tényekkel kapcsolatban, amelyeket Lázár János kormányinfós produkciói 112 alkalommal rendszeresen a nyilvánosság asztalára tettek.

Gergely Orsolya bármennyire is készült ebben a tévéadásban Lázár besározására, beletört a bicskája (Fotó: ATV-videó, képkivágás)

„Nem dicsérem őt, pont hogy negatívan mondom, hogy neki tulajdonképpen ez volt a szerepe” – magyarázkodott azután, hogy a témához kötődő mondanivalóját azzal kezdte: „Lázár János nagyon profin tartotta a kormányinfókat.” Ezzel a megállapításával senki nem szállt vitába a kamerák előtt ülő négy fős társaság tagjai közül, s minden bizonnyal a tévénézők sem vonták kétségbe e megállapítást.

Sőt, a kormányzattal túlzott rokonszenvvel véletlenül sem vádolható műsorvezetői közbevetés arra utalt, hogy Lázár János személyes kvalitásain is múlhatott, hogy lepergett a kormányzatról az ellenzéki sajtó által rázúdított vádcunami.

Más kérdés, hogy kellett-e a kormányzatról valaminek is leperegnie? A Kormányinfókon kérdezők ugyanis általában a sajtóhíreket szembesítették a valóság tényeivel, utóbbiaknak – a maguk teljességében – pedig csak Lázár János volt birtokában. Más kérdés, hogy ezt nem mindenki akarta elfogadni, vagy jobban esett némelyeknek kötözködni a miniszterrel a mundér becsületét védve vagy nevetségesen fitogtatva a szakmai csibészséget, a gyerekes/primitív „jófejség” oda nem illő villanásait képernyőre tolva. Kihasználva Lázár nagyvonalúan felkínált lehetőségét, sosem rejtve véka alá, hogy Orbán Viktor miniszterelnök kérésre/utasítására szolgálja ki készségesen az újságírókat.

Gergely Zsófia azonban a rendelkezésre állást, a gyakran súlytalan sajtóhírek versenyét a tényekkel igyekezett Lázár cinizmusának beállítani. Pedig erről szó sem volt. A néző ugyanis nem tudhatja minden esetben, hogy a kérdező újságíró által felvetett téma – a jogos érdeklődés köntösébe csomagolva – valóságos hír-e avagy sem, netán színtiszta provokáció. Ezt az adott pillanatban a kérdezőn kívül csak Lázár János tudhatta, s ennek megfelelően fogalmazta meg a választ. Lázár nem volt cinikus, nagyon nem. Mindig tisztességes, szakmailag megalapozott válaszokat adott. Ha nem azonnal, akkor egy héttel később, jelezve, hogy most pontosan nem tudja, utána fog nézni. Legtöbbször azért ment neki azonnal és fejből, amiért el is nyerte a nézők és a legtöbb kérdező csodálatát, elismerését. Legfeljebb akkor húzta el a száját mosolyra, ha valaki tizedszer is ugyanazon a ponton rugózott célzatosan, igyekezve lejáratni Lázárt, amit korábban a miniszter a lényeget tekintve már megválaszolt.

„Pontosan tudom, hogyan követtük hétről hétre élőben. Az a cinizmus, az, ahogy kikarikírozta, ahogy a legfontosabb témákra is képes volt hihetetlenül lekezelő válaszokat adni” – mondta Gergely Zsófia kissé kuszán ugyan, de csak a mondat végére érve nagy nehezen. Hiába igyekezett negatívumot mondani Lázárra, se az agya, se a szája nem engedte. Ebben a mondatban is úgy marasztalgatta el, hogy hanghordozásában valójában elismeréssel szólt a munkájáról. Mint aki lélekben mindig is elismerte Lázár teljesítményét, csak világnézeti különbözőségek okán ezt igyekezett rendre eltitkolni. Mint aki valójában dicsérni jött Lázárt, nem temetni. Még azt is hozzátette: „Szerintem ő nagyon ügyes abban, amit csinál.”

Száz szónak is egy a vége: Gergely Zsófia bármennyire is készült ebben a tévéadásban Lázár besározására, beletört a bicskája. A tények az elmúlt 112 adás során makacsabbnak bizonyultak az ellenzéki sajtó tudatos provokációinál. Ha nem így lett volna, akkor Lázár minden kérdőjeles válasza után óriási balhét keverhetett volna a „független” média.

De soha nem tette. Jó oka volt rá.

4
https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/51762/pics/lead_800x600.jpg
ATV,bicska,Gergely Zsófia,Lázár János
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 4 db hozzászólás érkezett!
Éva 2018-04-29 16:17:17
Volt idő amikor azt merészeltem gondolni, hogy Orbán Viktor utóda a miniszterelnöki székben Lázár János lesz. Nos,a politika más, mint az én alacsonyszintű véleményem. Senki sem lát a dolgok mögé.
Válaszolok
Ildikó 2018-04-26 09:11:28
kikarikírozta :) :)
Válaszolok
Hát, így van ez 2018-04-25 19:45:20
Már az egy erős, barokkos túlzás, egy közönséges vicc kategória, hogy ezt a tehetségtelen nőszemélyt bármilyen formában együtt említik Lázár Jánossal.
Válaszolok
éva 2018-04-25 19:40:34
Sajnálatos, hogy egyes alak, mert nem képes lépést tartani a HÍREKKEL;- olyan kifejezést használt a Rádióban, hogy "KILÖKTÉK LÁZÁRT A POZÍCIÓJÁBÓL"! Felhívnám az ALAPTALAN VÁDASKODÓ FIGYELMÉT: - LÁZÁR JÁNOS MIN.ÚR NEM LETT KILÖKVE SEHONNAN! MÁR HÓNAPOK ÓTA MANTRÁZTA, HOGY NEM SZERETNE MINDENNAP TÖBB KILOMÉTERT MEGTENNI! CSAK KÉPVISELŐ LESZ! SAJÁT AKARATÁBÓL. ENNYI!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?