Blogolj!

Őszintén dicsérte az ellenzéki elemző Orbánt

Igazi unikumot szolgált fel szerdán az Echo Tv Angard című műsorának utolsó néhány perce a nézőknek. Ők ugyanis egyszer csak azon kaphatták magukat, hogy egy balliberális politikai elemző a valóság talaján állva, őszintén mert beszélni egy olyan evidenciáról, amelyet az ellenzék csak hivatalból nem mond ki, noha ott is teljesen tisztában vannak vele.

Nagy Attila Tibor, a Méltányosság Politikaelemző Központ képviseletében viszont az adásban vette magának a bátorságot és nagy elismeréssel szólt Orbán Viktor tehetségéről, észbeli és szellemi képességéről, amellyel jelentősen az ellenzéki vezetők előtt áll.  

– Erre most mit mondjunk? – tette föl a kérdést kissé zavarba jőve G. Fodor Gábor, a 888.hu főszerkesztője, hiszen a vitaműsorba vitatkozni hívták a résztvevőket, ezzel viszont se neki, se Gajdics Ottónak, a Magyar Idők főszerkesztőjének egyáltalán nem ellentétes a véleménye.

Olvassuk el szó szerint, mi is történt.

„Nagy Attila Tibor: Az ellenzéknek az alapproblémája az, hogy Orbán Viktor annyira tehetséges és Orbán Viktor jelenleg a magyar politika legokosabb, legravaszabb szereplője. Az ellenzéknek van egy olyan személyzeti problémája, hogy Orbán Viktorhoz hasonló tehetséges politikust kellene találnia a saját körükben. (…) Ha megnézzük például a parlamenti vitákat, amikor Orbán Viktor az ellenzéki vezetőkkel vitatkozott, abból is kiderült, hogy észbeli, szellemi képességek tekintetében Orbán Viktor egyelőre jelentősen az ellenzéki vezetők előtt áll.”

A vitapartnerek reakciója:

„Gajdics Ottó: újra fel kell tennem azt a kérdést, amit már a kampány során nem egyszer, hogy mi a csudának is kellene leváltani az Orbán-kormányt. És ki az, aki ezekre a tyúkólat rábízná?

G. Fodor Gábor: Szerintem a politikában meg az életben van egy közös vonás, ami az önsorsrontással kapcsolatos. Ez a vágyvezérelt gondolkodás. Ugyanis az új vezető nem jön a Holdról, hanem ki kell munkálódnia. Meg az ellenzék se fog magától összeállni, egyszerűen politikai teljesítményre van hozzá szükség. Az életben is van szükség teljesítményre.”

Hát a lényeg ennyi. Orbán Viktor huszonyolc éve küzd a politikában. Mindig a nyilvánosság előtt, mindig átláthatóan, mindig egyenesen. Mindig az emberek érdekét szolgálva, mindig magas minőségben. Ezért van hitele. Ezért hiszik el neki a választók, hogy közülük való, s hogy valóban azt akarja, amit ők, s azt teszi, amit mond.

Nagy Attila Tibornak tehát teljesen igaza van. Valóságkezelése, szókimondása bárcsak mintául szolgálna más ellenzéki politikusoknak, médiaszereplőknek, médiumoknak. Hamarabb és – főképp – hatékonyabban jutnánk dűlőre egymással. S főleg az ország járna jobban.

Orbán Viktor képességek tekintetében valóban az ellenzéki vezetők előtt áll. Reméljük, így lesz még nagyon sokáig.

1
https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/51790/pics/lead_800x600.jpg
Angard,Echo Tv,G. Fodor Gábor,Gajdics Ottó,Méltányosság Politikaelemző Központ,Nagy Attila Tibor,Orbán Viktor,tyúkól
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-04-26 13:19:39
Ismerve a teljesen elvakult liberálbolsevikok észjárását, - már ha van nekik egyáltalán ilyen - ezzel az egyébként teljesen reális és igaz kormányfő-értékeléssel egyetlenegy, picike probléma van:
Ha ezt egy begyepesedett agyú, szemellenzős ősbolseviknak elmondják (leírják), az azonnal letagadja, vagy legalábbis elferdíti, kiforgatja az egészet, mert eleve soha nem érdekelték, és persze ma sem érdeklik a tények.
A tények ismerete sosem vakította el ezeknek a politikai éleslátásukat.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?