Dömsödi Gábor mehet végre a levesbe

Tiszta vizet a pohárba! – gondolhatták a pásztói képviselő-testület tagjai, miután nem voltak hajlandók tovább együtt dolgozni a függetlenből hirtelen LMP-s országgyűlési képviselőjelöltté előlépett polgármesterükkel, Dömsödi Gáborral. Az öt fideszes és a három független képviselő egyöntetűen lemondott.

Dömsödit valójában egyáltalán nem a város érdekének szolgálata, hanem az ő személyes politikai ambíciója motiválta

Más kérdés, hogy Dömsödi könnyűnek találtatott a választáson, ám az addig vezető út egészen más volt, mint amit megszokhattak tőle. Független polgármesterként ugyanis képes volt arra, hogy a város érdekében politikasemlegesen, a település ügyeit szem előtt tartva munkálkodjon.

LMP-s jelöltté válása után azonban megváltozott a világ. Politikai coming outja nyomán nemcsak a település választóival fordult szembe, hanem magával a képviselő-testület tagjaival is. Jelötté válása után egyértelműen az LMP politikai kampányszövegeit nyomta, amelyek nem sokban különböztek politikai szövetségeseiétől, Gyurcsányétól, Vonáétól és Karácsony Gergelyétől.  Egycsapásra Dömsödi ellenségévé vált a magyar kormány. S a hirtelen előbújt arroganciája, gúnyolódó képessége révén a pásztói polgármesteri hivatalban is sok ember lelkébe gázolt bele.

A tévénézők is megbizonyosodhattak ellenzéki beállítottságáról, hiszen az ATV és a Hír Tv műsoraiban visszatérően kifejtette politikai álláspontját. Mit mondjak, nem Pásztó érdekében, sokkal inkább az ellenzék ízlése szerint érvelt, ami az ő szájából egyenesen ellentétes polgármesteri esküjével.

A település érdekeit a képviselő-testület lemondása előtt sem tartotta szem előtt a polgármester. Előbb ugyanis – érthető okból – őt akarták lemondatni. A grémium felszólításának azonban Dömsödi nem tett eleget, így a testület volt kénytelen lemondani, új választások elé állítva a pásztóiakat. Dömsödi ezzel tovább akadályozza, hogy Pásztón normális mederben folyjanak a dolgok az időközi választás eredményhirdetéséig, hogy addig is legyen vezetése a városnak.

Látnivaló, hogy Dömsödit valójában egyáltalán nem a város érdekének szolgálata, hanem az ő személyes politikai ambíciója motiválta. Kampányolásához felhasználta azt a lehetőséget is, hogy egykori ismert televíziós arcként és az ellenzéki véleményét nyíltan vállaló megmondóemberként szerepelt televíziókban, „rugdossuk a kormányt a nézők örömére” jeligére.

Itt pedig már súlyos jellembeli problémák szintén felvetődnek Dömsödi Gábor estében, ahogy az LMP-s testületi döntések betartásánál is.

Az ATV pénteki műsorából ugyanis kiderült, többször szembe ment azzal a pártállásponttal, amely a visszalépések ellen kötelezte a jelölteket, miközben ő ennek ellenére az ellenzéki összefogás szószólajaként fogalmazta meg politikai álláspontját. Előbb tehát pártpolitikai szerepvállalásával a pásztóiakat árulta el, menet közben pedig új politikai otthonát, az LMP központi döntéseit vette semmibe.

Azt gondolom, hogy az igazság pillanata hamar el fog jönni Dömsödi számára.

A pásztóiak már 2014-ben is érezték, hogy nem nagyon lehet ebben az emberben bízni, hiszen mindössze ötven szavazattal adtak neki többet, mint a másik független jelöltnek, Sisák Imre Jánosnak. Áprilisban az országgyűlési választáson pedig Pásztó 9 szavazóköréből egyetlen egyben sem tudott győzni Dömsödi, mindenütt a fideszes Becsó Károly diadalmaskodott, közel háromszor annyi szavazatot gyűjtve, mint a polgármester.

A pásztóiak többsége tehát most már teljesen tisztán lát Dömsödi tekintetében. Átlátnak a szitán, belelátnak a „független” jelölt ürgebőrébe, amiben ismét szemrebbenés nélkül képes lehet becsapni, megtéveszteni a választókat. Bármilyen mezt húz ugyanis magára, most már köztudomású, hogy ugyanaz a liberálbolsi polgármester jelölt lesz az időközi választáson, amelyen természetesen indulni akar, mint amely politikai tábort a magyarok elsöprő többséggel zavartak el három hete melegebb éghajlatra.

Ha pedig ismét függetlenként indul, az csak mérhetetlen pofátlanságát mutathatná. Ezt azonban a pásztóiak valószínűleg nem veszik be még egyszer. Dömsödi mehet végre a levesbe vagy az ATV-be, Hír Tv-be észt osztani, feltéve, ha ott továbbra is ragaszkodnak egy jellemtelen ember hiteltelen megszólalásaihoz.  

1
https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/51859/pics/lead_800x600.jpg
coming out,Dömsödi Gábor,LMP,Pásztó
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Éva 2018-04-29 15:41:52
Így múlik el a világ dicsősége!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?