ATV-botrány – Sváby-pornó Sorossal és édesanyjával

Egyre jobban dagad az ATV-s Heti Napló belső chatelésében elcsípett és nyilvánosságra hozott különlegesen visszataszító pornóbotrány Soros Györggyel és az édesanyjával kapcsolatban. Egyik szemem sír, a másik nevet.

Akit a nyilvánosság előtt mind a tíz körmükkel védelmeznek, s akiről csak gyanítják, hogy a nemzetközi spekulánsról rosszat – nem tesz – csak gondol, azt azonnal gyalázzák, rasszistázzák, antiszemitázzák, eközben ők a rovására a pokol mélyére is képesen alászállni egy-két „jó poén” kedvéért.

Sír természetesen azért, mert ilyen alpári kontextusba normális emberek nem helyezhetnek senkit, legkevésbé idős embereket. Nevetésnek pedig csak a mondás kedvéért lehet minősíteni azt a kényszeredett állapotot, amikor ilyen plasztikusan lelepleződik az, amit mindig is tudtunk: Sváby András és társainak mérhetetlen kétkulacsossága. Például Sorosssal kapcsolatban. Is. Akit a nyilvánosság előtt mind a tíz körmükkel védelmeznek, s akiről csak gyanítják, hogy a nemzetközi spekulánsról rosszat – nem tesz – csak gondol, azt azonnal gyalázzák, rasszistázzák, antiszemitázzák, eközben ők a rovására a pokol mélyére is képesen alászállni egy-két „jó poén” kedvéért.

Mint az Origo beszámolt róla, napok óta jár körbe a bulvármédiában egy durván pornográf üzenetváltás, egy chat az ATV, közelebbről a Heti Napló háza tájáról Soros György kapcsán. A Ripost pedig úgy fogalmaz, hogy kínos, vállalhatatlan helyzetbe került az ATV Heti Napló című műsora. Ismeretlen emberek lemásolták, kifotózták és körbeküldték a bulvármédiában a műsorvezető Sváby András és kollégái, képernyős riporterek „szakmai" levelezését, amikor is egy Soros Györggyel és édesanyjával kapcsolatos hír kapcsán elszabadult a pokol. Itt persze nem magánbeszélgetésről van szó, hanem egy hírműsor belső szakmai, kommunikációs fórumáról, amire az ATV-nél több tucat ember rálát.

A nyilvánosságra került szövegben repkednek a bazmegek és a hard pornó világába tartozó szaftos kifejezések, arról például, hogy Soros György édesanyja „fogazós típus-e," és hogy vajon az anya és fiú szex után szóba jöhetett-e némi kannibalizmus(!) is.

Íme egy kifotózott részlet az épületes beszélgetésből. (Csak 18 éven felülieknek!)  

Az Origo Sváby mellett a beszélgetésben résztvevők között Vujity Tvtrkót említi név szerint, illetve a producer Hajdú Pétert, aki sokadik hozzászólóként csatlakozott a beszélgetéshez, s ízléstelen megjegyzésével inkább csitítani igyekezett a durvuló beszólásokat.

Ígéret van arra, hogy a beszélgetés archiválói további részleteket hoznak majd nyilvánosságra.

Kérdés, mit szól ehhez a csatorna tulajdonosa, a Hit Gyülekezet? Németh Sándor, a Hit Gyülekezetének vezető lelkésze és egyben az ATV tulajdonosa jelenleg külföldön van családjával, ott szerzett tudomást a történtekről. A Ripost szerint a tulajdonosi kör az üggyel pünkösd után foglalkozik majd, ekkor várható állásfoglalás a történtekkel kapcsolatban.

Hát itt tartunk a kétkulacsos Sváby András és az ATV képernyős emberei ügyében.

A jobboldal okkal nem szereti Soros Györgyöt, de nem másért, mint tettei miatta, amivel Magyarország biztonságát, szuverenitását akarja aláásni. A tetteit bírálja, az ellen lép fel nemzetközi fórumokon, tettei ellen tiltakozott a választáson a magyarok sokmilliós tömege. Emberi méltóságában azonban senki még véletlenül sem bántotta meg Soros Györgyöt. Ellentétben Svábyékkal, akik egymás közt porig alázzák édesanyjával együtt, majd a nézők előtt a legképmutatóbb módon simogatják a migránsbarát spekulánst, s gépfegyverrel lőnek azokra, akik tiltakoznak a nemzet biztonságát veszélyeztető tettei ellen.

Nem volt olyan régen, januárban, hogy önként mondott le médiabeli szereplésétől Varga-Bíró Tamás zenész-publicista, aki Echo-tévés fellépéseit megelőzően sértő szavakat használt embertársaira. Döntését bejelentve a következőket írta a Facebook oldalán: „Ezúton bocsánatot kérek mindazon kollégáimtól, akiket múltammal kapcsolatosan bármi is váratlanul ért, s azt magukra nézve sértőnek találják. Bocsánatot kérek továbbá azon zsidó polgártársaimtól, akik régebbi kijelentéseim okán sértve és megbántva érezhetik magukat. Mondanám, hogy máshogyan gondolom már, de itt most nem az a lényeg, hogy most mit gondolok, hanem, hogy régebben mit gondoltam. Bocsánatot kérek mindenkitől, aki nem olyannak gondolt engem, mint amilyen vagyok. Esendő emberként gyakran hibázom. Gondolkodó emberként gyakran konfrontálódom még saját magammal is. Hívő emberként pedig arcon tudnám magam sújtani némely emberi gyarlóságomért. Valóban és ténylegesen sajnálom, hogy számos embernek csalódást okoztam. Tettemre nincs mentség, a felelősséget vállalom.”

Varga-Bíró tudta, saját helyzetében mi az egyetlen lépés, amit megtehetett. S meg is tette.

Vajon Svábyék megteszik-e?

https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/52051/pics/lead_800x600.jpg
ATV,Heti Napló,pornóbotrány,Sváby András,Vujity Tvrtko
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?