Penetráns izzadságszag a Heti Válasznál

Még meg sem alakult az új parlament, még meg sem született a Stop Soros, de a Heti Válasz szerzője már fontosnak tartja sózni az agyunkat, hogy – szükség esetén és végső esetben – nem zárhat ki a parlament bizonyos civil szervezeteket a politikából. Bár erről szó sincs, a civilek bizonyos esetekben legfeljebb önmagukat rekeszthetik ki bárhonnan is, azt is saját döntésük alapján, de a hülyítés azért megy.

Balázs Zoltán izzadságszagú vélekedése szerint ugyanis nincs joga a parlamentnek törvényt hozni a politika alakítására, ergo a civil szervezetek tevékenységének korlátozására. Szerinte ugyanis hiába választott az ország honatyákat, felhatalmazva őket a törvényalkotásra, ettől még a felhatalmazó polgár és a polgárok társulata, értsd: például a civil szervezetek, előbb léteznek, mint a felhatalmazott. Magyarán a törvényhozás jogait megelőzi a hatalom forrásának, a polgároknak és a polgárok társulásának a joga. Így „bármit gondolunk egy polgárról vagy civil szervezetről, nem zárhatjuk ki őket a politikából. Azzal ugyanis önmagunk kizárására is javaslatot tennénk” – fogalmaz a szerző.

Hihetetlen ez a jogi csűrcsavar, ez a minden áron való próbálkozás csak azért, hogy megtévesszék az olvasót s hogy tolják ezerrel a civil szervezetek szekerét. Azokét a civilekét, akik nyilvánvalóan külföldről pénzelt politikai tevékenységet folytatnak a kormánnyal szemben a megbízójuk érdekében, mindezt azonban titokban. Politikai céljaikat nem ismerhetik meg a magyar választók, nem méretik meg magukat a választáson, de kézzel lábbal tiltakoznak az ellen, hogy nyilvánosságra kerüljön, ki, miért és mennyivel finanszírozza őket.

Most meg tollat ragad egy okos elme s be akarja bizonyítani, hogy a magyar törvényhozás nem is jogosult törvényt hozni, mert akkor a polgárok magukat és a polgárok társulásait zárják ki a politikából.

Bravó!

A szerző nem kevesebbet állít, mint azt, hogy a demokrácia alapját jelentő képviseleti demokrácia nem működhet a honatyákon keresztül, mert a polgárok jogai hamarabb keletkeztek, mint a felhatalmazottaké, ergo erősebbek. És ha a polgárok akarják, akkor a szerző szerint bármikor felülírhatják azokat. Kvázi leválthatják a Tisztelt Házat.

Ami természetesen úgy marhaság, ahogy van. A képviseleti demokráciának a lényege ugyanis éppen az, hogy a polgár jogai a szavazófülkében a voksolás után négy évig nyugszanak s a legközelebbi választás alkalmával élednek fel ismét. Ezt hívják általános, egyenlő, titkos és közvetlen választójognak. Addig kizárólag a választások eredménye alapján zajlik a törvényhozás és a kormányzati munka, ellenkező esetben döntésképtelen helyzet keletkezne, anarchia állna elő az országban.

A Heti Válasz jegyzetírója is – aki valószínűleg nem örül a voksolás eredményének – mintha ebbe az irányba szeretné eltolni a választási végeredmény miatt bánkódók, mérgelődők szekerét.

El kell szomorítsam őt is és azokat is, akik számára ostoba érvelése esetleg felcsillantotta a reményt. A választások eredménye már jogerős. Sőt! Még a Kúria Alkotmánybíróság által kimondott rossz döntése ellenére is megmaradt a Fidesz kétharmada, noha jogtalanul vett el egy mandátumot a győztestől a hibás bírói döntés.

Ennek pedig az a következménye, hogy a szigorított tartalommal a parlament elé kerülő Stop Soros törvénycsomag várható elfogadása nagyon is törvényes lesz. Ez azt jelenti, hogy Magyarországon migrációt szervezni, támogatni vagy finanszírozni csak belügyminiszteri engedély birtokában lehet majd, ha lehet.  

Ezzel a magyarok nagyon is egyetértenek. Azért szavaztak több, mint 2,8 millióan bizalmat a Fidesznek és Orbán Viktornak, hogy minden törvényes eszközzel védje meg a biztonságukat. Hangulatkeltő írások megfogalmazása helyett illik egy ilyen súlyú döntést tudomásul venni. Különösen, ha valaki demokratának képzeli magát.

1
https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/52239/pics/lead_800x600.jpeg
Heti Válasz,Izzadság,Stop Soros
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
János 2018-05-06 17:20:22
"És ha a polgárok akarják, akkor a szerző szerint bármikor felülírhatják azokat. Kvázi leválthatják a Tisztelt Házat." LÓSZART MAMA mondta fingós böszme.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?