Éljen Május 1. – Szalai Kriszta és 150 boldogtalan bulibarátja

Az ATV Civil a pályán című műsora a régi és a mostani május 1-jéknek is szentelt egy fejezetet. A műsorban Szalai Kriszta színművész is szerepelt, aki nem mai pipi. Bocsánat a korára való utalásért, de már a hatvanas években is szemlélte a világot. Nem biztos, hogy örül neki, de ettől még tény, hogy éppen Orbán Viktorral született egy évben, tehát jócskán van tapasztalata a Kádár-rendszerről.

De még mindig jobb így, hogy 150 esetleg boldogtalan ember él a hazában és sok-sok millió boldog, mintha fordítva lenne.  (Fotó: ATV-videó, képkivágás)

Arról a világról, amit a magyarok többsége a rendszerváltoztatáskor alig várt, hogy a politika szemétdombjára kerüljön. Nos, erről mondta Szalai Kriszta a következőket.

„Én egyébként amióta megszűnt a hivatalos május 1-je – 25-30, hány éve – azóta minden évben járok egy május elsejére. Van egy nosztalgikus, 150 fős buli, és mi nosztalgikusan május elsejézünk. Volt olyan is, hogy régi munkásdalokat hallgattunk, mindig más program van.”

Kutyagusztusuk van, de mindegy. Nem vagyunk egyformák. Ezek szerint Szalai és 150 bulibarátja finoman szólva nem várta a rendszerváltozást. Ismerjük G. B. Shaw örökbecsű mondását, hogy „Aki húszévesen nem kommunista, annak nincs szíve, aki harmincévesen kommunista, annak nincs esze.” Ez csak úgy átfutott az agyamon. Nem mondom, hogy Szalai Krisztának milye van és milye nincs.

Én annak örülnék, ha módom volna ennek a 150 fős társaságnak elintézni, hogy ne csak nosztalgiából kádározzanak május elsejéken, hanem éljék a mindennapjaikat úgy, olyan körülmények között, mintha a Kádár-rendszer még most is létezne. Akkor talán boldogok lennének, ha most annyira boldogtalanok.

De még mindig jobb így, hogy 150 esetleg boldogtalan ember él a hazában és sok-sok millió boldog, mintha fordítva lenne.

1
https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/52264/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-05-06 17:21:25
Ha esetleg, netalántán, véletlenül még nem volna tökéletesen világos, hogy a kommunisták sehol, soha nem tagadták meg korábbi mivoltukat, akkor annak itt egy legújabb bizonyíték mindarra. Amelyik kommunista bárhol, bármikor mást mondott, írt, az - szokásuknak megfelelően - belehazudott a világba.
Tetszik tudni >>>>>>>>> Kövér László úr elhíresült mondata örök érvényű igazság !!!!!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?