Kúria: pofon a fineszes kárpátaljai magyarságnak

Ezúttal nem Gyurcsány Ferenc kettős állampolgárság elleni kampánya utáni népszavazás szomorú eredménye, hanem a Kúria mandátummegállapító döntése kólintotta fejbe a határon túli, elsősorban kárpátaljai magyarokat.

Ismeretes, a kárpátaljai magyarok legtöbbször azért küldték el szavazatukat sima postai borítékban a hivatalos boríték helyett, mert az ukrán hatóságok előtt titokban akarták tartani, hogy részt vesznek a magyar választáson. Ukrajnában ugyanis tiltják a kettős állampolgárságot, és bajba kerülhet az, akiről kiderül, hogy részt vett a magyarországi választásokon.

Ki kell mondani, hogy a fineszes magyarok ezúttal is megtalálták a módját, hogy anyaországukat szolgálhassák, hogy észrevétlenül kinyilváníthassák politikai akaratukat. Postai borítékra cserélték a hivatalos borítékot. Ezzel a választás törvényessége ellen nem vétettek. A választási jogszabály ugyanis nem beszél arról, milyen borítékban kell a szavazatokat elküldeni. Következésképpen az sért törvényt, aki ezt belemagyarázza.

mától. A nyilvánvalóan politikai indíttatású döntése előtt ugyanis kikérte a választási iroda véleményét arról, ha érvényesnek tudná be a 4360 szavazatot, akkor az módosítana-e a mandátumarányokon. Kiderült, hogy igen, így lenne a FIDESZ-KDNP-nek 134, a Jobbiknak pedig eggyel kevesebb.

Ezek után a Kúria önkényesen érvénytelennek minősítette a szavazatokat, megfosztva a kárpátaljai magyarok egy részét akaratuk kinyilvánításától. Az Alkotmánybíróság megállapította: „az a bírói ítélet, amely figyelmen kívül hagyja a hatályos jogot, önkényes, fogalmilag nem lehet tisztességes, és nem fér össze a jogállamiság alapelvével.” Ezt "bírói államnak" hívják, ahol a választott jogalkotó helyett a felelőtlen bíró alkot jogot.

Mindez azonban a lényeget tekintve sajnos hidegvíz, mert a Kúria döntése ellen nincs semmiféle jogorvoslat. Nem véletlenül fogalmazta meg a Kossuth Rádióban Brenzovics László, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség elnöke a következőket. „Értetlenek vagyunk azzal szemben, hogy a szavazatokat csupán azért érvénytelenítették, mert másikfajta borítékban voltak benne. Mindenképpen kellemetlen, hiszen a kárpátaljai magyarság részt vett a választásokon, s egy jelentős részének a szavazata sajnos a Kúria döntése miatt nem érvényesült.”

Öröm az ürömben, hogy ettől függetlenül megmaradt Orbán Viktor kétharmados többsége, így módja lesz korrigálni a politikai manipulációra lehetőséget adó joghézagon. Biztosak lehetünk benne, hogy a miniszterelnök meg fogja találni a kárpátaljai szavazók méltó kárpótlását a bírói önkény okozta „kellemetlenség” ellentételezésére. Ehhez akár már egy fontos adalék lehet kemény nyilatkozata a legfőbb bírói fórum munkájáról. „Úgy gondolom, hogy a Kúria ezzel a döntésével elvett egy mandátumot a választóinktól. A Kúria egyértelműen és súlyosan beavatkozott a választásokba. Az Alkotmánybíróság végzését áttanulmányozva nyilvánvaló: A Kúria intellektuálisan nem nőtt fel a feladatához” – állapította meg Orbán Viktor.

Ritkán szokták a Kúriának kétségbe vonni értelmi, szellemi képességeit, most azonban kétségtelenül ez történt. A testület ráadásul annak a Darák Péternek (cikkünk a témához) a vezetésével működik, aki Orbán első kormányzása idején lett a Legfelsőbb Bíróság bírája, második ciklusa idején pedig a Kúria elnöke. Nem azért emlegetjük ezt, hogy hálás legyen, hogy kivételt tegyen, de az a minimum, hogy olyan bírókkal vegye körül magát, akik legalább a törvény írott betűjét betartják. Ha pedig ilyen betű nincs, akkor a tisztesség diktátuma szerint ítélkezzenek, nem pedig ellenzéki politikai érzelmeik alapján. Ez Daráknak nem sikerült.

Hiába kapta Orbán Viktortól többször is a lehetőséget, hogy a szakma csúcsára állhasson, pozícióiban mégis Gyurcsány szellemiségét hagyta érvényesülni, akinek se az anyaországi, se a határon túli magyarok nincsenek a szívében. Sőt!

Pedig nem árt emlékeztetni az érintetteket: ez itt Magyarország, ahol több, mint 2,8 millió ember akaratának kell érvényesülnie.

1
https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/52293/pics/lead_800x600.png
Darák Péter,Kárpátalja,Kovács Tamás,Kúria
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-05-07 20:03:03
A Kúria ezen szégyenteljes - és teljesen jogtalan - döntésével ismét porig alázta a külhoni magyarokat, akik a legjobb szándék mellett vették a fáradságot, és eleget tettek az összmagyarság által elvárt kötelezettségüknek azzal, hogy szavaztak a 2018. április 08-i országgyűlési választáson.
Különösen vonatkozik ez a kárpátaljai magyar embertársainkra, akiknek - ahogyan a szerző cikke is taglalja - szinte nem is volt más lehetőségük, mint "semleges borítékban" eljuttatni a voksukat a szavazatszámlálókhoz.
Én nem tudom, hogy ez a Kovács Tamás ki fia-borja, de ha van benne egy cseppnyi becsület, egy szemernyi szégyenérzet, akkor még ezen a héten kéri az azonnali felmentését.
Rögtön csatlakozhatna is hozzá a Darák "kolléga" is, mert - ugye - párosan szép az élet !!!!
Egyébként meg, - mint a törvényesség legfőbb őrei - mélységesen szégyelljék magukat valamennyien !!!
Az éppen ügyeletes liberálbolsevik visítóknak meg szeretném felhívni a becses figyelmét, hogy - éppen a fentiek okán - jó lenne már abbahagyni az artikulálatlan ordítozást, az emberek lázítását, a külföldiek tudatos félretájékoztatását, mely szerint a magyar igazságszolgáltatás a " FIDESZ és a kormány alá dolgozik" !!!
HAZUDTOK, MINT MINDIG !!!!!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?