Blogolj!

Gréczy ezúttal is magasról tesz a valóságra

Az Országgyűlés alakuló ülése napján is sajnálatosan, de nyugodt szívvel megállapítható, hogy a Demokratikus Koalíció (DK) – mint a parlament saját elnöke által bevallottan leghazugabb pártja – „hazudtunk reggel, délben meg este” – ott folytatja, ahol abbahagyta.

Ez a megoldás nyilvánvalóan a közvélemény félrevezetésének kipróbált gyurcsányista eszköztárába tartozik. (Fotó: ATV-videó, képkivágás)

A mától a DK parlamenti frakciójának szóvivőjeként tevékenykedő Gréczy Zsolt ugyanis az ATV-ben saját pártja gyenge választási szereplésének egyik okaként azt jelölte meg, hogy az LMP nem lépett vissza megfelelő számú helyen, s még azt is „elfelejtették viszonozni”, hogy a Demokratikus Koalíció még Széll Bernadett társelnök javára is visszalépett. „Dehát most már Schiffer András éppen elindul az alkotmánybírói poszt felé” – magyarázta a mai információink szerint nyilvánvalóan hamis állítását Gréczy, amit még a műsorvezető sem hagyott szó nélkül, mondván: Schiffer ezt éppen itt, az Egyenes beszéd című műsorban cáfolta. Ez nem zökkentette ki a „hiteles” hazugságállítás legjobb trénerének keze alól kikerült frakciószóvivőt alpári gondolatmenetéből: „Egy állítás, egy tagadás”, vágta oda foghegyről, ami azt jelenti, hogy az ő nyilvánvaló hazugságát is olyan tényként kezeli, amely releváns eleme egy vitának. Ez a megoldás nyilvánvalóan a közvélemény félrevezetésének kipróbált gyurcsányista eszköztárába tartozik. Majd hozzátette: „Hát most rejtélyes módon, gyorsan távozik az LMP-ből. Jövőre lesz alkotmánybíró választás. Majd odafigyelünk” – magyarázgatja, miért léphetett ki szerinte Schiffer a pártból.

Gréczy persze tudja, hogy hazudik, tisztában van vele, hogy tilosban jár, csak éppen szeretné pártja csúfos választási vereségét minél jobb színben feltüntetni, a kudarc felelősségét minél inkább áthárítani másokra. Tudta, amikor leült a stúdióban, hogy Schiffer azon a széken cáfolta állítását, amin éppen helyet foglal. S egykori újságíróként, közéletalakító politikusként olvasnia kellett a Heti Válaszban közreadott cáfolatot is. Ennek ellenére mondott, amit mondott.

 Schiffer az április 19-iki lapszámban kérdésre válaszolva kijelentette: „Én sem leszek [alkotmánybíró]. „És ha Orbán Viktor szépen kérné?” – pumpolta őt tovább a lap újságírója. A válasz: „Kizárt. Azt a szellemi építkezést szeretném segíteni egy rendszerkritikus, ökopolitikai irányzat körül, amelyet alternatívaként el tudok képzelni a populista jobboldal mákonyával szemben.”

Ebből az állásból Gréczy már csak akkor jöhet ki jól, ha Schiffer nem tartja a szavát. Ez azonban furcsa lenne tőle. Ő szótartó ember. Az LMP-ben Hadházy Ákos lépett Gyurcsány örökébe, a zöldeknél neki van papírja róla, hogy hazudik és nem tartja a szavát. Amikor 2016-ban átvette például Schiffer helyét a parlamentben azt mondta, hogy nem veszi át a mandátumát, ha Orbán Viktor ismét győz a 2018-as választásokon. Győzött, mégis átvette.

Természetesen nem tisztünk Schiffer védelmezése, hiszen sem rokonom, se boldog ősöm. De a közélet, a nyilvánosság tisztaságának védelme annál inkább fontos számomra.

S ha azt valaki szándékosan lábbal tiporja, akkor szólni kell.

Szóltam.    

2
https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/52349/pics/lead_800x600.jpg
Demokratikus Koalíció,Gréczy Zsolt,Hadházy Ákos,hazugság és valóság,LMP,Schiffer András
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 2 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-05-11 09:37:37
Ez az agyament Gréczy, egy notórius hazudozó, a "nagy fehér főnökkel, a fekete sassal" (Gyurcsány(i)val) együtt. Azok voltak, azok most is, és azok is maradnak.
A választási eredményük egyébként hűen tükrözi a hitelességüket.
Néhány tízezer megvezetett tudatlan még mindig hisz ezekben, de nem probléma !!!
Majd elmúlik !!!
Válaszolok
László 2018-05-08 14:11:51
Gréczy egy szánalmas végbéllény.
Dettó mint a pártja.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?