Szanyi kapitány: Teljes gőzzel a politika szemétdombjára!

Szanyi Tibornak józanul is van önbizalma. Miután a hvg.hu-n kifejtette, hogy nem tartja megfelelőnek Kunhalmi Ágnest vagy Tóth Bertalant az MSZP vezetésére, az ATV-ben hozzátette, hogy szellemileg és ideológiailag is erős ember kell a párt élére.

– Ön? – hangzott a kérdés.

– Akár – érkezett a szerénytelen válasz.

akkor Szanyi kapitány – kezében a whiskys üveggel hadonászva – beteljesítheti élete fő művét, s végleg a politika szemétdombjára vezetheti pártját (Fotó: ATV-videó, képkivágás)

Mint mondta, Kunhalmiékkal összesen annyi a problémája, hogy egy frissen bukott gárda ne akarjon újra az élen állni. Ez persze igaz, ehhez képest azonban Szanyi emlékezetes bukásainak hagyománya, hogy ne mondjam történelme van. De ez egy vérliberális szocinál persze nem számít. (A szálka és a gerenda kettős mércéje.)  

A Best of Szanyi-bukásokban emlékezhetünk például arra, hogy a pártba éppen húsz éve lépett be a kapitány, azóta az MSZP idén érte el legrosszabb választási eredményét. Sok köze volt Szanyinak a 2014-es buktához is. Előbb alulmaradt a pártelnöki címét folyó versenyben Mesterházy Attilával szemben, majd a kampányban – Mesterházy erőteljes támogatójaként, amivel a Fidesz második kétharmados győzelmét sikerült elősegíteniük – közösen bukták el a 2014-es választásokat. Emlékezhetünk a nem sokkal későbbi Gój Motoros Egyesülettel kapcsolatos brüsszeli ügyére is, amelynek végén az MSZP Országos Elnöksége elhatárolódott Szanyi Tibor „ostoba, meggondolatlan, erkölcsileg vállalhatatlan cselekedeteitől”. Bukott tehát ekkor is. Ezek után volt kénytelen lemondani Szanyi az MSZP és a DK közös európai parlamenti csoportjának vezetéséről.

A Best of Szanyi Gyurcsány pedig a pártelnökhöz fűződő kapcsolata miatt ontja a gyászzenét. A szocikat most elnökként felvirágoztatni akaró jelöltön kívül nincs talán még egy olyan politikusa az MSZP-nek, aki olyan rossz viszonyt ápolna Gyurcsány Ferenccel, mint ő. A szellemileg és ideológiailag önmagát nagyon erősnek érző Szanyi nevezte a baloldal/álbaloldal hatalommániás vicevezérét „szelvényvagdosó nagykapitalistának”.  Azt is mondta róluk, hogy „ez a vadkapitalista kalandor banda makacsul a baloldal vérét szívja, s azt hiszi, hogy ő maga ettől tűnhet baloldalinak.” Kevésbé választékosan pedig azt, hogy: „Az MSZP szexi mivolta a legkevésbé sem abból áll, hogy valaki qrogassa.” Hangoztatta továbbá, hogy Gyurcsány „a pártot, a frakciót kb. százszor verte át, szóval egy kezelhetetlen, követhetetlen ember…” Majd az MSZP-hez a sok helyről vándorló pénzekről tett gyurcsányi kijelentéssel kapcsolatban – amelyek ugye Fletó szerint jobb, ha nem tudjuk, honnan jöttek – Szanyi azt mondta: „Nekem személy szerint egy ötletem van: vagy a Lipótra vagy a Csillagba [menjen], ennyi.”

Szóval nehéz megállapítani, mi a jobb a mai MSZP-nek: a frissen bukott, de a következő választási vereségért is nyilván vérét hullató, ámde mérhetetlenül becsvágyó és ambiciózus fiatalokra bízni a párt vezetését vagy a veretes történelmi kudarcokkal rendelkező Szanyira kapitányt az élre állítani.

A magam részéről szívből szurkolok Szanyinak. A fiatalok még hibázhatnak, s akkor akár véletlenül is erőre kaphat a szebb napokat is megélt MSZP, de Szanyi esetében borítékolható az újabb kudarc. Őszintén csodálom persze, hogy a fentiek után személye a szocialistáknál komolyan szóba kerül egy ilyen fontos posztra, de az legyen a szocik szegénységi bizonyítványa. Képzeljék el, ha Szanyi az egyik legjobb, akkor milyen lehet a többi.

De szurkoljunk neki, hátha befut. S akkor Szanyi kapitány – kezében a whiskys üveggel hadonászva – beteljesítheti élete fő művét, s végleg a politika szemétdombjára vezetheti pártját.

3
https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/52474/pics/lead_800x600.jpg
Kunhalmi Ágnes,politikai szemétdomb,Szanyi Tibor,Tóth Bertalan
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 3 db hozzászólás érkezett!
éva 2018-05-12 08:22:36
A magyar nyelv annyira EGYEDÜLÁLLÓAN sokszínű, KIFEJEZÉSEIBEN csodálatosan SZÉLES SPEKTRUMÚ, hogy nyugodtan nevezhetjük (értelmezés-mentén) Szanyi Banditát "kapitánynak" = a hülyeségben, aljasságban VEZÉRALAKNAK. A "BAROMÁLLATOT" EMLEGETVE SEM A KEDVES KIS BOCIKÁRA ASSZOCIÁLUNK! [Nem kioktatva! - aki kapitányt : - EGY FELELŐS, NAGY TUDÁSÚ EMBERREL MOSSA ÖSSZE, ANNAK CSISZOLNIA KELL MÉG A PEJORATÍV- SZÓKINCSÉT. A külföldiek értik mire gondolunk! ]
Válaszolok
Suarez jr. 2018-05-11 19:52:04
Már többször kifejtettem, hogy ezt a piás /..most is jo-joznak a szemei.../ hazug , gátlástalan, kártékony, ártalmas, alávaló , félkegyelmű KOMMUNISTÁT INTERNACIONALISTÁT ne nevezzék kapitánynak, hiszen ő csak egy CSICSKA PRIBÉK KOMISSZÁR !!!! Arrogáns, pofátlan, cinikus élősködő parazita...... Nem szabad a rendes kapitányokat sértegetni.....
Válaszolok
Hát, így van ez 2018-05-11 15:50:03
DRÁGA JÓ ISTENEM !
Szanyi kapitány néhány órára kikerült a delíriumból, és máris nyilatkozott egy "nagyot" a saját (alákérdezős) médiájukban.
Komolyan mondom, én szurkolok azért, hogy ő legyen az MSZ(M)P elnöke az elkövetkezendő négy évben, mert akkor a 2022-ben esedékes országos választáson ismét tuti a FIDESZ-KDNP kétharmados győzelme.
Hajrá kapitány !!!!!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?