Blogolj!

Bíró Marianna – a valóságtól borzong a háta

Bíró Mariannának, a 168 óra újságírójának borzongott a háta szerda este az ATV A nap híre című műsorában. Nem fogják elhinni, miért? Azért, mert Orbán Viktor köszönőkampányán, a vajszlói emberekkel találkozva azt merészelte mondani köszönőbeszédében, hogy „Magyarországot meg fogjuk tartani magyarnak”!

Az ATV-seknél furcsaság számba megy, hogy ha valaki kér valamit valakitől Magyarországon, s aztán ha teljesíti, akkor megköszöni, legyen szó akár a kormányfőről magáról. (Fotó: ATV-videó, képkivágás)

Ez a beszélgetés további három, nem kevésbé savanyú arcú résztvevője számára – Gémesi György, Simon Andrással, Komlódi Gábor –valóban hihetetlenül ellenszenves gondolat lehetett az ATV stúdiójában, nem győztek Mariannával teljes mértékben egyetérteni.

Az már alapból kiverte a biztosítékot, hogy Orbán Viktor vissza merészel menni azon – korábban billegőnek számító – kistelepülésekre, ahol a választások előtti látogatásán azt kérte, hogy szavazzanak a Fideszre. Ahol megfogadták a kérését, és a siker nem is maradt el. Orbán azért indította el a kampányát, mert egyszerűen meg akarja köszönni az embereknek, hogy bizalmat szavaztak neki, hogy hisznek benne és támogatják azt a politikát, amit eddig is képviselet. A miniszterelnök saját szavaival: „Az ok, amiért itt vagyok, és el fogok menni még néhány helyre Magyarországon, az az, hogy megköszönjem önöknek a támogatást.”

Orbán Viktor a vajszlói választók között. Köszönetet mondott nekik. (Fotó: ATV-videó, képkivágás)

Az ATV-seknél a jelek szerint furcsaság számba megy, hogy ha valaki kér valamit valakitől Magyarországon, s aztán ha teljesítik, akkor megköszönik, legyen szó akár a kormányfőről magáról. Neki se esik le a karikagyűrű az ujjáról, ha megteszi, sőt!

A műsorkészítőknek persze ez a természetes reakció gyanús, nagyon gyanús. A Tanúban már Pelikán elvtárs is megtanulta Virág elvtárstól, hogy éppen „az a gyanús, ami nem gyanús”. Orbán Viktor köszönömjében nem a normális emberi reakciót vették ugyanis észre, hanem azt, hogy „konszolidálni akarja” a hatalmát. Hogy barátságos arcot mutatva azt akarja elérni, hogy az emberek legközelebb is rá szavazzanak. Mert megtartja a szavát, s az országot a magyar érdekeknek megfelelően kormányozza.
A tévések szerint ez tényleg maga a tőről metszett skandalum. „Hátborzongató” – saval miatta Bíró Marianna elképedve.

Indoklása viszont éppen a józan magyarok számára bicskanyitogató. Bíró szerint ugyanis Orbánnak minden helyzetre megvan a maga szókészlete. Azaz mindenkivel úgy beszél, ahogy éppen hallani szeretné. Tehát nem azt mondja, ami a valóság, hanem valami mást, ami jól hangzik és szépen, alkalomhoz illően be van csomagolva vagy amit a pillanatnyi érdekei éppen diktálnak, pedig a tartalma egészen más. A hatalmas ellenzéki választási kudarctól valószínűleg folyamatosan gyomorgörcstől szenvedő hírlapíró aztán előjön a farbával, mint aki föltalálta a csőben a lyukat. „Amíg valaki más nem talál ki – vele versenyezve – szókészletet arra, hogy hasonló tömegeket megmozgasson, addig hiába magyarázzuk mi meg a mi zárt világunkban, szubkultúránkban, hogy nekünk mit jelent és milyen hátborzongató [ez a szöveg].”

Nem, kedves Bíró Marianna! Tévedni méltóztatik!

Orbán Viktor mindig ugyanazt mondja. Az lehet, hogy a hallgatóságtól függően más „szókészlettel”, de tartalmában ugyanazt. És önnek, illetve beszélgetőtársainak, meg az ellenzéknek éppen ettől borzong a háta. A valóságtól borzong. Az emberek ugyanis elhiszik Orbánnak azt, amit mond, mert hiteles ember, aki teljesíti, amit vállal. Miközben az ellenzék üzeneteivel meg se képes érinteni a magyarok lelkét. Tudja miért? Mert körömfeketényi valóságtartalma sincs az üzenetüknek. Nem volt egy mondatuk sem a kampányban, nemhogy szókészletük arra, hogyan akarnának a magyarok sorsán érdemben javítani. De ha lett volna is, hitelvesztettségük olyan mértékű, hogy senki nem adott volna a szavukra. Az emberek megtanulták, hogy az ellenzék soha nem állt a pártjukon. Sorosén, Brüsszelén annál inkább.

Bíró Marianna azért beszél szókészletről, s nem a valóságról, mert ez az ellenzék és az őket szolgáló média tartalmában és a lényeget tekintve mindig hazug marad. Csak olyan megoldáson törik a fejüket, amivel át lehet verni, meg lehet etetni a magyarokat, hogy átmenetileg szerethetővé tegyék magukat. Bíró szövegéből is az tűnik ki, hogy ezen még véletlenül sem akarnak változtatni.

Rossz hírem számukra: ez is segíti Orbán Viktort abban, hogy nyugodt szívvel hosszabb távra tervezze a magyar jövőt. 2030-ig vagy még tovább. Jó hír viszont, hogy ettől a magyaroknak egyáltalán nem borzong a háta.

5
https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/52722/pics/lead_800x600.jpg
ATV,Bíró Marianna,köszönetkampány,Orbán Viktor,Vajszló
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 5 db hozzászólás érkezett!
éva 2018-05-17 21:17:59
BALSIPIRCCEK!!!! Ha, nem tudtok mástól;- "klasszabb -okán" borzongani, akkor csak egész nyugodtan rázzon KI !- a fene benneteket! De VIGYÁZZATOK, mert ezzel a magatartással EPEÖMLÉS IS EGYÜTT JÁR! Epéből sajnos csak limitált mennyiség áll rendelkezésre egy emberöltőben! Azután lehet meghalni, elporladni!
Válaszolok
János 2018-05-17 14:25:37
És ezek a "buta,dezinformált" választók nem akarják elhinni a Biró Mariann féléknek ha 13. havi nyugdíjról vagy alapjövedelemről hadoválnak nekik. BORZASZTÓ.
Válaszolok
Hát, így van ez 2018-05-17 14:14:24
Mélyen tisztelt (azért annyira mégsem), ütődött liberálbolsevikok !
Elárulok nektek egy nagyon nagy titkot:
Minekünk meg ezektől a Bíró Mariannáktól, a Gémesi Györgyöktől, a Komlódi Gáboroktól, a Simor Andrásoktól, meg a vele egy szinten lévő - bányászbéka effektus - idiótáktól borzong a hátunk.
Ha jól összeszámoljuk, akkor idestova már pontosan egyszáz éve !!!
És még valamit: azért mégiscsak mi vagyunk többségben !!!!
Mariannácska (meg a többi töklámpa) ugye meg tudja mondani, hogy a kétharmad prím szám-e vagy sem ?
Felettébb érdekelne a dolog !!!
Válaszolok
Suarez jr. 2018-05-17 14:13:17
Tulajdonképpen --nem kell szépíteni sehogyan sem-- ÁLLANDÓAN HAZUDNAK DEZINFORMÁLNAK !! Az embereket --akik nézik őket-- félretájékoztatják, lázítanak , uszítanak.....ezért vállnak azok a fehérjehalmaz nézőik vaddá, zombivá, droiddá, debillé !!! Azaz itt kellene --- az ALJA - ALÁVALÓ tv.-knél ---kezdeni a rendcsinálást, ha kell eltakarítással, azért, hogy az emberek normálisak maradjanak, ne pedig hazugságban éljenek....
Válaszolok
László 2018-05-17 13:23:35
Megszokott dolog,hogy az ellenzéki médiák (( és az ott résztvevő--okostojások ))-Jól kibeszéli--kipletykálják a FIDESZ sikereit. Valóban az a bizonyos nyuszi esete a sapkával.-Minthogy semi sem jó,-úgy a pöttyös a sapka,akkor azért kap, ha csíkos azért,-ha ép nincs a fején semmi akkor is.- Sok évi tapasztalat alapján az ATV,-HÍR tv,-az RTL KLUB, egyfolytában dezinformációs híreivel szédítik a kedves nézőket.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?