Jobbik-támogatással is pofára eshetnek a volt SZDSZ-esek

A liberálisok liberálisok maradnak. Úgy is mondható, hogy hazudnak továbbra is, mint a vízfolyás. Most éppen az időközi választásokkal kapcsolatban hallatták örökké fals hangjukat.

Győri Péter egykori liberálisai 0,67 százalékot kaptak 2014-ben. Mégis ő a legalkalmasabb jelölt. (Fotó: Index)

Ugye a Jobbik szerdán jelentette be, hogy pénzügyi okok miatt nem indít saját jelölteket a Budapest V. és VIII. kerületi időközi önkormányzati választáson. Magyarán nem rontja a többi ellenzéki párt összefogásával induló jelöltek esélyeit.

Erre előáll a Magyar Liberális Párt s örömét fejezi ki amiatt, hogy az V. és a VIII. kerületben tartandó időközi választáson a Jobbik nem indul. Eddig rendben, örüljenek neki, szívük joga. De ami utána jön, az a botrány, az igazi „vérliberális megoldás”. Azt mondja Sermer Ádám, a Magyar Liberális Párt (MLP) elnökhelyettese, hogy a Liberálisok nagyon szeretnék, ha az ellenzéki demokrata pártok biztosítanák arról őket, hogy a döntés mögött semmiféle paktum, megállapodás nincs, amely a Jobbikot bármiféle közéleti pozíció közelébe segítené.

Most ugye hirtelen és látszólag megint szalonképtelen lett az az eredetileg rasszista Jobbik, amellyel a parlamenti választásokon a „demokratikus” ellenzék nem győzött – Heller Ágnes engedélyével és vezényletével – a legkülönfélébb módokon együttműködni a „közéleti pozíciók megszerzése érdekében”. Most a Szemérmetes Erzsók képében megjelenő Sermer Ádám kér biztosítékot a többi ellenzéki párttól, hogy nem mutyiznak a háttérben a Jobbikkal.

Ez azért gyomorforgatóan „liberális”, mert mind a két kerületben, az V-ben és a VIII-ban egyaránt liberális, egykori szabaddemokrata jelölt mögött sorakozott föl a demokratikus ellenzék, mínusz Jobbik, amelynek ugye „nincs pénze” az indulásra. Szegénykém! Dumának jó ez az ordas nagy hazugság, de magyarázatnak? Ugyan már! Olyan ez, mint amikor valaki keresi az esernyőjét, miközben ott lóg a képén, a szemébe akasztva.

A liberálisok ugyanis kötésig benne vannak a szervezésben, mindent tudnak az őket támogató pártok valamennyi rezdülésről, hiszen az esélyükről, az életükről van szó. A józsefvárosi jelölt – Győri Péter – kiválasztása olyan jól sikerült, hogy a 2014-es polgármesterválasztáson az akkor legkevesebb szavazatot kapott párt jelöltjét sikerült most kihívóvá emelni. Akkor a fideszes Kocsis Máté több, mint 57 százalékkal nyerte el a címet, míg az MLP jelöltje – szabad szemmel alig látható – 0,67 század százaléknyi szavazatot kapott.

De nem jobb a helyzet az V. kerületi 4. számú egyéni választókerületben sem, ahol valami csoda folytán szintén egy egykori SZDSZ-est találtak a legalkalmasabb közös jelöltnek Szabadai Viktor személyében. Az arányok itt sem különböznek lényegesen a józsefvárositól. A 2014-es választáson a fideszes jelölt több, mint ötven százalékkal vitte el az önkormányzati képviselőséget ebben a körzetben, míg a Liberálisok embere 1,08 százalékot kapott. A matek úgy sem jött volna össze az ellenzéknek, ha egy jelöltet állítottak volna a Józsefvárosban, illetve a Belvárosban, még így is bőven a Fidesz nyert volna.

Az azonban mindennek a teteje, hogy most annak a pártnak a képviselői állnak kihívóként a fideszessel szemben, amelyek jelöltjei a legrosszabbul szerepeltek négy évvel ezelőtt. Mi ez, ha nem az állampolgárok akaratának teljes semmibe vétele? Mi ez, ha nem maga a színtiszta liberálfasizmus? A háttérhatalom parancsuralmi akaratának szolgai módon való végrehajtása a demokrácia köntösébe bújtatva?

Eközben eljátsszuk a nyilvánosság előtt a szűz kislányt követelve, hogy támogatói a romlott Jobbikkal még véletlenül se beszéljenek össze a háta mögött.

Mert ha igen, akkor mi történik?

Nem szakadt le az ég akkor sem, amikor 1994-ben Pető Iván kezet csókolt Horn Gyulának, így most sem fog, amikor hajdan a rasszizmussal megerősödött Jobbik csendestársként azokat támogatja, akik rovására a legnagyobb ellenzéki párttá tudott előre lépni a politikai palettán.

Biztos lehet benne Fodor Gábor, Bősz Anett és Sermer Ádám is, hogy a magyarok meg vannak róla győződve: a két exszadeszes embert a néppártosodást egyelőre még folytató Jobbik nagyon is tudatosan támogatja. S reménykednek benne, hogy ez a választási eredményeken is meg fog látszódni és az exszadeszesek ezúttal is pofára esnek.

https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/52784/pics/lead_800x600.jpg
Bősz Anett,Fodor Gábor,Győri Péter,Horn Gyula,jobbik,Kocsis Máté,liberálfasiszta,Pető Iván
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?