A baloldal és a néplélek – két külön világ

Szanyi Tibor kimondta a lényeget, ideje lenne felszámolni az MSZP-t. Mondta ezt a „kapitány” azzal a szándékkal, hogy utána a használható részekből egy új pártot rakjanak össze. Kunhalmi Ágnes kétségbeesésében nagyot sikkantott a hír hallatán.

Nemcsak azért, mert Szanyi őt eleve alkalmatlannak minősítette a pártelnöki posztra, hanem azért is, mert akkor oda lehetne az ő régen vágyott parlamenti képviselősége, amit végre valahára április 8-án a javára lemondó ballib pártok révén nagy nehezen megszerezett. Így aztán boldog lehetett, amikor olvashatta laptársunk oldalán a nap legszomorúbb hírét, miszerint nem oszlatják fel az MSZP-t.

Egy pillanatra bennem is átfutott, hogy bizony milyen jól meglennénk a szocialisták nélkül, aztán mégis elvetettem ezt a kecsegtetőnek látszó lehetőséget. Az MSZP-nek ugyanis nem válik javára az életben maradás, ám azok, akik most például az elnöki pozícióra aspirálnak, önös érdekből láthatóan csak tovább húznák a párt agóniáját, egészen addig, amíg magától nem rogyna meg teljesen a párt.

Ez abból látszik, hogy például Kunhalmi elnöki terveinek nagy mutatványa ugye az volna, hogy elmozdulna a pártunió irányába, de a szocik nem gyűrnék maga alá a velük egyesülő balliberális pártokat. Ez természetesen fából vaskarika, hiszen eddig is arról szólt a nóta, melyik párt milyen pozíciók megszerzésével tudná kihúzni – biztos jövedelem mellett – a következő választásokig. Szanyi is elbabrálna a technikai részletekkel. Tagrevízióról, a választmány, a kongresszus átalakításáról beszél, hogy az új elnök saját képére szabhassa a pártot, aztán minden folytatódna tovább, ahogy eddig. Sodródnának szépen a szakadék felé.

Nem árt emlékezni rá, hogy 2014-ben még több, mint 25 százalékot kapott a szocik listája, idén áprilisban pedig még 12 százalékot se. S mivel a Párbeszéddel indultak közösen, hajszálon múlt, hogy nem ugorják meg a 10 százalékos bejutási küszöböt, hogy aztán együtt masírozzanak a levesbe.

A lényegről azonban eddig egyetlen MSZP-s elnökjelölt sem beszélt. Vagy azért, mert nem tudja mi az, vagy azért, mert nem akar a valósággal szembenézni. Bangóné Borbély Ildikó azonban kimondott valamit. Talán csak ösztönösen, mint aki nem is gondolkozik, csak beszél. Most – néhány mondat erejéig – az EMBER szólalt meg a legtöbbször politikusi szerepében megnyilvánuló országgyűlési képviselőből. Képzeljék el, Bangóné azt találta mondani az ATV-ben, hogy „valahol mélyebben kellene a magyarok lelkébe látni. A baloldali politikusoknak is a néplelket kellene megismerni”.

Nos ez az igazi, őszinte felismerés. Annak bevallása, hogy a szociknak, a ballib társaságnak halvány lila segédfogalma nincs arról, mi a vágya, mi az érdeke a magyaroknak. Még akkor sem, ha okos kutyákkal szimatoltat utána! Fogalma sincs, a magyarok milyen feltételek között érzik jól magukat a bőrükben és milyen feltételek között érzik magukat kifejezetten rosszul ugyanott. Bangóné felismert valamit abból, hogy a magyarok számára fontosabb egy biztonságos országban élni, boldogulni, kiszámíthatóan gyarapodni, mint azt hallgatni, hogy „Orbán takarodj”, meg korrupció így, összeomló oktatás és egészségügy úgy. Miközben azt is tudják a magyarok, ha nyernek a ballibek, azonnal tele lesz az ország bevándorlókkal, akiknek eltartása elveszi a pénzt a boldogulásukól. Hiába mondják ennek az ellenkezőjét, krónikus hiteltelenségük okán ezt senki nem hiszi el nekik.

Azt gondolom, hogy Bangóné egy tiszta pillanatában felismerte ugyan a bajt, de változtatni biztosan nem tud rajta. Se ő, se a pártja. Tudják miért?

Mert ez a párt alapvetően nem baloldali párt. Csak papol a szolidaritásról, a szegénység elleni harcról, a dolgozók érdekvédelmének fontosságáról, alapvetően azonban eszébe se jut ellene tenni. Ők ugyanis kifejezetten a nagytőke, a mutik pártján állnak, mindig is a globalizmus szekértolói voltak. Tök mindegy, hogy éppen Szanyi vagy Kunhalmi vagy bárki más vezetésével. Saját árnyékukat képtelen átugrani.

Mennél tovább agonizálnak, annál mélyebbre süppednek saját mocskukban, amely egyszer csak elnyeli őket. S akkor már nem kell felszámolni az MSZP-t, mert egyszerűen nem lesz mit.

Örömmel jelentjük, a – a három kétharmados győzelem bizonyítja – a Fidesznek nem kell keresni a néplélekhez vezető utat. Ahogy a dal mondja: „Mi egy vérből valók vagyunk!” És félszavakból megértjük egymást.

Az ellenzék azt se tudja, milyen ez az érzés.  Eszik-e vagy isszák?

2
https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/52835/pics/lead_800x600.jpg
Bangóné Borbély Ildikó,felszámolás,Kunhalmi Ágnes,MSZP,Szanyi Tibor
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 2 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-05-20 19:10:38
Ők is szétszakadnak, mint a véres hurka. Pont úgy, mint a többi liberálbolsevik pártocska (LMP, JOBBIK stb).
Válaszolok
LCK 2018-05-19 16:02:50
1. "a használható részekből egy új pártot rakjanak össze"
A Szanyi, használható rész?
2. "2014-ben még több, mint 25 százalékot kapott a szocik listája, idén áprilisban pedig még 12 százalékot se"
A változás oka, hogy lassan kihalnak az elvakult támogató elvtársak.
Sohasem voltak közel a néplélekhez.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?